فیلم سینمایی «شور شیرین» نقد و بررسی شد

نشست نقدوبررسی فیلم سینمایی «شور شیرین» با حضور جواد اردکانی، کارگردان، ابراهیم اصغری، تهیه کننده، حمید عمارلو بازیگر، محمدتقی فهیم،کارشناس ومنتقد، عباس کریمی مجری روز شنبه 24 تیردر فرهنگسرای رسانه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،در ابتدای این نشست محمدتقی فهیم، گفت: ساخت فیلم«شور شیرین» را می‌توان یک اتفاق خوشایند در سینمای ایران قلمداد کرد، چراکه این فیلم هم توانسته در زمینه ارتباط با مخاطب موفق باشد و آنها را با ژانر دفاع مقدس آشتی بدهد و هم اینکه به لحاظ ساختاری، تمام ویژگی‌های یک فلیم سینمایی را دارد.


فهیم با اظهار تاسف از نحوه اکران فیلم "شورشیرین" خاطر نشان کرد: متاسفانه "شور شیرین" قربانی اختلافات و سیاسی کاری مدیران شد و عدم همکاری این مدیران که بعضا اعتقاد دارند که چنین فیلم هایی مخاطب زیادی ندارد، به فروش این فیلم ضربه زد.


وی همچنین اضافه کرد: اگر مدیران سینمایی می‌توانستند از اکران درست این فیلم دفاع کنند، مطمئنا توفیق بیشتری پیدا می‌کرد، چراکه "شور شیرین" در برگیرنده تمنیات قلبی مردم ایران است و دارای تمام ویژگی‌های یک فیل سینمایی است.


فهیم با تاکید بر اکشن بودن ژانر فیلم "شورشیرین" گفت: تو در تو بودن فیلمنامه، پردازش به تشکیلات جاسوسی ، کشمکش‌ها و فراز فرودهای به جا در فیلم، که نیاز به تسلط خاصی بر دکوپاژ و میزانسن دارد، نشان دهنده تسلط کارگردان است و همچنین داستان پردازی‌های متعدد در دل کلیت درام، از دیگر ویژگی‌های فیلم "شور شیرین" است، به خصوص سکانس فینال و پایانی فیلم که به نظر من بهترین فینالی بود که می‌شد برای این فیلم تصور کرد.


این منتقد سینما تصریح کرد: فیلم "شور شیرین" یک فیلم زندگینامه نیست چرا که در یک فیلم زندگینامه آنچه شخصیت را می‌سازد پرداخت به جزییات شخصی قهرمان فیلم است که در برگیرنده پایگاه و خواستگاه اجتماعی آن فرد نیزمی‌باشد. اما در رابطه با شور شیرین ما با یک فیلم زندگینامه روبرو نیستیم چراکه تنها به مقطی از زندگی شهید کاوه پرداخته شد که به دوران فرماندهی او در کردستان بازمی‌گردد و حضور وی در فیلم مدت‌دار نیست اما پردازش درست به حضور تحسین‌آمیزش در آن مقطع حساس ، فیلم را به نام شهید کاوه تمام می‌کند.


اردکانی: به هر قیمت نباید برای مخاطب جذابیت ایجاد کنیم در ادامه این نشست، جواد اردکانی، کارگردان فیلم سینمایی شور شیرین هم با اظهار تاسف از همزمان شدن این جلسه با مراسم یادبود استاد حمید سمندریان، با اشاره به اهمیت برگزاری چنین جلساتی برای نقد و بررسی فیلم‌های سینمایی فارغ از دوربین تلویزیون و هیجانات رسانه‌ای، درباره تعلیق‌های موجود در فیلم گفت: در بسیاری از سکانس‌ها با توجه به اینکه ظرفیت بیشتری برای تعلیق وجود داشت من برای جلوگیری از چندپارگی فهم مخاطب، جلوی این کار گرفتم.


وی همچنین درباره محدودیت‌های پیش روی فیلمسازهایی که می‌خواهند در ژانر دفاع مقدس کار کنند، نیز اظهار داشت: واقعا برای کار در این حوزه با محدویت‌های بسیاری روبرو هستیم که البته همه محدویت‌ها به سانسور مربوط نمی شود و به نظر من بیشتر به دلیل نوع نگاه مردم وصنوف سینمایی و قهرمانی است که به آن پرداخته می شود.


وی افزود: زیرا این محدویت‌ها در زمانیکه قرار است پیرامون یک شخصیت حقیقی فیلمی ساخته شود تنگ‌تر می‌شود و همین امر یکی از عوامل ضعف سینمای ما در ساخت و تولید فیلم‌های زندگی نامه ای است.


اردکانی اضافه کرد: من معتقدم به هر قیمت نباید برای مخاطب جذابیت ایجاد کنیم اما به هر حال نمی‌توانیم منکر این محدودیت‌ها هم شد و تمام این موارد دست به دست هم می‌دهد تا ما دچار ضعف‌های جدی باشیم.


