به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، بهرام عبدالحسینی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، امروز ( 18 تیر)در مراسم بزرگذاشت مهدی آذریزدی گفت: مقدمات برگزاری دوسالانه تصویر سازی آذر یزدی انجام شده و امیدواریم سال آینده با همکاری دیگر دستگاه های فرهنگی استان برگزار شود.
وی هدف از برگزاری این دوسالانه را که با موافقت وزیر ارشاد صورت پذیرفته است، معرفی ابعاد شخصیتی آذر یزدی به عنوان یک نویسنده شهیر و خادم قرآن عنوان کرد.
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، متاسفانه ابعاد شخصیتی و همچنین آثار مهدی آذریزدی برای کودکان و نوجوانان به خوبی معرفی نشده است.
وی معتقد است، همه دلسوزان عرصه ادبیات و دستگاه های فرهنگی موظفند که در معرفی آثار مهدی آذریزدی تلاش خود را انجام دهند.
عبدالحسینی گفت: معرفی و برگزاری یک کنگره آن هم برای آذریزدی فقط وظیفه ارشاد نیست، بلکه همه ما و دستگاه های اجرایی به نحوی باید در معرفی این نویسنده و خادم قرآن تلاش کنیم.
وی با اشاره به اینکه خدمات آذریزدی در عرصه ادبیات فراموش شدنی نیست، اظهارداشت: ابعاد شخصیت آذریزدی نیازمند پژوهش و تحقیقی است که تاکنون به خوبی انجام نشده است.
وی با اشاره به دورجدید فعالیت دبیرخانه بنیاد آذریزدی، گفت: این دبیرخانه کارهای زیربنایی و ریشه ای را در دستور کار خود قرار داده است.
عبدالحسینی اظهارامیدواری کرد: دبیرخانه بنیاد آذریزدی بتواند در معرفی و انجام فعالیت های فرهنگی و هنری مرتبط با آذریزدی موفق باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد از آماده شدن طرح نهایی مقبره آذریزی خبرداد و گفت: طرح ساخت مقبره آذریزدی امسال عملیاتی می شود.
اسدالله شکرانه، مسئول دبیرخانه بنیاد آذریزدی نیز در این مراسم با اشاره به گشایش کتابخانه تخصصی آذریزدی در مجتمع امام علی(ع)، از راه اندازی مرکز مطالعات ادبیات کودک و نوجوان خبرداد.
جمعی از دوستداران پدر ادبیات کودک و نوجوان کشور نیز امروز با حضور بر سر مزار او در حسنیه خرمشاد و قرائت فاتحهو اهدای گل نام و یاد او را گرامی داشتند، در این مراسم در خصوص ماکت مقبره آذر یزدی از سوی طراح آن توضیحاتی ارائه شد.
مهدی آذریزدی متولد آخرین روزهای سال 1300 در خرمشاه یزد بود، که 18 تیرماه سال 88 در سن 88سالگی در بیمارستان آتیه تهران درگذشت و 21 تیرماه پس از تشییع از مسجد حظیره، در حسینیهی خرمشاه یزد در نزدیکی محل زندگیاش به خاک سپرده شد.
آثاری از جمله «قصههای خوب برای بچههای خوب»، «قصههای تازه از کتابهای کهن»، «گربهی ناقلا»، «گربه تنبل»، «مثنوی» (برای بچهها)، «مجموعه قصههای ساده» و تصحیح «مثنوی» مولوی (برای بزرگسالان) از او به یادگار ماندهاند.
پایان پیام/
نظر شما