آینده را باید از مساجد بسازیم

حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری با اشاره به اینکه باید آینده را از مساجد بسازیم، گفت: آبادانی جامعه اسلامی در پرتو عمران و آبادانی مساجد میسر می‌شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام محمدجواد حاج‌علی‌اکبری، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور همزمان با سومین روز از دهه تکریم مساجد در پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران به ایراد سخن پرداختند.

وی جایگاه مسجد را جایگاه ارزشمندی دانست که همواره مورد عنایت و توجه خواست پروردگار بوده است و گفت: هویت زمین که همان بندگی خدا است با مسجد آغاز شده است و زمین یکپارچه موقعیت مسجدی دارد، چنانکه پیامبر (ص) نیز بر این مسئله اشاره داشته‌اند و فرموده‌اند خداوند زمین را برای من مسجد قرار داد.

حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری نقش ممتاز خانه خدا را به عنوان پناهگاه، محل ارتباط زمین با آسمان و خانه مردم معرفی کرد و افزود: انبیا، اولیا و اوصیای الهی زیباترین جلوه بندگی خود را در مسجد به خالق هستی عرضه کرده‌اند و پیامبر اسلام (ص) که دین خاتم را داشته است از مسجد تعریف کامل و متفاوتی ارایه کرده است.

رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور خاطرنشان کرد: مسجد در فرهنگ اسلامی و در نزد پیامبر اسلام جایگاه ویژه‌ای دارد و ظرفیت‌ها و کارگروه‌های گوناگونی برای مسجد در فرهنگ اسلامی تعریف شده است، به گونه‌ای که مسجد با معبد در سایر مکاتب قابل مقایسه نیست و صرفا مکانی برای مناجات، راز و نیاز و نمازخواندن نیست بلکه پایگاه نشر توحید الهی است.

وی با اشاره به اینکه پیامبر (ص) در دوران حاکمیت الهی خویش شاخصه‌های مسجد طراز و مطلوب را معرفی می‌کنند، تصریح کرد: مؤمنان در دوران پیامبر (ص) از مسجد برداشت کاملا روشنی داشتند به گونه ای که همه آمال و آرزوهای پیامبر در مسجدالنبی (ص) محقق و به عنوان الگو برای پیشرفت ما معرفی شده است.

وی تصریح کرد: مسجدی که پیامبر (ص) و امیرالمؤمنین (ع) به عنوان مسجد طراز اسلامی معرفی کرده‌اند پایگاه مهجور حاشیه‌ای که در کنار زندگی انسان‌ها باشد، نیست بلکه قلب تپنده انسان‌ها است که اخوت، صفا، امید و نشاط را به جامعه می‌دهد.

وی چشم‌انداز مساجد در آینده را نمونه‌ای از مسجد صدر اسلام دانست و تصریح کرد: در افق پیش روی بشریت وعده داده شده که در روز موعود خاتم اوصیا قیام خود را از مسجدالحرام آغاز و صدای منجی بشریت از کنار مسجدالحرام با بانگ انا المهدی منتشر می‌شود و برنامه حکومت جهانی برای اصلاح و بازگشت به هویت اصلی از خانه خدا آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: از همین مساجد است که بقیه‌الله قیام جهانی خود را سازماندهی و یاران خود را انتخاب می‌کند و مسجد پیامبر (ص) را نیز همانند زمان پیامبر به گونه‌ای متفاوت بازسازی می‌کند.

وی جایگاه مسجد در عصر ظهور را مهم ارزیابی کرد و گفت: مقصد دیگر حضرت ولیعصر (عج) پس از مسجدالحرام و مسجدالنبی، مسجدالاقصی قبله اول مسلمانان معرفی شده است و در روایات بسیاری آمده است که حضرت بقیه‌الله (عج) در مسجدالاقصی قبله اول مسلمانان حضور یافته و نماز جمعه متفاوتی در آنجا برپا می‌کنند. جایگاه مسجد در عصز ظهور به قدری بالا است  که حضرت بقیه الله به عمران و آبادانی مسجد تأکیدات بسیاری می کنند به گونه‌ای که کارویژه خاصی از سوی حضرت برای ساخت و اصلاح مساجد تشکیل می‌شود.

رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اینکه عصر انقلاب اسلامی یعنی همان عصر امام خمینی (ره) نیز از مساجد آغاز شد، بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران را همه کشورهای دنیا انقلاب مسجدی می‌شناسند چرا که این نهضت را اهالی مسجد آغاز کردند و مسجد در نظام اسلامی مسجدی که در حاشیه باشد، نیست و حل و اختلاف مشکلات مردم از همین مساجد دنبال می شده است و کمک‌رسان و پشتوانه مردم و تربیت‌کننده نیروهای شایسته برای انجام رسالت الهی همین مساجد بودند.

حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری با تأکید بر اینکه در حال حاضر و با گذشت سه دهه از انقلاب اسلامی باز مساجد تثبیت‌کننده و نگهدار انقلاب هستند، تصریح کرد: مساجد در دوران‌های گذشته در جریان‌های مختلفی همچون دوران دفاع مقدس، جریان فتنه نقش‌آفرینی‌های قابل توجه‌ای داشته‌اند و می‌بینیم که بیش از 97 درصد از جوانان و بچه‌های مساجد در دوران هشت سال دفاع مقدس از همین اهالی مسجد بودند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضز نیز بهار و بیداری اسلامی و تحولات منطقه از مساجد، نمازها‌ی جماعت و نماز جمعه آغاز شده و اهالی مسجد در این کشورها نقش‌آفرینی‌های قابل توجه‌ای داشته‌اند.

رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور با بیان اینکه مسیر پیش روی ما تا عصر ظهور از مساجد می‌گذرد، تصریح کرد: این راه روشنی که پیش روی ماست خوشبختانه در راستای حرکت به خواسته‌های پیامبر (ص) و امیرالمؤمنین (ع) است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما باید به مساجد برگردیم و آینده را از مساجد بسازیم. نقشه راه برای رسیدن به امام عصر (عج) و تحول جهانی به حضرت مهدی (عج) باید مبتنی بر مساجد باشد و سنگرهای مقاومت فکری در برابر توطئه‌های دشمنان نشأت‌گرفته از مساجد باشد.

وی خاطرنشان کرد: اگر در برخی موارد در گوشه و کنار در وضعیت فرهنگی و اجتماعی ناراستی‌هایی وجود دارد به خاطر آن است که مساجد را به شایستگی نگه نداشته‌ایم. اگر آسیب‌هایی در فضاهای فرهنگی جامعه وجود دارد به دلیل آن است که مساجد نقش‌افرینی نکرده‌اند.

رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد با تأکید بر اینکه اگر مساجد آباد باشند فرهنگ، اقتصاد، سیاست جامعه نیز آباد می‌شود، تصریح کرد: آبادانی جامعه اسلامی در پرتوی عمران و آبادانی مساجد محقق می‌شود.

وی دهه تکریم و غبارروبی مساجد را فرصتی برای تطهیر و غبارروبی از مظلومیت مساجد دانست و ادامه داد: این دهه فرصتی است که ظرفیت عظیم مساجد را بشناسیم چرا که الان کانون‌های اصلی سازماندهی مؤمنان مساجد هستند.

وی با ابراز تأسف از اینکه در حال حاضر از مساجد استفاده مطلوبی نمی‌شود، ابراز کرد: بخش اعظمی از ظرفیت‌های مساجد خاموش هستند، اگر این ظرفیت‌ها زنده شوند آن موقع است که می‌توان دید که این پایگاه‌ها چه تأثیرگذاری‌ای دارند.

وی بر جبران کمبودهای مساجد تأکید و تصریح کرد: باید مساجد شایسته در مناطق مورد نیاز ساخته شود و مطابق با الگوی اسلامی طراحی شود. در این صورت است که خواهیم دید چه روزگاری را داریم.

وی با بیان اینکه اگرچه در بین مساجد به تعبیر رهبری کم نیستند مساجدی که به الگوی اسلامی نزدیک باشند، گفت: اما فاصله ما با مسجد طراز زیاد است که لازم است در این زمینه تلاش‌های زیادی صورت گیرد.

وی دهه تکریم مساجد را فرصتی برای خیرین دانست که با تجدید بخشی از سرمایه‌های الهی که در اختیار دارند توجه ویژه‌ای برای ساخت مسجد داشته باشند.

حجت الاسلام حاج علی اکبری همچنین این دهه را نزدیک ماه مبارک رمضان است فرصت مناسبی برای مسئولان دانست تا حق مسجد را آن‌طور که شایسته است، ادا کنند و به فکر مساجد نیز باشند. همچنین این دهه فرصتی است تا روحانیون، علما، ائمه جمعه و حوزه های علمیه حق مساجد را ادا کنند.

وی گفت: با توجه به اینکه امسال سال تولید ملی نام‌گذاری شده است مساجد در این زمینه می‌توانند نقش تأثیرگذاری ایفا کنند چرا که مساجد می‌توانند در برابر توطئه‌های دشمنان به میدان آمده و خنثی‌کننده توطئه‌های آنها باشند. در مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز طبق نطر و منشور رهبری برای تعالی مساجد برنامه های طراحی شده است.

پایان پیام/

 

کد خبر 151280

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha