جشنواره شعر و داستان جوان سوره میزبان 2100 اثر شد

دبیر جشنواره شعر و داستان جوان سوره با بیان اینکه 2100 اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد ،گفت: از بین آثار ارسالی نیز 160 اثر به دور دوم جشنواره رسید که در بخش پایانی 130 اثر مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.

به گزارش خبرنگارشبستان ، نشست خبری دهمین جشنواره شعرو داستان جوان سوره صبح امروز شنبه 17 تیر با حضور امیرحسین فردی، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، کمال شفیعی، دبیر جشنواره و علی قربانی، رئیس بخش محافل و جشنواره‌های حوزه هنری برگزار شد.

 

در ابتدای در این نشست پس از سخنان امیرحسین فردی، کمال شفیعی دبیر دهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره به ارایه سخنانی پرداخت و گفت:جذب و پرورش استعدادهای جوان و نیز رشد و بالندگی آنها بر پایه ارزش‌های انقلاب اسلامی از جمله وظایف حوزه هنری در بخش ادبیات است.


وی افزود: جشنواره شعر و داستان جوان سوره از امسال با انتخاب نامی ثابت دارای هویت مستقلی شده است و اولویت ما نیز در آن پرداخت حداکثری به تولیدات ادبی نیروهای انقلابی در سراسر کشور است.

 

وی ادامه داد: امسال برای نخستین بار شرکت‌کنندگان به صورت فردی در جشنواره شرکت کرده‌اند و از طریق ثبت‌نام در پایگاه اینترنتی مربوط به جشنواره آثار خود را ارسال کرده‌اند همچنین امسال بخش‌هایی از جشنواره حذف شده ست با این وجود حدود 2100 اثر به دبیرخانه رسید.

 

دبیر جشنواره دهم شعر و داستان جوان سوره ادامه داد: امسال حدود 25برای شرکت در جشنواره به افراد مهلت داده شد و این مهلت 25 روزه شرکت تمدید نشد وما سعی کردیم با اعمال این محدودیت به نوعی به جشنواره سامان مشخصی در برنامه‌ریزی بدهیم و از سفارشی نویسی نیز جلوگیری کنیم .

 


شفیعی خاطر نشان کرد: از بین آثار ارسالی نیز 160 اثر به دور دوم جشنواره رسید که در بخش پایانی 130 اثر مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.


وی همچنین به حضور داوران استانی در این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: 22 داور از31 استان کشور به قضاوت درباره آثار رسیده به جشنواره پرداختند و سعی شد در این موضوع به ظرفیت‌های استانی موجود در کشور توجه ویژه‌ای بشود.

 

شفیعی همچنین به بخش ویژه انقلاب اسلامی در این دوره اشاره کرد و ادامه داد: در این بخش سعی کردیم نویسندگان و شاعران حرفه‌ای بتوانند به صورتی جداگانه و متمایز در جشنواره حضور یابند.

 

شفیعی در ادامه از برگزاری کارگاه‌های شعر و داستان و نیز کارگاه تخصصی ترجمه و کارگاه ویژه مجله سیمرغ به منظور بررسی آثار ارسالی جوانان سراسر کشور برای درج در این مجله در طول برگزاری جشنواره خبر داد.


جشنواره شعر و داستان سوره مبدل به سرمایه بزرگ ملی شده است


در ادامه امیرحسین فردی اظهار داشت : هنگامی که جشنواره‌ای به دهمین سال حیات و فعالیت خود می‌رسد، یعنی این حرکت حرکتی جدی است و سودای ماندگاری که دارد، اراده‌ای در پشت آن است و آن اینکه جشنواره به سرانجام برسد.

 

وی افزود: وقتی جشنواره‌ای 10 ساله می‌شود یعنی ظرفیت ادبی در کشور ایجاد شده و از طریق این ظرفیت می‌توان به ادبا، شاعران، ادبیات و نویسندگان خدمت کرد. با 10 ساله شدن جشنواره قطعا مسئولیت ما هم بیشتر می‌شود.

 

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری تاکید کرد: گاهی بحث جشنواره‌ها در دو سه سال برگزاری خود ایستایی داشته و قطع می‌شوند اما جشنواره‌ای که 10 ساله می‌شود هرگز نمی‌توان به تعطیلی آن اندیشید بلکه این جشنواره مبدل به سرمایه بزرگ ملی شده که مسئولیت همه ما در قبال آن قطعا سنگین خواهد بود.

 

این نویسنده در ادامه داد: از تمام رسانه‌ها خواهشمندم این بخش از سخنانم را عینا منعکس کنند ،ما باید از فلسفه وجودی و ماموریت ذاتی هر نهادی مطلع باشیم، یعنی بدانیم این نهاد فرهنگی و هنری بر مبنای چه نیازی تاسیس شده است و باید پاسخگوی چه نیازی باشد؛ اگر از این امر مطلع نباشیم و انتظارات دیگری داشته باشیم دچار چالش خواهیم شد. شما اطلاعاتی دارید ما نیز اطلاعاتی داریم؛ اطلاعات ما براساس مبنای فلسفه ذاتی آن نهاد است اما اطلاعات شما بر مبنای چیزی است که در افواه و گفت‌وگو‌ها شنیده‌ایم اگر این مهم درست تبیین نشود دچار چالش می‌شویم.


تهران در صدر شرکت کنندگان در جشنواره شعر و داستان سوره


همچنین در این نشست علی قربانی، مدیر بخش محافل و جشنواره‌های حوزه هنری در سخنانی با اشاره به انتخاب استان آذربایجان غربی به عنوان میزبان این دوره از جشنواره شعر و داستان جوان سوره گفت: این استان از جهات بسیاری ظرفیت برگزاری جشنواره را داشت و تمام نیروهای حاضر در استان نیز تاکنون برای برگزاری جشنواره تلاش فراوانی به خرج داده‌اند.

 

قربانی همچنین افزود: جشنواره صبح روز دوشنبه 26 تیرماه و از ساعت 9:30 صبح کار خود را آغاز می‌کند و در مراسم افتتاحیه از ابراهیم فتح‌اللهی، غلامرضا دانش‌افروز و توحید اصغرزاده از پژوهشگران برجسته و فعالان فرهنگی استان آذربایجان غربی تجلیل می‌شود.

 

وی همچنین با اشاره به آثار حاضر در بخش پایانی جشنواره گفت: استان تهران با 15 اثر، استان آذربایجان غربی و گیلان با 9 اثر و استان مرکزی، اصفهان و قم با 8 اثر در صدر شرکت‌کنندگان در این دوره از جشنواره قرار دارند.

 

قربانی همچنین از حضور مجتبی ‌رحماندوست، موسی بیدج، احمد بیگدلی، محمدرضا بایرامی، اسماعیل امینی، یوسف علیخانی، حسین فتاحی، سعید بیابانکی، محمد مهدوی شجاعی، علی داوودی و بهروز سپیدنامه در این دوره از جشنواره خبر داد و یادآور شد: جوایز پایان این دوره از جشنواره همانند سایر جشنواره‌های حوزه هنری بین 10 تا 15 درصد رشد داشته است.


پایان پیام/
 

کد خبر 149284

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha