به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، استاد فریدون نوزاد، از پژوهشگران بنام گیلانی، امروز(21 تیر) در مراسم افتتاحیه ساختمان سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان، که با حضور دکتر صلاحی، مشاور رئیس جمهور و رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور برگزار شد، گفت: با افتتاح این مرکز، بزرگترین آرزوی استان برآورده شده است.
وی با بیان اینکه دنیای امروز نه تنها با دیروز که حتی با یک ساعت قبل خویش نیز متفاوت است، افزود: این مطلب خود ارزش اسناد را در یک فرهنگ و جامعه نشان می دهد.
استاد نوزاد با تاکید بر اینکه استان گیلان سرد و گرم روزگار را بسیار چشیده است، تصریح کرد: بسیاری از اسناد و مدارک حضور و نقش گیلان در عرصه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و مذهبی در بایگانی های وزارت خانه ها، مجلس شورای اسلامی، کتابخانه ها و ... ثبت است.
وی خواستار جمع آوری اسناد گیلانی از سراسر ایران و سایر گنجینه های جهان شد و گفت: این اسناد باید به صاحبان اصلی خود که مردم فرهنگ دوست گیلان هستند، بازگردد.
استاد نوزاد اضافه کرد: اسناد فراوانی در طول تاریخ وجود دارد که متعلق به مرزبانان و جانبازان استقلال طلب گیلان است ولی متاسفانه در بقچه ها و پستوهای نم گرفته منازل و به دور از هرگونه مراقبت اصولی و حرفه ای، خوراک موریانه ها و شرایط بد آب و هوایی می شوند.
وی حفظ پایگاه اسناد ملی استان و میدان دادن به پژوهشگران جوان را در نگهداری و تحقیق از گذشته گیلان مهم دانست و ادامه داد: تهیه رونوشت عکسی از آثار کهن و اسناد به جا مانده از تاریخ و در اختیار قرار دادن آنها به مرکز اسناد و کتابخانه ملی می تواند، بستر نگهداری از چنین اسناد ارزشمند را فراهم آورد.
گفتنی است، در ادامه این مراسم استاد نوزاد دو سند معتبر تاریخی مربوط به قریحه سراوان کوه دم که با مُهر فتحعلی شاه قاجار صادر شده بود و سند بقعه پیر ابراهیم را که محمد شاه به هیات دولت خویش دستور پیگیری آن را داده بود، به مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان اهدا کرد.
پیشینه:
استاد فریدون نوزاد، محقق و مولف کتب و مقالات بسیاری در حوزه تاریخ و سنت گیلان و همچنین محقق برجسته و نویسنده مقالات در زمینه تاریخ مشروطه است.
پایان پیام/
نظر شما