تنها یک‌سوم مساجد امام جماعت راتب دارند!

حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به کمبود امام جماعت با تجربه، تحول در مساجد را در گرو تامین نیروی انسانی متخصص برای مدیریت مساجد در حوزه ها دانست و از حضور امام جماعت راتب تنها در یک سوم مساجد خبر داد.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی، رییس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور در برنامه امروز(24 تیر) برنامه "مسجد" رادیو معارف با اشاره به اینکه بیشترین فعالیت و تمرکز مرکز رسیدگی به امور مساجد در تهران است، گفت: حدود دو سال است که مدیریت مساجد در استان ها به شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه در هر استان واگذار شده است ولی شاید از آنجا که این تصمیم به تازگی اتخاذ شده هنوز انسجام کاملی در ساماندهی مساجد استان ها دیده نمی شود. 

 

وی وظایف این مرکز را به دو بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تقسیم کرد و تصریح کرد: در بخش سخت افزاری این مرکز وظیفه دارد به نیروهای کارآمد مساجد، اعم از ائمه جماعات آموزش دهد و ساماندهی، هیئت‌ امنا و خادم را انجام دهد و از لحاظ نرم‌افزاری نیز باید دستورالعمل و خط ‌مشی‌هایی در مناسبت‌های مختلف در زمینه اجرای برنامه ها به مساجد ارایه دهد.

 

وی ادامه داد: در مدیریت پیشین این مرکز، چشم‌اندازی برای برنامه های مساجد تدوین شده بود که براساس آن به تمام ارکان مساجد محتواهایی ارایه می‌شد ضمن اینکه محتواهای آموزشی در مرکز آموزش این مرکز در قم تهیه و ائمه جماعات استان تهران آموزش‌های لازم را در تهران و قم می دیدند و در حال حاضر نیز تلاش این است که وضعیت مساجد و آموزش های ائمه جماعات از این بهتر شود.


حجت‌الاسلام ابراهیمی با اشاره به اینکه محور فعالیت های مساجد با ائمه جماعات است، گفت: نظر امام(ره) و مقام معظم رهبری بر این است که امام جماعت مدیر طبیعی مسجد است و هر اتفاقی که در مسجد می‌افتد باید تحت نظر امام جماعت مسجد باشد. همه ارکان مسجد اعم از بسیج، کانون فرهنگی هنری، هیئت امنا و خادمین مساجد باید در همه امور با امام جماعت هماهنگ باشند در احکامی که به ائمه جماعات ارایه شد این مسئله برای آنها تبیین شده است.

 

وی با بیان اینکه امام جماعت مسجد باید از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد حکم داشته باشد تا بتواند قانونی در مسجد فعالیت کند، پیرامون نحوه انتخاب امام جماعت مسجد گفت: در بیشتر موارد مردم امام جماعت مورد اعتماد مسجد محل خود را به مرکز رسیدگی به امور مساجد پیشنهاد می کنند و امامان جماعت منتخب مردم در مرکز معاونت ائمه جماعات این مرکز مراحل گزینش را طی و امام جماعت مسجد انتخاب می شود.

 

عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جماعات کشور با بیان اینکه یک‌سوم از مساجد کشور از میان 70 هزار مسجد دارای امام جماعت راتب هستند، ادامه داد، مابقی ائمه جماعات ثابت ندارند و به صورت فصلی به استان‌ها اعزام می‌شود و در حال حاضر ما با کمبود امام جماعت مواجه هستیم.

 

وی پیرامون رفع مشکل کمبود امام جماعت گفت: در دوره مدیریت پیشین این مرکز رشته تخصصی مدیریت مسجد به شورای عالی حوزه ارایه شد که در حال حاضر در انتظار تصویب این طرح هستیم. براساس این طرح فارغ التحصیلان حوزه های علمیه یک دوره امام جماعت مسجد را علاوه بر دوره های گذشته آموزش می بینند سپس به عنوان امام جماعت در مساجد مشغول به فعالیت می شوند. براساس این طرح به امامان جماعت مدرک کارشناسی ارشد نیز ارایه می‌شود.

 

حجت‌الاسلام ابراهیمی پیرامون آمار تعداد مساجد گفت: آمار مساجد در کشور از 70 هزار مسجد بیشتر نیست در برخی آمارها مساجد کوچک که هیچ امکاناتی ندارند و فقط یک نمازخانه به حساب می آیند در شمار تعداد مسجد محسوب می شوند.

 

عضو شورای سیاست‌گذاری ائمه جماعات کشور مشکلات پیشروی مساجد را در حال حاضر نبود امام جماعتی با تجربه که با مردم ارتباط برقرار کند، ذکر کرد و ادامه داد: تعداد ائمه جماعاتی که توان و تجربه کافی دارند در حال حاضر کم است و در این زمینه با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم. امام جماعت خوب جامعه را متحول می کند که نیاز است حوزه های علمیه اقدام به تربیت امام جماعت خوب داشته باشند. 

 

وی پیرامون ظرفیت‌های مساجد در ایام ماه مبارک رمضان گفت: مساجد در حال حاضر نیاز به کمک دارند و برای اینکه در این ماه پاسخگوی نیازهای مراجعان باشند باید توجه ویژه ای به آنها شود. لازم است در سراسر کشور به تعداد مساجد موجود 30 هزار مسجد دیگر اضافه شود اما با این وجود مساجد موجود ظرفیت های خوبی دارند و به مردم خدمت رسانی می کنند. اگرچه در شب‌های قدر با کمبود فضا در مساجد به دلیل استقبال زیاد مردم مواجه هستیم که لازم است نسبت به پیام رهبری به اجلاس بیرجند مبنی بر ساخت و توسعه مسجد توجه شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 151592

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha