خبرگزاری شبستان: اولین جرقه ها را در خصوص حذف و یا جایگزنی کتاب تنظیم خانواده را مرکز امور زنان و خانواده زد و از بهمن ماه سال 89 پیگیر ورود کتاب روانشناسی"ازدواج و شکوه همسرداری" به عنوان یک واحد درسی در دانشگاه ها شد که بالاخره امسال به عنوان یک درس اختیاری در برخی از دانشگاه ها به جای "تنظیم خانواده" تدریس می شود.
مرکز امور زنان هدف خود از تالیف و تدوین این کتاب را در مقدمه کتاب اینگونه بیان می کند؛ کتاب تنظیم خانواده با توجه به محدودیت ها و کاستی هایی که دارد و ارزیابی حاصل از چگونگی نگرش دانشجویان به محتوای این درس، این مرکز را به فکر وادشت تا کتابی با موضوع دانش خانواده تدوین و تالیف کند.
همچنین سجادی، معاون آموزش و پژوهش مرکز امور زنان و خانواده ریاستجمهوری در خصوص جایگزینی این کتاب با تنظیم خانواده می گوید: کاهش جمعیت موجب نگرانی شده و رویکرد دولت دهم این است که با کاهش جمعیت و تولد کمتر مبارزه کند؛ به همین دلیل کتاب «روانشناسی ازدواج و شکوه همسرداری» کنترل جمعیت را به دانشجویان آموزش نمیدهد و به جای پرداختن به موضوع پیشگیری از بارداری، مسائل ارزشی را مطرح میکند.
این در حالی است که؛ تنظیم خانواده درس دو واحدی که چندین سال است که در دانشگاه ها تدریس می شود و بیشتر مسایلی درباره کنترل جمعیت و راههای پیشگیری از بارداری را به دانشجویان آموزش می دهد.
البته انتقاد هایی هم در خصوص کتاب شکوه همسرداری از سوی برخی از کارشناسان به خاطر ترویج فرزندآوری شده است که افروز مولف این کتاب، در پاسخ به این انتقاده ها می گوید: در این کتاب بیشترین بها به انتخاب دقیق همسر و عروسی آسان داوطلبان ازدواج داده شده است، که فرزند آوری نه هنر است، نه الزام و نه افتخار بلکه آنچه که مهم است فرزند پروری است، در واقع تاکید شده است که از فرزند آوری های نا خواسته و عجولانه و بی برنامه اکیدا خودداری شود.
از سوی دیگر برخی کارشناسان این کتاب را مفید و ترویج ازدواج میدانند و برخی دیگر معتقدند باید در کنار این گفته ها مسایل پیشگری از بارداری هم به دانشجویان الزاما آموزش داده شود و حذف درس تنظیم خانواده مفید نمی دانند.
حذف کتاب تنظیم خانواده مطرح نیست باید بازنگری شود
در این باره ،سعید قدیمی مدیر کل امور آموزشی وزارت علوم درخصوص حذف درس تنظیم خانواده به خبرنگار شبستان میگوید: بحث حذف درس تنظیم خانواده در وزارت علوم مطرح نیست اما بر اساس بازنگری سر فصل های دروسی که بیش از پنج سال قدمت دارند کتاب تنظیم خانواده هم از این بازنگری مستثنی نیست.
وی ادامه می دهد: کتاب شکوه همسرداری، ناظر بر ضرورت های تغییر اهداف تنظیم خانواده است و در بازنگری که کمیته تخصصی انجام داده مشخص شد این کتاب با اهداف کمیته هماهنگ نیست و چون بازنگری تنظیم خانواده طول می کشد کتاب دکتر افروز کتاب خوبی برای جایگزینی است.
قدیمی خاطر نشان کرد: این کتاب برای بررسی و تصویب به شورای اسلامی دانشگاهها ارائه شده است که پس از تصویب به دانشگاه ها ابلاغ می شود و البته زمان خاصی برای آن تعیین نشده است البته تا زمانی که کتاب تنظیم خانواده بازنگری و ابلاغ به دانشگاه نشده است، همان کتاب تنظیم تدریس می شود.
کتاب روانشناسی ازدواج و شکوه همسرداری توسط دکتر غلامعلی افروز، رواشناس و استاد برجسته دانشگاهی با سبک و سیاق امروزی تالیف شده است.
این کتاب شامل 10 فصل است که ، "نگاهی به فلسفه"،"هدف اصلی ازدواج و غایت زوجیت هنگام ازدواج"، "مبانی روان شناختی اصول و معیار هم سانی و کفویت در زوجیت"، "مساله عشق و دلباختگی در انتخاب همسر"،"ویژگی های شخصیتی و مهارت های رفتاری مورد انتظار از داوطلبان ازدواج و همسران آرامشگر"، "دختر خانم ها و حق تقدم در انتخاب همسر"،"ازدواج در گستره پیوند های خویشاندی"، "رسالت فرهیختگان رابط در فرایند آشایی اولیه داوطلبان ازدواج"، "رابطه همسران آرامشگر"، "پرشکوهترین رابطه در گستره فرزند پروری" از فصل های این کتاب به شمار می آیند.
پایان پیام/
نظر شما