حجت الاسلام محمد رنجبر، مسئول امور استان های ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکرکشور با اشاره با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان در رابطه با برنامه های این ستاد در ایام ماه مبارک به خبرنگار شبستان گفت: ستاد احیای امربمعروف در راستای شعار امسال خود که «تذکر لسانی وظیفه همگانی» نام گرفته بود، در طول سال برنامه ها و ماموریت هایی را در دست داشت که عملی شد.
وی با اشاره به این که «تذکر لسانی» یکی از مراحل مهم امر به معروف و نهی از منکر است تصریح کرد: «تذکر لسانی» برای ترویج معروف ها در جامعه و گسترش این فرهنگ و از سوی دیگر نهی دیگران از انجام اعمال منکر، حایز اهمیت است. افراد به یکدیگر تذکر می دهند تا هم معروفها در جامعه نهادینه شود و هم اگر منکری دیده می شود، افراد نسبت به تکرار آن نهی شوند.
حجت الاسلام رنجبر افزود: ستاد بر اساس برنامه ریزی های خود، در این عرصه سال گذشته 40 شهر و شهرستان در سراسر کشور را به عنوان شهرهای منتخب برای اجرای این طرح در نظر گرفت که برنامه به صورت موفق در آنها اجرا شد. در سال 91 این تعداد به 110 شهر و 2 مرکز استان افزایش پیدا کرده و در اردیبهشت ماه، اجرا و عملیاتی شدن آن به ستادهای امربمعروف استانها ابلاغ شد.
وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت کار و تاثیر مستقیم آن در مردم، اجرای این طرح نیازمند بسترها و مقدماتی بود از جمله ارائه آموزش های لازم به افرادو پشت سر گذاشتن دوره های آموزشی خاص، که این مقدمات در پنج ماه ابتدایی سال جاری آماده شد. اساتید و منابع آموزشی مورد نظر آماده و در اختیار استانها قرار داده شد و در ماه مبارک رمضان پیش رو، همزمان با شب نیمه ماه و میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام، طرح عملیاتی می شود.
مسئول امور استان های ستاد احیا خاطرنشان کرد: افرادی که برای انجام این طرح اعلام آمادگی کرده و سپس دوره های آموزشی لازم در این زمینه را دیده اند، از نیمه ماه مبارک همزمان در 110 شهر و شهرستان در سراسر کشور به عنوان آمران به معروف وظیفه خود را اجرا می کنند.
حجت الاسلام رنجبر تصریح کرد: اجرای این برنامه پس از ماه مبارک رمضان در طول سال نیز ادامه دارد و محدود به ایام ماه رمضان نمی شود. در این طرح، افراد به تناسب جمعیتی کشور در قالب گروه هایی خاص تقسیم بندی و تفکیک شده اند به عنوان مثال گروه های دانشجویی، گروه های خاص در سطح بازار، افراد و گروه های معینی در اماکن و غیره که سعی می کنند همه اقشار مردم را تحت پوشش قرار دهند.
وی افزود: پس از اجرای طرح تذکر لسانی در سطح 110 شهر، اجرای آن در سطح تمامی شهرهای کشور نیز در دست اقدام است و تا زمان همگانی و نهادینه شدن فرهنگ تذکر لسانی و تبدیل آن به یک فرهنگ عمومی ادامه می یابد تا همه اقشار مردم نسبت به این موضوع احساس تکلیف و احساس مسئولیت کنند.
مدیر امور استان های ستاد احیای امر بمعروف و نهی از منکر تصریح کرد: این ستاد علاوه بر طرح تذکر لسانی، برنامه های اختصاصی را نیز به صورت مقطعی در شهرها و اماکن خاص مذهبی و زیارتی دارد که از آن جمله می توان به استقرار افراد در ایام خاص سال در مبادی ورودی و خروجی شهرهای زیارتی، گذرگاه ها و محل های پر تردد و ارائه بسته های فرهنگی به مردم اشاره کرد.
وی یادآور شد: برنامه تذکر لسانی کاری حجیم و سنگین است که نیاز به برنامه ریزی، زمان بندی و تقسیم بندی دقیق دارد چرا که نمی توان یک مرتبه کل یک شهر یا شهرستان را تحت پوشش قرار داد و برای اجرای کامل و موفق طرح می بایست با زمانبندی مشخص و به شکل متناوب برنامه را پیش برده و ادامه داد.
پایان پیام/
نظر شما