به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، علیاکبر ولایتی، دبیر کل شورای مشورتی مجمع جهانی بیداری اسلامی در نشست خبری با اصحاب رسانه در گزارشی پیرامون فعالیتهای این مجمع گفت: موجب بسی افتخار است که از زمان برگزاری نخستین اجلاس جهانی بیداری اسلامی افزون بر مجموعه اقداماتی که طرح آن به استحضار خواهد رسید اکنون شاهد دومین نشست شورای مشورتی باشیم.
مشاور عالی مقام معظم رهبری اظهار کرد: در راستای اجرای مصوبه نخستین اجلاس شورای مشورتی مجمع جهانی بیداری اسلامی مقدمات برگزاری اجلاس جهانی زن و بیداری اسلامی صورت گرفت. این اجلاس از فردا در تهران آغاز به کار میکند و میزبان بیش از 1180 تن از زنان فعال در عرصههای مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در جهان اسلام است که در کمیسیونهای ششگانه مجموعه مسایل مربوط به نقش زنان و بیداری اسلامی را مورد بررسی قرار میدهند.
وی افزود: حرکت توفنده ملتهای مسلمان چنان است که توجه جهانیان را به خود معطوف ساخته و با سرعت بینظیری مجموعه تحولات جهانی را تحت تأثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: پیروزی چشمگیر جریانها و احزاب اسلامی در انتخابات صورتگرفته در کشورهای مغرب، مصر و تونس بیانگر رویکرد عمومی ملتهای منطقه به اسلامگرایی است، امری که لازما نمیتواند با خوشنودی دشمنان امت بزرگ اسلامی همراه باشد.
مشاور عالی مقام معظم رهبری با بیان اینکه شاهد افزایش حجم و پیچیدهترشدن توطئهها علیه ملتهای منطقه و جریانهای اسلامی هستیم، تصریح کرد: چالشهای پیش روی خیزش عظیم ملتهای منطقه چنان است که رهبران بیداری اسلامی لاجرم باید هماهنگی و همکاری با یکدیگر را به صورت جدی در دستور کار قرار دهند. اعتماد و اتکال به خداوند و تکیهزدن بر حمایتهای ملتهای مسلمان و همکاری جدی جریانهای بیداری اسلامی است که میتواند ضامن گذار از این مرحله خطیر از تاریخ پرافتوخیز مسلمانان شود.
ولایتی گفت: دستیابی به عزت و اقتدار دیرینه اسلامی هرگز بدون برنامهریزی و مدیریت دقیق و همچنین تحمل دشواریها و پذیرش هزینههای لازم میسر نخواهد بود.
وی ادامه داد: این گزارش مجموعه اقدامات صورتگرفته از سوی دبیر کل و دبیرخانه از زمان برگزاری نخستین اجلاس شورای مشورتی در تاریخ نهم و دهم آبان 1390 این نشست را دربر میگیرد.
ولایتی تأسیس دبیرخانه را یکی از امور تشکیلاتی دانست و افزود: در اجرای تصمیم اتخاذ شده از سوی نخستین اجلاس بیداری اسلامی و تأکید شورای مشورتی اقدامات لازم برای تأسیس این دبیرخانه صورت گرفت. ابتدا لازم بود ساختمانی جهت استقرار دبیرخانه اختصاص یابد که با پیگیریهای به عمل آمده این امر صورت گرفت و آنگاه تجهیز ساختمان به گونهای که بتواند پاسخگوی نیازهای یک دبیرخانه باشد، عملی شد.
دبیر کل شورای مشورتی مجمع جهانی بیداری اسلامی ادامه داد: ساختار دبیرخانه به گونهای تنظیم شده که بتواند پاسخگوی نیازهای آن باشد؛ بر این اساس دبیر اجرایی، رییس ستاد اجلاسها، مشاور ارشد، معاون علمی پژوهشی، مسئول امور اداری، مسئول امور ارتباطات و رسانه تعیین و مشغول به کار شدند. همچنین کارگروههای 15گانه جغرافیایی در دبیرخانه تشکیل شده است که وظیفه هماهنگی با میهمانان از مناطق مختلف را بر عهده دارند.
وی افزود: در انتخاب همکاران تلاش شده تا افراد باتجربه و کارشناسان زبده در حوزه بیداری اسلامی بهرهگیری شود که از جمله میتوان به تلاشهای ارزشمند حسین عبادی دبیر اجرایی، کریمیان رییس ستاد اجلاسها و واعظی مشاور ارشد اینجانب اشاره کرد.
ولایتی با اشاره به تأسیس مرکز پژوهشها و مطالعات در دبیرخانه تصریح کرد: جنبش عظیم بیداری با چالشها و فرصتهای فراوان روبرو است. انجام مطالعات و پژوهشهای لازم به گونهای که بتواند پاسخگوی پرسشها و نیازهای بیداری اسلامی باشد یک ضرورت است، بنابراین اقدامات لازم برای تأسیس مرکز پژوهشها و مطالعات بیداری اسلامی صورت گرفت.
مشاور عالی مقام معظم رهبری از راهاندازی پایگاه اطلاعاتی بیداری اسلامی خبر داد و افزود: در راستای تلاش برای ارتباط مستمر با میهمانان اجلاس و همچنین مخاطبان پیگیر تحولات مربوط به بیداری اسلامی پایگاه اطلاعاتی بیداری اسلامی با آدرس islamicawakenimg.ir راهاندازی شده که به سه زبان انگلیسی، عربی و فارسی مطالب لازم را در اختیار مراجعهکنندگان قرار میدهد.
وی افزود: این مرکز در تلاش است تا پاسخگوی پرسشها و نیازهای مخاطبان جهان اسلام در فضای مجازی باشد. در این راستا گروههای خبری تشکیل شدهاند که وظیفه آنها تهیه و تنظیم خوراک لازم برای ارایه به پایگاه اینترنتی است.
ولایتی در مورد سفرها، ارتباطات و ملاقاتها اظهار کرد: متأسفانه اندکی پس از برگزاری نخستین اجلاس مجمع جهانی بیداری اسلامی در تهران پروفسور برهانالدین ربانی یکی از پیشکسوتان جنبش اسلامی و رهبران جهادی افغانستان که در بنیانگذاری مجمع جهانی بیداری اسلامی نقش ویژهای داشتند، به شهادت رسید، لذا برای تشکیل در مراسم تشییع و تدفین آن شهید والامقام، دبیر کل به کابل سفر نمود و در این سفر با برخی از مقامات عالیرتبه افغانی و علمای بزرگ افغان دیدار کرد.
ولایتی اظهار کرد: در راستای رایزنیهای مستمر با فعالان عرصه بیداری اسلامی، دبیر کل به کشور عراق سفر نمود و دیدار ویژهای با ابراهیم جعفری یکی از بنیانگذاران این مجمع داشت. در این دیدار آخرین تحولات عرصه بیداری اسلامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. دبیر کل همچنین با برخی از مقامات عالیرتبه عراق (سیدعمار حکیم) دیدار و گفتوگو کرد.
وی به دیدار دبیر کل با گروهی از رهبران جنبشهای بیداری اسلامی و همچنین برخی از صاحبمنصبان کشورهای مختلف در تهران در راستای تلاش برای تقویت جنبش بیداری اسلامی اشاره کرد.
ولایتی با اشاره به دیدار با 10 تن از سفرای کشورهای مختلف جهان در تهران و تبادل نظر با آنان پیرامون تحولات بیداری اسلامی اظهار کرد: دبیرخانه در این مدت میهمان هیئتهای مختلفی بوده است و در مجموع بیش از دو هزار و 400 تن از فعالان عرصه بیداری اسلامی از 18 کشور جهان به تهران سفر کرده و به طور گروهی یا جداگانه با دبیر کل و اعضای دبیرخانه دیدار و در مورد تحولات بیداری اسلامی تبادل نظر کردند.
ولایتی افزود: ارتباط با فعالان عرصه بیداری اسلامی ضرورتی است که باید دبیرخانه نسبت به آن اهتمام ورزد. بر این اساس گروههای حماس متعددی جهت گفتوگو و تبادل نظر با شخصیتهای سیاسی و اجتماعی و فعالان بیداری اسلامی به کشورهایی همچون هندوستان، اندونزی، مالزی، کشمیر، چین، سنگاپور، عراق، تایلند، لبنان، فلسطین، افغانستان، پاکستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقستان، ترکیه، روسیه، آذربایجان، گرجستان، بحرین، عربستان سعودی، کویت، عمان، یمن، الجزایر، سودان، تونس، سیرالئون، مالی، موریتانی، کنگو، کومور، غنا، سنگال، سومالی، تانزانیا، انگلیس، اتریش، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، بوسنی و هرزگوین، صربستان، آمریکا، اسپانیا، یونان، آلبانی، مونتهنگرو، ونزوئلا، اروگوئه، کرواسی، مکزیک، سوئد، سوییس، کانادا، بلژیک، پاناما، شیلی، پرو، آرژانتین، رومانی، کلمبیا، مقدونیه، کوزوو، اسلوونی و هلند اعزام شدند.
ولایتی در مورد برگزاری برخی از اجلاسها در حوزه بیداری اسلامی با اشاره به برگزاری گردهمایی شعر و بیداری اسلامی در تاریخ 15 و 16 بهمن 90 در تهران خاطرنشان کرد: نظر به نقش بسزای ادبیات در خیزش اسلامی و بیان حماسههای بیداری اسلامی نقش ویژه شعرا در این عرصه بیش از 85 تن از شاعران 21 کشور جهان در تهران گردهم آمدند تا با هماندیشی از سرودههای یکدیگر اطلاع یابند.
دبیر کل شورای مشورتی مجمع جهانی بیداری اسلامی خاطرنشان کرد: نقش روزافزون جوانان در تحولات جهانی به ویژه در خیزش عظیم اسلامی در منطقه بر همگان آشکار است، توجه به خواستهها و ایدههای ارزشمند این قشر جوان در جوامع اسلامی چنان بود که گردهمایی اختصاصی جوانان را ضروری میساخت. بر همین اساس در راستای اجرای مصوبه نخستین اجلاس شورای مشورتی اجلاس جهانی جوانان و بیداری اسلامی از 78 کشور جهان در نهم و دهم بهمن 1390 با حضور 1250 تن از جوانان فعال در عرصه بیداری اسلامی در تهران برگزار شد.
وی گفت: این اجلاس در پنج کمیسیون تخصصی و بررسی مسایل مبتلابه جوانان و بیداری اسلامی پرداخت و در نهایت بیانیه پایانی را به تصویب رساند.
پایان پیام/
نظر شما