سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر کوفی عنان به تهران و تأکید وی بر حل بحران در سوریه با کمک جمهوری اسلامی ایران به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: از ابتدای تحولات در سوریه همه طرفها بر این اعتراف دارند که بدون حضور کشورهای مؤثر در منطقه و به ویژه در کشور سوریه ما به جمعبندی درستی نمیرسیم.
وی اظهار کرد: از جمله این کشورها که میتوانند نقش کلیدی در حل بحران در سوریه داشته باشند جمهوری اسلامی ایران است و در واقع حضور ایران در گفتوگوها و همچنین برای رسیدن به مسایل به نتیجه مطلوب در سوریه ضروری است. گرچه آمریکاییها به دلیل دشمنی و مقابلهای که با جمهوری اسلامی ایران دارند و اهدافی که با رژیم صهیونیستی در منطقه پیگیری میکنند نمیخواهند ایران حضور داشته باشد.
نقوی حسینی تصریح کرد: قطعا حضور ایران در سوریه نقش آمریکا را در این کشور کمرنگ میکند و به جز آمریکا و متحداناش همه کشورها بر این موضوع یعنی بر حضور ایران برای حل مشکلات در سوریه متفقالقول هستند و بر آن تأکید میکنند.
وی با اشاره به دیگر سفرهای کوفی عنان به ایران خاطرنشان کرد: کوفی عنان در این سفر دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران را کاملا در مورد سوریه مناسب دانسته است و بر این امر که ایران در پی حل مسایل و جلوگیری از تقویت تروریستها و همچنین مقابله با کشتارها در این کشور است، تأکید میکند.
وی با اشاره به سیاستهای دوگانه غرب در قبال سوریه و به ویژه تأکیدات آنها بر کنارهگیری بشار اسد از قدرت و یا تبعید وی گفت: یکی از مواردی که بیانگر سیاست دوگانه و یک بام و دو هوای آمریکا در جهان است رویدادهای سوریه است که آمریکاییها در این نوع تحولات بر اینکه مردم سوریه خودشان در مورد نظام سیاسیشان تصمیم بگیرند کاملا متفاوت عمل میکنند.
نماینده ورامین در خانه ملت تأکید کرد: آمریکاییها از یک طرف تأکید میکنند که ملتها باید خودشان تصمیم بگیرند و نظر مردم مهم است ولی وقتی به مردم سوریه از سوی تروریستها حمله نظامی میشود آنها سکوت میکنند و این نشان میدهد که آمریکاییها در این موارد سیاست دوگانهای را دنبال میکنند و به دنبال اهداف خودشان هستند تا حل بحران در سوریه.
وی خاطرنشان کرد: وقتی مردم سوریه پای صندوقهای رأی رفتند و در واقع برای پارلمان خود تصمیم گرفتند آمریکایی ها و همپیماناناش نباید برای این مردم که خواستار دموکراسی هستند خط و نشان بکشند، گرچه آنان به دنبال منافع سیاسیشان در سوریه هستند و این رفتارهای آنها دیگر برای کسی مایه تعجب نیست.
پایان پیام/
نظر شما