افزایش تولید فرآورده های دامی در استان خوزستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، از افزایش تولید فرآورده های دامی این استان طی سه ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

کیخسرو چنگلوایی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، با اشاره به رشد 4/1درصدی تولید گوشت قرمز، به خبرنگار شبستان گفت: طی سه ماهه اول سال جاری 16 هزار و 145 تن گوشت قرمز تولید شده که این میزان در مدت مشابه سال قبل 15 هزار و 925 تن بوده است.

 

وی از افزایش 46هزار تن به تولید گوشت استان خبر داد و با بیان اینکه با احتساب این رقم، ظرفیت تولید گوشت قرمز و مرغ در خوزستان از 172 هزار تن فرا‌تر می‌رود، میزان تولید گوشت مرغ در استان را در حال حاضر 62 هزار تن در سال اعلام کرد و افزود: خوزستان از این نظر در جایگاه دهم کشوری قرار دارد.

 

چنگلوایی، با بیان اینکه خوزستان با تولید 64 هزار و 580 تن گوشت قرمز در سال، در رتبه هفتم کشوری جای دارد، به طرح‌های توسعه کشاورزی اشاره کرد و اذعان داشت: 56 درصد طرح‌هایی که ستاد اجرایی توسعه کشاورزی استان تصویب کرد مربوط به حوزه دام و طیور است.

 

وی با بیان اینکه از 425 میلیارد تومان مصوب برای طرح‌های توسعه کشاورزی بیش از 273 میلیارد تومان آن به حوزه دام و طیور و سرمایه گذاری در این زمینه اختصاص دارد، عنوان کرد: با اجرای این طرح ‌ها 34 هزار تن به ظرفیت تولید گوشت مرغ، حداقل 12 هزار تن به تولید گوشت قرمز (معادل 20 درصد ظرفیت کنونی) افزوده خواهد شد.

 

وی آمار واحدهای دامی خوزستان را یک میلیون و معادل 8/4 دهم کل کشور عنوان کرد و با اشاره به استعدادهای طبیعی این استان به خصوص در پرورش گاومیش، بیان کرد: 140 هزار رأس گاومیش در استان در دو بخش سنتی و صنعتی مدیریت می‌شود که تاکنون در طرح‌ های توسعه کشاورزی درخواست شده از سوی متقاضیان افزایش 7 هزار رأس با تسهیلات 17 میلیارد تومان و اشتغالزایی 444 نفر به تصویب کارگروه استانی رسیده است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، با اشاره به اینکه در سه ماهه اول سال جاری، تعداد 166 هزار و 840 قطعه جوجه یک روزه بومی تولید شده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزون بر 36 درصد افزایش یافته، یاد آور شد: در سه ماهه اول سال گذشته 122 هزار و 208 قطعه جوجه یک روزه تولید شده است.

 

وی اضافه کرد: با توجه به استقبال متقاضیان پرورش مرغ بومی در استان، پروژه توسعه پرورش مرغ بومی که همه ساله توسط این معاونت انجام می شود باعث شده روستائیان با صرف کمترین هزینه،گوشت و تخم مرغ مورد نیاز خود را تأمین و مازاد آن را به فروش برسانند که می تواند علاوه بر اشتغالزایی و کسب درآمد مناسب، به لحاظ تولید محصول ارگانیک، تولیدات آن از کیفیت و بازاریابی مناسبی نیز برخوردار باشد.

 

عضو شورای کشاورزی خوزستان، درباره میزان تولید تخم مرغ، تأکید کرد: سالانه 7 هزار و 250 تن تخم مرغ در خوزستان تولید می‌شود و در این زمینه با رتبه 21 کشوری کمبود بسیاری در خوزستان وجود دارد البته با اجرای طرح‌ های توسعه کشاورزی 5 هزار و200 تن به این میزان افزوده می‌شود.

 

وی با بیان اینکه تخم مرغ بیشترین میزان رشد فرآورده های دامی را در میان سایر محصولات دامی در سه ماهه اول سال جاری داشته، تصریح کرد: در سه ماهه نخست امسال یک هزار و 712 تن تخم مرغ در خوزستان تولید شده که در همین مقطع زمانی در سال گذشته یک هزار و 395 تن تولیدی تخم مرغ استان بوده که نشانگر رشد 7/22 درصدی تولید تخم مرغ در سه ماهه اول سال جاری است.

 

وی تولید شیر را در سه ماهه اول سال جاری 129 هزار و 331 تن ذکر کرد و با بیان اینکه این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته که 122 هزار و 700 تن بوده از رشد 5/4 درصدی برخوردار است، ابراز امیدواری کرد: در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، استان خوزستان بتواند بیش از پیش در خودکفایی و امنیت غذایی کشور ایفای نقش کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 151341

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha