به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار هادی مرادپیری، رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس گفت: نخستین دوره تربیت راوی راهیان نور از فردا به مدت یک هفته در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) باحضور نزدیک به 100 نفر از دانشجویان سپاه پاسداران، ارتش و نیروهای بسیج آغاز میشود.
وی هماهنگی و همسویی در گفتارهای راویان و جلوگیری از تحریف تاریخ دفاع مقدس را از جمله اهداف این دوره آموزشی برشمرد و خاطرنشان کرد: امیدواریم با این عمل بتوانیم بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه این گنجینه باید حفظ شود را محقق کنیم.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با بیان اینکه در این دوره آموزشی سعی شده تا اساتید تربیت راوی از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس باشند، گفت: در دوره آموزشی به مواردی از جمله نقش حضرت امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب، اقشار مختلف جامعه از جمله زنان و مردان، دانشآموزان و کشاورزان در دفاع مقدس پرداخته میشود.
وی یادآور شد: علاوه براین مباحثی از جمله پیشینیه مناقشات عراق و ایران، علل و اهداف هجوم رژیم بعث عراق به جمهوری اسلامی، چگونگی دفاع مردم به ویژه حماسه 34 روزه خرمشهر، بیان نحوه اجرای چند عملیات مهم از جمله فتحالمبین، الیبیتالمقدس، والفجر هشت، خیبر، بدر، کربلای پنج، مرصاد، بررسی اصول و مبانی روایتگری، دستاوردها و ویژگیهای ارزشی دفاع مقدس، بررسی اوضاع و احوال کردستان و بحرانهایی که قبل از آغاز جنگ داشتیم، خلاقیتها و ابتکارات دفاع مقدس و بررسی قطعنامههای صادره از سوی سازمان ملل در این دوره آموزشی مورد توجه قرار میگیرد.
سردار مرادپیری تصریح کرد: اگر دانشجویانی که دوره تربیت راوی را گذراندهاند، بتوانند مطالب گفته شده را به درستی دریافت کنند، از آنها به عنوان مربی روایتگری استفاده می شود و این دوره به نوعی میتواند دوره تربیت استاد راوی نیز باشد اما هنوز تصمیمگیری نهایی در این موضوع اتخاذ نشده است.
وی درخصوص منابع دوره آموزشی تربیت راوی راهیان نور گفت: قبلا 10 جلد کتاب در این راستا از منابع مختلف ارتش و سپاه تهیه شده که پس از احصا این منابع، مطالب مفید آن استخراج شده و در اختیار دانشجویان قرار میگیرد؛ علاوه بر این برخی از اساتید نیز منابعی را ارائه میدهند.
سردار مرادپیری با اشاره به حضور اساتید در این دوره،خاطرنشان کرد: حجتالاسلام رحیمیان نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران، فرماندهانی از جمله سرداران اسدی، غلامپور و صفاری و امیران قویدل، معینوزیری، مفید و بختیاری از جمله اساتیدی هستند که در این کلاسها حضور پیدا میکنند.
به گزارش ستاد مرکزی راهیان نور وی حضور دانشجویان در این دوره را عمدتاً داوطلبانه دانست و گفت: این دانشجویان حداقل مدرک تحصیلی لیسانس دارند و از فرماندهان دوران جنگ تحمیلی هستند و در میان آنها تعدادی راوی جوان نیز حضور دارند که پس از برگزاری این دوره آموزشی، تنها به عنوان راوی از آنها استفاده میشود.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس یادآور شد: در راستای فهماندن و درک مباحث، پس از ارائه درس به صورت مفصل در کلاسها، سؤالات تحقیقی به این دانشجویان داده میشود و دانشجویان یک ماه فرصت دارند تا پس از مطالعه در آزمون شرکت کنند. سپس به پذیرفته شدگان این آزمون، گواهی روایتگری داده میشود.
پایان پیام
نظر شما