حجت الاسلام حسن ممدوحی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به خبرنگار شبستان گفت: زیارت اربعین از علامت های مومن شمرده شده است زیرا ایمان مرحله ای است که انسان عاشق آن چیزی می شود که به آن معتقد است و در این روز انسان عاشق با امام خود بار دیگر به تجدید بیعت می پردازد.
وی افزود: در روز عاشورا و با خواندن زیارت عاشورا با امام حسین(ع) و آرمان های وی بیعت می کنیم. "انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم" جمله ای است که نشان دهنده بیعت با حسین بن علی(ع) است، اما در روز اربعین بار دیگر اعلام می کنیم که هنوز این بیعت را فراموش نکرده ایم و در راه آرمان حسین بن علی(ع) از همه چیز خود می گذریم.
این مبلغ امور دینی با بیان این که هدف امام حسین(ع) در زیارت اربعین نجات بندگان از جهالت عنوان شده است، گفت: در هر زمانی ممکن است سیاستمداران با حیله و فریب، حق و باطل را مشتبه کنند در این زمان باید عالم به دین با استفاده از علم خود راه حق و باطل را مشخص کند.
وی ادامه داد: امام مظهر علم خداست و وظیفه دارد بندگان را از ظلمت، جهل و غفلت به نور علم برساند تا بندگان خدا با این نور راه خود را بیابند و از خطرات برهند.
حجت الاسلام ممدوحی افزود: مومن با خواندن زیارت اربعین در درجه اول از جهل و غفلت نجات می یابد و وظیفه سنگین خود را برای روشن کردن راه بندگان و علم افروزی می یابد؛ زیرا اگر می خواهیم با امام حسین(ع) در اهداف شریک باشیم باید با وصل شدن به دریای علم آن ها هم از جهل نجات یابیم و هم دیگران را از جهل نجات دهیم.
حجت الاسلام ممدوحی با اشاره به تأکیدات مکرر بر زیارت امام حسین(ع) گفت: در میان امامان، ویژگی بارز امام حسین(ع) قیام در مقابل باطل است؛ زیرا دیگر امامان با توجه به شرایط زمانشان در سکوت به سر می بردند و فرصت قیام نداشتند. در نتیجه مومن موظف است با زیارت امام حسین(ع) آرمان های ایشان را زنده کند.
وی افزود: این آرمان یعنی قیام در مقابل ظلم در همه زمان ها و مکان ها وجود دارد. امام حسین(ع)، امام العالمین است و اعتقاد داریم زمان و مکان نمی تواند ایشان را محدود کند.
پایان پیام/
نظر شما