به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، محمود دشت بزرگ، مشاور مدیر عامل سازمان توسعه برق ایران شب گذشته(18 تیر) در نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به اینکه سازمان توسعه برق ایران مسئول زیر ساخت های صنعت برق در وزرات نیرو است، گفت: این بخش طرح های نیروگاه گازی را پیگیری می کند.
وی با اشاره به فعال بودن سه سایت در بخش نیروگاه بخار در کل کشور گفت: از این تعداد 2 واحد 325 مگابایتی در اهواز، 2 واحد نیروگاهی سیکل بخار با سوخت ذغال سنگ در طبس و 2 واحد 325 مگابایتی در اراک در دست احداث است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه این طرح ها با سرمایه گذاری دولت و در بازه زمانی 3 تا 5 سال به بهره برداری می رسد، اضافه کرد: اگر شرایط فراهم شود عملیات ساخت این واحدها حالت اجرایی به خود خواهد گرفت.
مشاور مدیرعامل سازمان توسعه برق ایران به افزایش راندمان نیروگاه های گازی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر این نیروگاه ها با راندمان 34 درصد در مدار هستند که با ایجاد سیکل ترکیبی(نیروگاه هایی با 2 واحد گاز و یک واحد بخار) می توان راندمان را به 50 درصد افزایش داد.
وی ادامه داد: مقرر شده است با تبدیل نیروگاه ها به سیکل ترکیبی تا پایان برنامه پنجم توسعه، سالانه یک درصد به راندمان نیروگاه های کشور اضافه شود.
دشت بزرگ، بهره برداری از نیروگاه ها با سوخت گازوئیل به مدت 45 روز را یکی دیگر از سیاست های وزارت نیرو اعلام کرد و افزود: در سال گذشته این بازه زمانی به طور متوسط 45 روز و در سال جاری 39 روز است.
این مقام مسئول یکی از شاخص های توسعه در کشورها را شاخص انرژی عنوان کرد و گفت: برق در رده انرژی های پاک قرار دارد که می توان در این زمینه بیشتر کار کرد.
وی به فعالیت نظام جمهوری اسلامی در 2 بعد نیروگاه های برق آبی، حرارتی و نیروگاه تجدید پذیر(انرژی بادی و خورشیدی) اشاره کرد و اذعان داشت: در همین راستا ایران رتبه نخست در خاورمیانه و رتبه 15 در جهان را به خود اختصاص داده است.
دشت بزرگ به سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی اشاره کرد و گفت: در همین راستا ظرفیت ساخت تجهیزات توسط متخصصان داخلی را به 90 درصد رسانده ایم و درصدد بومی سازی این تجهیزات هستیم.
به گفته مشاور مدیر عامل سازمان توسعه برق ایران در فاز برون مرزی در کشور عراق در حال احداث نیروگاه هستیم و این آمادگی در کشور وجود دارد تا اقدام به احداث نیروگاه در کشورهای دیگر کنیم.
پایان پیام/
نظر شما