صرفا جهت اطلاع صرفنی ها!

«وزیر اینجا، وزیر اونجا، وزیر همه جا»، «شیطون ناقلا چه خبره» این ادبیات مجری صرفا جهت اطلاع در توصیف پرکاری وزیر ارشاد است، سیاستی که به نظر می رسد جز زردنگاری هدف دیگری ندارد.

 

خبرگزاری شبستان_ فرهنگ و ادب: کاش به توصیه خواجه شیراز مردی از خویش برون آید و به این صرفا جهت اطلاعی ها بگوید «شیطونای ناقلا» مگر فرموده امام (ره) به گوشتان نخورده است که صدا سیما باید دانشگاه ملی باشد! این تعریف را بگذارید کنار آنچه در برنامه صرفا جهت اطلاع تولید می شود، «وزیر اینجا وزیر اونجا وزیر همه جا»، «شیطون ناقلا چه خبره» این ادبیاتی است که مجری برنامه در توصیف پرکاری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به کار می برد. البته شاید در مرام صرفا جهت اطلاعی ها، پرکاری و سرکشی هر روزه به حوزه های مختلف مصداق بیش فعالی باشد یا آنکه حرکتی تبلیغاتی برای خودنمایی؛ به هر روی آقای دلاوری که به مکتب رسانه نرفته و خط ننوشته به یکباره طاووس علیین خبرنگاران شده، باید به این توصیه حماسه سرای بزرگ فارسی گوش جان بسپارد که «بزرگش نخوانند اهل خرد/ که نام بزرگان به زشتی برد»


البته اظهر من الشمس است که این گونه گزارش دهی از کجا آب می خورد! برخی از خبرنگاران رسانه ملی در شرایطی که رشد قارچ گونه خبرگزاری ها و سایت های خبری رقیبان زیادی برای آنها تراشیده است، برای جذب مخاطبان بیشتر به روزنامه نگاری زرد که شیوه مرسوم رسانه های تجاری غربی است، روی آورده اند.

 

در این نوع خبرنگاری، خبرنگاران پایشان را از اصول حرفه‌ای و اخلاق روزنامه نگاری بیرون گذاشته و با تهمت و شبهه وارد کردن به دیگران و یا دست آویز کردن موضوعات احساسی به دنبال جذب مخاطب بیشتر هستند. آنان به خیال خود با بهره گرفتن از زبان طنز به دنبال طعنه زدن به مسئولان هستند. حال آنکه هر عقل سلیمی می داند لودگی مجری یک برنامه با بهره برداری از تکه های مصاحبه های مسئولان و یا دستاویز قراردادن رویکرد مدیریتی آنان نه تنها موجب اصلاح سوء جریان ها و آگاهی مردم از حقایقی نیست که بارفتارهای اشتباه مخدوش می شود، بلکه موجب دلسردی و تخریب چهرهایی است که دلسوزانه برای تحقق اهداف نظام اسلامی تلاش می کنند.

 

نقد پرکاری، نقد رهنمودهای رهبر معظم انقلاب درباره همت مضاعف و کار مضاعف

کاربرد این نوع ادبیات در توصیف «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که از فحوای اغلب رسانه ها می توان پی برد، وزیر پرکاری است که برای مدیریت دستگاه عریض و طویلی وزارت فرهنگ شبانه روز به کار و تلاش مضاف مشغول است، نقد پرکاری و همت بلند است.

 

در واقع وی از همان روز 12 شهریور ماه سال 1388 که به این سمت منصوب شد، با توجه به سابقه فرهنگی که در کارنامه‌اش داشت، توانست خیلی زود با حوزه‌های مختلف عرصه فرهنگی آشنا شده و سازگاری یابد. وی در روزهای ابتدایی انتصابش به این سمت، در اختتامیه هفدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم حاضر شد و در مکان مصلی با خبرنگاران حوزه فرهنگی برای اولین بار به گفت‌وگو نشست.


شاید کمتر وزیری همچون سیدمحمد حسینی وجود داشته باشد که با وجود مشغله کاری در وزارتخانه متبوعش، اگر هفت روز هفته، برنامه‌های فرهنگی متفاوتی در سطح کشور وجود داشته باشد، برای همراهی و یا افتتاح آنها، به صورت مستمر حضور خواهد داشت. این موضوع از طرفی به توقعی که جامعه فرهنگی کشور از وزیر ارشاد دارد، بر می‌گردد و وزیر نیز در پاسخ به چنین مطالبه‌ای، در همه برنامه های فرهنگی و هنری حاضر می‌شود.