کارگردان فیلم سینمایی "شور شیرین" خاطر نشان کرد: در طول ساخت "شورشیرین" دو چیز برای من از اهمیت خاصی برخوردار بود که تمام سعی‌ام برای اینکه چنین برداشتی از فیلم نشود انجام دادم، یکی اینکه سعی کردم از فضای فیلم‌های قهرمان فردی معمول در سینما دور بمانم، دوم اینکه تلاش کردم که مخاطب در مقام مقایسه شخصیت شهید کاوه با دیگر قهرمان‌های فیلم‌های روز، به ویژه فیلم‌های خارجی برنیاید که اگر چنین می‌شد بسیار بد بود.

 


این کارگردان سینما در پایان گفت: سینمای دفاع مقدس دارای ظرفیت های بسیاری است که متاسفانه از این ظرفیت‌ها تاکنون به درستی استفاده نشده و این به مدیریت ضعیف سینمای ما برمی‌گردد و من امیدوارم از این پس این ژانر از این مظلومت که در آن به سر می‌برد خارج شود.


همچنین جواد اردکانی در این نشست از آماده شدن سریال "شور شیرین" در 5 قسمت 40 دقیقه ای برای پخش از تلویزیون خبر داد.


ابراهیم اصغری: در هفته اول اکران نگران بودیم که فیلم از سینماها پایین کشیده نشود ابراهیم اصغری، تهیه کننده فیلم شورشیرین هم در ادامه این نشست، با اظهار رضایت از کار با آقای اردکانی در دو پروژه "شورشیرین" و "کبودی یاس" گفت:تولید فیلم‌های دفاع مقدس کاری بسیار سختی است اما من این سختی را با هیچ چیز عوض نمی کنم و در همین راستا هم در حال حاضر مشغول ساخت فیلم "بهشت از جنوب شرقی" بر اساس مقطعی از زندگی شهید شوشتری هستیم.


اصغری افزود: سخت تراز تولید فیلم‌های دفاع مقدس، بحث اکران و نمایش این فیلم‌ها می‌باشد که مهم ترین مانع برای ارتباط مردم با این گونه فیلم‌ها است. و اگر دلسوزی بعضی از مسئولان نبود بعضی‌ها شاید نمی گذاشتند که فیلم شور شیرین اکران شود.


وی درباره مشکلات و مسائل پیش آمده درباره اکران فیلم "شورشیرین" ادامه داد: به نظر من مسئله مظلومیت اکران فیلم‌ها به خود فیلم‌ها برنمی‌گردد بلکه به جریان خاصی در بدنه سینما مربوط است که بخاطر منافع مادی خود هر کاری می‌کنند.من متوجه شدم که امسال جریانی تصمیم گرفته تا از اکران چندفیلم در بعضی سینماها جلوگیری کند، فیلم هایی که در طول 15 سال گذشته از اکران فیلم هایشان سودهای سرشاری برده اند. بعضی افراد این جریان، فارغ از قضاوت درباره این فیلم ها، بخاطر منافع مادی هر کاری می‌کنند و این جریان پیش آمده ظلم مضاعفی به سینمای دفاع مقدس وارد کرد.


اصغری تصریح کرد:تمام دغدغه ما در هفته اول اکران شور شیرین این بود که این جریان فیلم را از اکران در بعضی سینما‌ها پایین نکشند،و مسائل تبلیغ و اشاعه فیلم برای ما اولویت بعدی بود.

 

عمارلو: در نقش شهید کاوه، مجالی برای بازیگر وجود نداشت

بازیگر شخصیت شهید کاوه در فیلم "شورشیرین" در این نشست در سخنان کوتاهی درباره نقش خود گفت: بازی در نقش کسی که در زمان معاصر وجود داشته و بسیاری از همرزمان و خانواده اش او را دیده اند به خودی خود کار بسیار سختی است. اما وقتی این شخصیت شهید کاوه باشد کار چند برابر سخت می‌شود.


وی با اظهار خرسندی از حضور در فیلم های دفاع مقدس، افزود: برای من بازی در این نقش کار بسیار سختی بود و هیچ مجالی برای عرض اندام وجود نداشت. و با توجه به اینکه اولین بار بود جلوی دوربین 35 میلیمتری سینما بازی می‌کردم بیشتر سعی کردم که در اخیتار پروژه باشم و اصلا از تکنیک بازیگری استفاده نکردم.


فرزند شهید کاوه: نگاه تازه ای از پدرم برایم به وجود آمد در این نشست فرزند شهید کاوه هم در سخنان کوتاهی با بیان اینکه از کلیت فیلم "شورشیرین" رضایت دارد، ضمن قدردانی از سازندگان این فیلم گفت: با توجه به دیگر فیلم هایی که در ژانر دفاع مقدس ساخته شده و من تا امروز دیدم باید بگویم که این فیلم به آنچه که از خانواده و همرزمان پدرم شنیدم خیلی نزدیک بوده است.


وی افزود: من همیشه پدرم را از منظر خانواده و یا همرزمانش که در کنار اوجنگیدند و زندگی کردند می‌شناختم، ولی "شورشیرین" نگاه تازه ای برای من از پدرم در ذهنم ساخت.


گفتنی است این مراسم با اهداء لوح تندیس و تقدیر به عوامل فیلم و دختر شهید کاوه از سوی رئیس فرهنگسرای رسانه و با امضاءلوح یاد بود پایان یافت.
پایان پیام/
 

کد خبر 151775

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha