به گزارش خبرگزاری شبستان، حسن علیزاده، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد در همایش درج پارسی برگزاری این همایش را نشانه بلوغ بخش خصوصی صنعت نرم افزار در ایران دانست و گفت: مزیت نسبی فضای مجازی از بعد اقتصادی برای ما همین میراث کهن و شعر و ادبیاتی است که از نسلهای پیشین به ارث بردهایم.
علیزاده در ادامه از افتتاح اولین شبکه توزیع مویرگی محصولات فرهنگی با محوریت 2 هزار و 500 فروشگاه در تهران در طی مراسمی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته آینده خبر داد.
بر اساس این گزارش، محمود لیایی، مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سخنانی در این همایش بر لزوم تولید محصولات نرمافزاری براساس آثار کهن زبان فارسی مانند شاهنامه و اشعار حافظ و سعدی تاکید کرد و افزود: میزان صادرات محصولات نرم افزاری ما در سال 90، 100 میلیون دلار بوده است که این میزان باید به 150 میلیون دلار برسد.
بر اساس این گزارش،اسماعیل آذر، شاعر و مدرس زبان ادبیات فارسی در این همایش گفت: باور کنید که تمام «ایسم»هایی که در جهان وجود دارد، راه ما را به این فرهنگ کهن و به آسمان میبندد. اکثر پدیدآورندگان این ایسمها از افسردگی مردهاند.
آذر اظهار داشت: متاسفانه امروز تمام زندگی بشر به کار و اشتغال بدون اینکه به سابقه تمدنی خودش بپردازد تبدیل شده است. امروز بزرگترین مشکل بشریت همین علمهای جدید است اما خوشبختانه در این میان درج دوباره راه ما را به درونمان و به آسمان باز کرده است.
وی عنوان کرد: ما در ادبیات فارسی پیشرفتهای دیجیتالی کمی داشتیم و این نیاز احساس میشد. امیدوارم رویدادی که توسط درج اتفاق افتاده است، به دست علاقمندان آنها برسد.
این شاعر ایران را ابرقدرت فرهنگی جهان نامید و گفت: این تنها حرف من نیست. حتی کسانی مانند آندره ژید و هانری کربن هم این حرف را زدهاند، جهان نمیتواند فرهنگ ما را نادیده بگیرد. پس ما هم باید این پیشینه فرهنگی را به جهان عرضه کنیم.
پایان پیام/
نظر شما