گیلان نیازمند توسعه صنعتی است

گیلان از دیرباز به عنوان یکی از قطب های کشاورزی مطرح بوده، اما صنعتی شدن آن همواره به عنوان یک آرزو و هدف مردم و مسئولان استان مطرح بوده است.

خبرگزاری شبستان// گیلان
گیلان از دیرباز به عنوان یکی از قطب های کشاورزی و تا حدی گردشگری شناخته شده و بسیاری از محصولات مهم آن همچون برنج، چای، زیتون، بادام زمینی، فندق و حتی مرکبات نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد اما صنعتی شدن آن همواره به عنوان یک آرزو و هدف مردم و مسئولان استان مطرح بوده است.


تمرکز کارخانجات بزرگ صنعت نساجی در دهه 40 تا 60 در استان باعث ایجاد هزاران شغل و حرفه در این زمینه شد اما بعدها پس از فرآیند خصوصی سازی غیر کارشناسانه سال های 79 تا 83 و بارش برف سنگین83 این واحدها به تعطیلی کشانده شد.


هم اکنون ظرفیت تولید استان در کالاهای مهم صنعتی نظیر فولاد، سیمان، کاشی و سرامیک، دارو و لوازم بهداشتی، صنایع غذایی در حال افزایش است و امید می رود تا پایان شش ماه نخست امسال ظرفیت تولید این مواد افزایش یابد.


آنچه که ضرورت توسعه روز افزون صنعت، گردشگری و کشاورزی استان را دو چندان می کند علاوه بر درصد بالای بیکاری، مزیت های خدادادی و توجیه پذیری اجرای اکثر طرح های اقتصادی در استان به واسطه شاخص های انسانی، فرهنگی، جغرافیایی و اقلیمی است. بازدهی بسیاری از طرح های اقتصادی به ویژه صنعتی و گردشگری نسبت به اکثر مناطق دیگر کشور دو چندان بوده و این مزیت باعث شده طی سال های اخیر درخواست های گسترده ایی جهت صدور مجوزهای سرمایه گذاری در استان ارائه شود.


تکمیل زیر بناهای توسعه به ویژه امکانات زیر بنایی نظیر آب، برق، گاز و تلفن همچنین تامین عرصه های مورد نیاز جهت استقرار صنایع، امری بسیار ضروری و حیاتی است که نباید از آن غفلت کرد. سیستم بانکداری و بنگاه های مالی باید همکاری بیشتر و نزدیک تری با جامعه فعالان اقتصادی به ویژه صنعتگران انجام دهند و تکریم سرمایه گذاران باید به شکل مناسب تری انجام شود.


کارگروه صنعت در شهرستان ها با جدیت بیشتری دنبال شود
سعادتی، استاندار گیلان با اشاره به اینکه کارگروه صنعت در شهرستان ها باید با جدیت بیشتری دنبال شود، گفت: صنعتگران باید با انگیزه بیشتر و به روزتری در صحنه حضور داشته و حفظ واحدهای صنعتی را در اولویت قرار دهند.


استاندار از به نتیجه رسیدن طرح های بزرگ در آینده نزدیک خبر داد و تصریح کرد: 40 طرح بزرگ با اعتباری بالغ بر 7 هزار و 500 میلیارد ریال در قالب طرح ماندگار باید تا پایان دولت دهم به بهره برداری برسد.


سعادتی، کارخانه قایق سازی، ذوب آهن فولاد خزر، کاشی خزر و غیره را از جمله این طرح ها دانست و اذعان کرد: سایت پشتیبانی سردار جنگل نیز باید عملیاتی و آغاز شود.


ساخت بیش از یک هزار پروژه صنعتی در گیلان

محمدحسین اصغریان، معاون برنامه ریزی استانداری گیلان با بیان اینکه برخی کم‌لطفی‌ها به صنعت استان در دهه 60 موجب عقب ماندگی‌های بسیاری در این بخش شد، گفت: در این راستا موقعیت‌های زیادی در توسعه صنعت استان از دست رفت.
 

وی با اشاره به ساخت 1200 پروژه صنعتی در گیلان افزود: همکاری بانک‌ها در پیشرفت صنعت استان بسیار موثر است و انتظار داریم حمایت بانک ها از صنعت استان بیش از میزان موجود باشد.


اصغریان به رتبه پنجم گیلان در تعداد واحدهای صنعتی در سال 85 اشاره کرد و افزود: اکنون در تعداد واحدهای صنعتی در جایگاه هشتم کشور قرار داریم.


معاون برنامه ریزی استاندار گیلان اظهار کرد: گیلان شاید از نظر تعداد واحدهای صنعتی رتبه خوبی داشته باشد اما نمی‌توان ذوب آهن اصفهان و یک واحد بلوک‌سازی کوچک را با هم مقایسه کرد و این امر بدان معنی است که استان ما واقعا هشتمین استان صنعتی کشور نیست و هنوز به جایگاه شایسته صنعتی خود نرسیده است.

 

نظارت بر کالاهای بی کیفیت خارجی افزایش یابد
رئیس اتاق بازرگانی صنعت و معدن گیلان، گفت: گیلان از استان های عقب مانده در حوزه صنعت است که طی چند سال اخیر توجهات بسیاری برای رشد صنعت در استان انجام شده است.

 

تابان، با اشاره به کم بودن نقدینگی و عدم دریافت سرمایه و وام، دو نرخه بودن ارز و عدم ثبات قیمت، ورود کالاهای بی کیفیت ارزان قیمت را از مشکلات اساسی تولید در کشور دانست و افزود: کالاهای بی کیفیت و ارزان قیمت خارجی چالش پیش روی تولیدکنندگان است و باید نظارت بر کالاها افزایش یافته و شرایط برای رقابت تولید کننده داخلی فراهم شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 149973

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha