حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم فرحانی، معاونت آموزش حوزه های علمیه کل کشور به خبرنگار شبستان گفت: به منظور تحقق تحول در نظام آموزشی حوزه، کارگروه هایی در زیر مجموعه این معاونت تشکیل شده که وظیفه آن بررسی نقاط ضعف فعلی در چهار سطح نظام آموزشی حوزه های علمیه است.
وی با بیان اینکه تاکنون دو برنامه مهم برای تحول نظام آموزشی حوزه در نظرگرفته شده است، افزود: اولین گام پیش بینی شده با توجه به مطالعات انجام شده از میان برداشتن ضعف های فعلی در نظام آموزشی حوزه های علمیه است.
حجت الاسلام فرحانی اضافه کرد: دومین مرحله و مهم ترین گام از طرح تحول در نظام آموزشی کشور، طرحی بلند مدت از نظام ایده آل آموزشی است که با ارائه به شورای عالی حوزه، در یک چشم انداز بیست ساله قابلیت اجرایی در حوزه های علمیه سراسر کشور را پیدا خواهد کرد.
معاونت آموزش حوزه های علمیه کل کشور، اظهار داشت: در بخش مربوط به ضعف های نظام آموزشی، ورودی های مقاطع سیکل را از نظام ورودی های دیپلم و نیز ورودی های سطوح عالی تفکیک کردیم.
وی خاطرنشان کرد: همچنین با بررسی عناوین دروس در مقطع سیکل و سر فصل های دروس این مقطع، کلیات آن با برگزاری جلسات متعدد شورای عالی به تصویب رسیده است.
معاونت آموزش حوزه های علمیه کل کشور افزود: تصویب کلیات سرفصل ها و دروس مقاطع دیپلم و سطوح عالی، در دستور کار شورای عالی حوزه های علمیه کشور است.
حجت الاسلام فرهانی، تصریح کرد: در صورت تصویت نظام اصلاح شده وضع موجود، زمینه طراحی و اجرای نظام ایده آل آموزشی در حوزه های علمیه فراهم می شود و می توانیم گام اصلی را در این زمینه برداریم.
وی با بیان نقاط قوت نظام اصلاح شده آموزشی، افزود: در این نظام، وضعیت دروس مقاطع ورودی سیکل، دیپلم و دانشگاه از هم جدا می شوند و دروسی مثل نهج البلاغه، تاریخ اسلام و احکام به شکل کاربردی و مهارتی در آن آموزش داده خواهد شد به طوریکه متناسب با مقاطع مختلف ورودی، خروجی های سطح یک از کارایی بالاتری برخوردار خواهند شد.
حجت الاسلام فرهانی، طراحی دروس اقتضائی برای استان ها را از دیگر مزایای نظام اصلاح شده آموزشی حوزه یاد و خاطرنشان کرد: در واقع منظور از این طرح این است که مدیر استان بتواند به فراخور شرایط با تصویب شورای حوزه استان، دروس اقتضائی را به نظام درسی اضافه کند تا طلبه های هر منطقه ای بتوانند پاسخگوی نیازهای خاص خود باشند.
وی در پایان ابراز داشت: در واقع ما در پی این هدف هستیم که با تصویب نظام جدید آموزشی کتب مورد نیاز مقاطع مختلف را با حفظ ارزش های دروس اصلی حوزه و نیز سازگاری با نیازهای جدید آموزشی حوزوی، طراحی و تدوین
کنیم.
پایان پیام/
نظر شما