از طرف دیگر حضور در بیشتر برنامه‌های فرهنگی برای وزیر، بهترین راه برای در تماس مستقیم بودن با مردم است که از این جهت، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی یکی از پاسخگوترین مسوولان در کشور است. این در حالی است که حضور 24 ساعته وزیر ارشاد در وزارتخانه و برنامه‌های فرهنگی و هنری و همچنین در جریان تمام شاخه‌های مختلف فرهنگی و هنری بودن، صحبت در مورد آنها و نظارت بر روی آنها، انرژی بسیار بالایی می‌طلبد.


این نوع روحیات وزیر ارشاد، خوشرویی وی و دفاع از هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر، زبانزد وزیران هیات دولت است؛ همچنان که در مراسم امضای تفاهم نامه‌ای میان وزارت بهداشت و ارشاد به منظور ارائه خدمات درمانی به هنرمندان، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اذعان داشت که بارها شاهد تلاش و دفاع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از اهالی فرهنگ و هنر بوده است.


جالب اینجاست که رسانه‌های گوناگون کشور نیز همیشه مطالباتی را از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح می‌کنند و همیشه از وی توقع دارند که از احوالات بازیگران و به روی صحنه رفتن تئاترها با خبر باشد. بنابراین برای اطلاع کامل و کافی از مسائل ریز و درشت عرصه وسیع فرهنگی در کشور، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی راهی به جز حضور دائمی در بین هنرمندان و مردم برای وی باقی نمی ماند.

 

دیوار کوتاه اهالی فرهنگ و غفلت صرفنی ها از خانه

بهتر است که اتاق فکر برنامه «صرفا جهت اطلاع» دیوار مدیران فرهنگی کوتاه تر نبیند و اگر در پی نقد بوق و کرنای تبیلغاتی مدیران است، راه دوری نرود و رویکرد شبکه تهران را در بوته نقد نهد که جاده صاف کن مدیران شهری تهران برای حضور در انتخابات پیش رو تبدیل شده است که خود دستگاه عریض و طویل تبلیغاتی دارد. 

 

دو کلمه حرف حساب با صرفنی ها

در پایان این گزارش می خواهیم دو کلمه حرف حساب با اتاق فکر برنامه صرفا جهت اطلاع داشته باشیم:

 

جناب آقایان صرفا جهت اطلاع، کلاهتان را قاضی کنید! فردا که نمایشگاه بین اللمللی قرآن با حضور رییس جمهور در مصلی تهران برگزار می شود، اگر وزیر ارشاد حضور نداشته باشد. شما بفرمایید، چه کسی حضور داشته باشد؟!

 

نمایشگاه بازی های رایانه ای که در مصلی برگزار شد، اگر بدون صاحبخانه افتتاح می شد، همین شما دوباره سوژه روز نمی کردید که میهمانی بدون میزبان؟!

 

اگر در کشوری که خود را پیرو ائمه اطهار (ع) می داند و قرن هاست چشم انتظار ظهور صاحب الزمان (عج) است، جشنواره آخرین منجی برپا شود و وزیر فرهنگ و ارشاد حضور نداشته باشد، پس چه کسی باشد؟!

 

شاید این فرموده رهبر معظم انقلاب را نشنیده باشید، که ما در حوزه اقتصادی مشکلاتی که حل نشدنی باشد، نداریم، اما مشکلات حوزه فرهنگی به گونه ای است که خواب را از انسان می رباید تا جایی که انسان شبانگاه به درگاه خداوند تضرع می جوید. حال اگر در این برهه حساس که سالانه هزاران برنامه فرهنگی در حوزه های مختلف سینمایی، ادبیات، تجسمی، تئاتر و ... برگزار می شود، وزیری که متولی فرهنگ این کشور است در دفتر کارش بست بنشیند، اولین کسی که ایشان را متهم به کم کاری می کند، شما نخواهید بود؟!

 

در پایان این بیت را برای همکاران صرفا جهت اطلاع می خوانیم:

 

ترسم نرسی به کعبه ای اعرابی

 این ره که تو می روی به ترکستان است

 

پایان پیام/
 

کد خبر 151693

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha