به گزارش خبرگزاری شبستان از نیشابور، محمدعلی فرهمند، رییس اداره ترویج مدیریت جهاد کشاورزی نیشابور اظهار کرد: نیشابور با داشتن 600 هکتار مزرعه کشت انواع سبزی شامل تره، ریحان سبز و بنفش، جعفری، ترخون، شنبلیله، شوید، گشنیز، تربچه، نعناع، سوسن، پیازچه، شاهی، مرزه، نعناع فرنگی، اسفناج و برگ چغندر یکی از مستعدترین و مهمترین مناطق تولید سبزی در شرق کشور است.
وی افزود: با توجه به جایگاه ویژه سبزیجات در سبد مصرفی خانوارهای ایرانی، تلاش بسیاری توسط کارشناسان اداره ترویج و اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی در جهت به حداقل رساندن باقیمانده موادشیمیایی و سموم و همچنین ارائه محصولی سالم و ارگانیک انجام میشود.
رییس اداره ترویج مدیریت جهاد کشاورزی نیشابور خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز طرح ویژهای در سطح 10 هکتار بهصورت پایلوت ایجاد شده که نظارتهای فنی و مراقبتهای لازم را از زمان داشت تا برداشت محصول در بر میگیرد.
فرهمند اضافه کرد: در این طرح با جایگزینی کودهای آلی به جای شیمیایی، درخصوص کاهش نیترات و ارائه محصولی سالم و عاری از سموم و مواد شیمیایی اقدام و در آینده نیز تمام مزارع سبزی شهرستان تحت پوشش نظارتهای فنی کارشناسان قرار میگیرد.
وی به میزان اشتغال این بخش و همچنین فعالیتهای مثبت و مطلوب شرکت تعاونی سبزیکاران شهرستان اشاره کرد و گفت:در شهرستان نیشابور بیش از 5000 نفر در سال بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش کاشت، داشت، برداشت و عرضه سبزی مشغول فعالیت هستند.
بنابر گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی نیشابور، رییس اداره ترویج مدیریت جهادکشاورزی نیشابور اذعان داشت: شرکت تعاونی سبزیکاران نیشابور با تعداد 300 نفر عضو از ابتدای تاسیس در سال 89 تاکنون با حمایتهای مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، فعالیتهای چشمگیری در خصوص ساماندهی و ایجاد مراکز جمعآوری، انبار، بستهبندی، معرفی و عرضه سبزی به خارج از شهرستان داشته است.
وی تصریح کرد: همچنین این تعاونی فعالیتهایی در رابطه با افزایش کیفیت سبزی از طریق تشکیل کارگاههای آموزشی برای سبزیکاران و ترویج جایگزینی کودهای ریزمغذی و زیستی به جای شیمیایی انجام داده است و راهاندازی کلینیک، آزمایشگاه و خرید ادوات و ماشینآلات از دیگر برنامههای در دست اقدام این شرکت تعاونی است.
پایان پیام/
نظر شما