سعید ستاری، معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به تلاش های صورت گرفته در راستای فعالیتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) برای جذب منابع و توسعه مشارکتهای مردمی با محوریت مساجد به خبرنگار شبستان گفت: کمیته امداد امام خمینی(ره) به دنبال این اصل است که با کمک همه ظرفیتهای موجود در جامعه و دستگاههایی که متولی امور مردمی در سطح کشور هستند با محوریت مساجد، زمینه ساز گسترش مشارکتهای مردمی را فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه از سه ماه گذشته در 21 استان کشور همایش هایی با هدف واگذاری مشارکت های مردمی به مساجد در حال برگزاری است، افزود: این همایش ها با هدف محور قرار دادن مساجد در ساماندهی و رسیدگی به معیشت فقرای محل صورت گرفته است و در این زمینه مرکز رسیدگی به امور مساجد، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه های علمیه و سازمان اوقاف و امور خیریه با کمیته امداد همکاری های قابل توجه ای داشتند.
ستاری با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان نیز 20 هزار مسجد در سراسر کشور در این راستا هدف گذاری شده اند و در اجرای این طرح با کمیته امداد مشارکت دارند، گفت: براساس این طرح نیازمندان با مشارکت امام جماعت، هیئت امنای مساجد شناسایی می شوندذو نسبت به اطعام آنها با مشارکت خیرین و مردم در مساجد اقدام می شود.
وی اطعام نیازمندان، اکرام ایتام، آزاد سازی زندانیان دربند و نیازمند، جمع آوری فطریه، کفاره و جمع آوری کمک برای مردم فلسطین را از اهم اموری نام برد که در ماه مبارک رمضان با همکاری این مساجد اجرا می شود.
وی ادامه داد: مابقی مساجد کشور نیز برنامه اجرایی در این زمینه دارند ولی به منظور انسجام در اجرای این طرح کمیته امداد امسال به صورت مشخص این طرح را در تعداد مساجد ذکر شده برنامه ریزی کرده است.
ستاری با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از پنج میلیون و 200 هزار نفر نیازمند با حمایت 120 هزار حامی از طریق این کمیته در ماه مبارک رمضان اطعام شدند، اذعان کرد: امسال با هماهنگی دستگاه ها و نهادها و با همکاری مساجد و ائمه جماعات در جذب حامی پیش بینی می شود این تعداد حامی به 150 هزار نفر افزایش یابد.
وی با اشاره به همکاری ائمه جماعات و مساجد در جمع آوری زکات فطریه و کفاره مومنین ادامه داد: واگذاری جمع آوری زکات فطره و کفاره به ائمه جماعات و تقسیم زکات توسط امام جماعت مسجد میان مستمندان و نیازمندان موجب می شود امامان جماعات خودشان نیازمندان اطراف مسجد و محله راشناسایی و زکات و کفاره های جمع آوری شده، سریعتر در اختیار فقرا و نیازمندان قرار گیرد.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) خاطر نشان کرد: جدای از مشارکت دستگاه ها در شناسایی محرومین و کمک به آنها با محوریت مساجد، کمیته امداد امام خمینی(ره) به طور مستقل نیز به نیازمندان کمک می کند ولی با محوریت مساجد در این زمینه، کمیته امداد امام خمینی(ره) به دنبال کمک به نیازمندان از طریق معتمدان و مسئولین مساجد است.
وی تصریح کرد: نگاه ما در این حوزه فقط به بحث درآمدی و وجوه مردمی نیست بلکه سعی شده است همه اجزای کار از جمله حضور گسترده ائمه جماعات در مردمی شدن فعالیتهای کمیته امداد و استفاده از ظرفیت مساجد و حسینیهها در این رابطه به کار گرفته شود.
وی از مشارکت 14 هزار مسجد در طرح مسجدمحوری کمیته امداد در ماه مبارک رمضان سال گذشته خبر داد و اعلام کرد: با تعامل و همکاری گسترده مسئولین مساجد با کمیته امداد در سال جاری طرح مسجد محوری در ماه مبارک رمضان در 20 هزار مسجد برنامهریزی شده است.
در طرح مسجدمحوری کمیته امداد امام خمینی(ره)، خانوادههای نیازمند هر منطقه توسط مساجد و با محوریت ائمه جماعات شناسایی می شوند و با برقراری ارتباط با کمیته امداد و به کمک خیرین همان منطقه به رفع نیازهای آنها اقدام می شود در این طرح کمک های مردمی که در جشنها عاطفهها، جشن نیکوکاری و سایر مناسبتها در مساجد جمعآوری میشود برای رفع نیاز نیازمندان اطراف مسجد مورد استفاده قرار میگیرد.
پایان پیام/
نظر شما