دست رد هلال احمر به سینه کانون ابرار

لزوم آموزش همگانی امداد و نجات، کانون ابرار را برآن داشت تا دوره های رایگانی را با همکاری هلال احمر برگزار کند اما روند کلاس ها با موانعی از سوی سازمان هلال احمر روبه‌رو شد که برگزاری آن را متوقف کرد!

خبرگزاری شبستان: در حالی که برگزاری دوره‌های امداد و نجات برای مواقعی چون وقوع زلزله از وظایف هلاح احمر به شمار می‌رود، مسئولان این سازمان همکاری داوطلبانه نهاد‌هایی چون کانون ابرار وابسته به مسجد حمزه سیدالشهدا(ع) برای برگزاری چنین دوره‌هایی را رد می‌کنند!


کانون فرهنگی و هنری ابرار در منطقه‌ای قرار دارد که بافت فرسوده بسیاری از اماکن آن، هشدار وقوع فاجعه‌ای در صورت بروز پدیده زلزله را گوشزد می‌کند. از این رو دست اندرکاران این کانون اقدام داوطلبانه‌ای را برای برگزاری کلاس‌های امداد و نجات مد نظر دارند که به گفته عباس جبلی مدیر کانون، حرکت داوطلبانه آنها با موانعی از سوی سازمان هلال احمر روبه‌رو شده است.
 

عباس جبلی در گفتگو با خبرنگار شبستان درباره انگیزه‌های برگزاری دوره های رایگان امداد و نجات در کانون ابرار گفت: منطقه 17 یکی از مناطق فرسوده تهران به شمار می‌رود که نوسازی بافت‌های فرسوده آن همواره مورد تاکید شورای شهر نیز بوده است. از این رو سعی کردیم در کنار فعالیت‌های هنری و فرهنگی‌ کانون، از دوره‌های امداد و نجات رایگان هلال احمر برای آموزش‌های مردمی استفاده کنیم تا به قدر توان‌مان آمادگی لازم برای رویارویی احتمالی با پدیده‌هایی چون زلزله را کسب کنیم.


وی از برگزاری دو دوره از کلاس‌های امداد و نجات خبر داد و بیان کرد: در همین راستا دو دوره امداد و نجات را با همکاری هلال احمر منطقه برگزار کردیم که چیزی در حدود 56 نفر آموزش‌های لازم را پشت سرگذاشتند، اما در پایان این دوره که از سوی هلال احمر رایگان اعلام شده بود، یکی از مربیان از ما تقاضای وجهی با عنوان هزینه ایاب و ذهاب کرد و حتی اعطای گواهی‌نامه پایان دوره کارآموزان را نیز منوط به دریافت وجه مورد نظر کرد.


جبلی افزود: هر چند برآن شدیم تا رایزنی‌هایی با هلال احمر منطقه داشته باشیم این مشکل را حل کنیم، اما مشکل اینجاست که در مکاتبات‌مان با معاونت آموزشی و پژوهشی سازمان هلال احمر استان تهران مشخص شد سازمان مذکور حضور مربیان در کلاس های آتی را مشروط به پرداخت هزینه ایاب و ذهاب از سوی ما به مربیان کرده‌اند.


مدیر کانون فرهنگی و هنری ابرار در ادامه با اشاره به اقدام داوطلبانه کانون برای برگزاری دوره‌های امداد و نجات گفت: با توجه به اینکه برگزاری چنین کلاس‌هایی هلال احمر را در نیل به اهداف خود یاری می‌رساند، معلوم نیست چرا این سازمان از فرصت پیش آمده توسط کانون ابرار برای در اختیار گذاشتن بخشی از فضا و امکانات خود برای برگزاری چنین کلاس‌هایی را مشروط به چنین مواری می کند؟ در حالی که با توجه به عضویت بیش از 1500 نفر در این کانون، توانایی جذب بیش از 50 نفر در هر کدام از دوره‌های امداد و نجات را داریم که در سال این آمار می‌تواند چیزی در حدود 300 نفر را شامل شود.
 

چرایی عدم پاسخگویی مناسب به فرصت آموزش بیش از 300 نفر در فضای فراهم شده توسط کانون ابرار، سوالی بود که در گفتگو با اقبال زارع، مسئول هلال احمر منطقه 17 طرح کردیم که وی در پاسخ گفت: آنچه به عنوان دوره‌های آموزشی رایگان در هلال احمر تعریف شده است شامل حضور رایگان مربی در کلاس‌ها می‌شود که در واقع دستمزد خود را از سازمان دریافت می‌کنند اما چون این مربیان از نواحی مختلفی خود را به محل آموزش می‌رسانند و از طرفی دریافتی‌شان رقم کمی را شامل می‌شود به ناچار متولی این کلاس‌ها می‌بایست هزینه‌های ایاب و ذهاب مربی را تقبل کند.

 

زارع در پاسخ به این سؤال که معیار تعیین هزینه‌های ایاب و ذهاب چیست؟ بیان کرد: این هزینه اصلا به صورت سازمانی تعریف نشده است و بسته به دوری یا نزدیکی مسیر مربی تا کلاس‌ها و همچنین بسته به توافق دو طرف تعیین می‌شود. چنانچه امکان دارد یک مربی وجهی را دریافت کرده و دیگری درخواست نکند.

 

وی افزود: البته ما می‌دانیم که هزینه‌های تعریف نشده امکان بروز اختلافاتی را پیش خواهند آورد همان‌طور که در قضیه کانون ابرار نیز شاهد آن بودیم، از این رو به سازمان پیشنهاد دادیم در صورت امکان دستمزد مربیان را افزایش دهند تا حضور آن ها در کلاس‌های آموزشی آن‌قدر مقرون به صرفه باشد که هزینه‌های ایاب و ذهاب را نیز خودشان تأمین کنند.

 

مسئول هلال احمر منطقه 17 در ادامه با تشکر از کانون فرهنگی و هنری ابرار که فرصت لازم را برای آموزش‌های امداد و نجات مربیان این منطقه را فراهم آورده است، تصریح کرد: البته ما می‌دانیم که اقدام داوطلبانه نهادهایی چون کانون ابرار در راستای همان هدفی قرار دارد که هلال احمر تعقیب می‌کند اما متأسفانه بودجه لازم برای پشتیبانی همه‌جانبه از چنین اقداماتی هنوز در سازمان تعریف نشده است و امیدواریم مسئولان امر توجه بیشتری را در این خصوص مبذول دارند.

 

مشکل کمبود بودجه پاسخی به بسیاری از کاستی‌های فرهنگی و اجتماعی جامعه ماست که از دیرباز توسط مسئولان مختلف بیان می‌شود اما اگر همیاری مردمی و تشکل داوطلبانه آنها در اماکنی چون مساجد و کانون‌ها را قدمی در جهت کمک به اهداف مدنظر سازمان‌های مختلف بدانیم مسلما پاسخ این بسیج داوطلبانه جز یاری و همراهی نخواهد بود.

پایان پیام/


 

کد خبر 150906

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha