ترس رژیم های موروثی منطقه از حوادث مشابه تونس

خیلی از کشورهای منطقه و رژیم‌هایی که میراثی و یا ارثی هستند همانند رژیم‌های اردن، مصر، مراکش، موریتانی، یمن و کشورهای مشابه آنها با حرکتی که در تونس صورت گرفت نگران هستند.

 

حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا، نایب‌رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ارزیابی خود از تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا به خبرنگار شبستان گفت: تحولاتی که در منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا  دارد صورت می‌گیرد نشان از آگاهی و حرکت و بیداری ملت‌ها در مقابل فشارهایی که بر این ملت‌ها در گذشته تحمیل شده است، دارد.

وی اظهار کرد: در جریان تونس مردم به عنوان اعتراض به بی‌عدالتی‌ها و خودکامگی‌ها و استبداد حاکم حرکتی را شروع کردند و به دنبال آن در پی دست‌یابی به حق خودشان هستند و به تبع اثری که این حرکت در آنجا داشته است سقوط بن علی و تبعات بعد از آن باعث نگرانی غرب و حامیان نظام سلطه جهانی و همچنین رژیم صهیونیستی شده است.

حجت‌الاسلام سبحانی‌نیا ادامه داد: مردم تونس قاعدتا برای دست‌یابی به حقوق خودشان هنوز بعد از گذشت مدتی حقوق خود را دنبال می‌کنند.

وی با اشاره به برخی حرکت‌ها در شمال آفریقا یادآور شد: مسئله جنوب سودان حاکی از نگاهی است که کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی و استکباری در منطقه دارند و بر اثر فشارهایی که آنها به مردم این منطقه داشته‌اند این حرکت‌ها صورت گرفت.

وی تأکید کرد: کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی رییس‌جمهور سودان را وادار به پذیرش رفراندوم کردند و به تبع نتیجه این رفراندوم مشخص است گرچه هنوز تا اعلام نهایی آن زمان هست ولی می‌توان پیش‌بینی کرد که در سودان یک کشور جدیدی شکل می‌گیرد و اسراییل کوچکی سامان می‌گیرد.

نایب‌رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: تشکیل اسراییل کوچک آثار و تبعات خود را در آفریقا به جا می‌گذارد.

وی با اشاره به تحولات داخلی لبنان خاطرنشان کرد: نخست‌وزیر لبنان که وابسته به جریان 14 مارس است تحت فشار منطقه‌ای و رژیم‌های مرتجع منطقه و یا حکام منطقه و کمک‌های آمریکا به دنبال اقدامی بود که این اقدام منجر به ازهم‌پاشیدگی وحدت ملی در لبنان می‌شد.

وی ادامه داد: اعلام نتیجه دادگاه رفیق حریری و متهم کردن بعضی از گروه‌های لبنانی از جمله مقاومت لبنان می‌توانست به ازهم‌پاشیدگی وحدت لبنان منجر شود و لذا همزمان با سفری که سعد حریری به آمریکا داشت و در آستانه ملاقات با اوباما، حزب‌الله و گروه‌های همسو با حزب‌الله برای جلوگیری از این فتنه‌هایی که در حال انجام بود، اقدام به استعفای وزرای متعلق به خود کردند و در نتیجه دولت ساقط شد.

حجت‌الاسلام سبحانی‌نیا بیان کرد: آنچه که مهم است وحدت ملی در لبنان است و درک شرایط موجود منطقه و حساسیت‌هایی که در منطقه وجود دارد و همچنین تلاش آمریکا و غرب برای ایجاد پایگاهی در منطقه باید به عنوان یک مسئله اساسی مدنظر قرار گیرد.

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی همواره به عنوان نقطه‌ای در سیاست‌های خارجی آمریکا نقش داشته است و آمریکا همواره از تهدیدهایی که می‌تواند برای این رژیم وجود داشته باشد همانند مقاومت و نیروهای مبارز منطقه جلوگیری کرده است.

وی ادامه داد: باید این آگاهی و شعور سیاسی در بین گروه‌های لبنانی و جریان‌های حامی وحدت و همبستگی لبنان به وجود آید که دشمن درصدد انشقاق در بین گروه‌ها و نابود کردن وحدت ملی است.

نماینده نیشابور در خانه ملت یادآور شد: خیلی از کشورهای منطقه و رژیم‌هایی که میراثی و یا ارثی هستند همانند رژیم‌های اردن، مصر، مراکش، موریتانی، یمن و کشورهای مشابه آنها با حرکتی که در تونس صورت گرفت نگران هستند.

وی تأکید کرد: اکثر این رژیم‌ها، رژیم‌هایی هستند که بر اساس آرای مردم بر روی کار نیامدند بلکه بر اثر فشارهای بیگانگان به مردم‌شان تحمیل شدند و از این جهت نگرانی زیادی در آنها به وجود آمده است به طوری که اخیرا و با توجه به تحولات صورت گرفته در تونس  بسیاری از این رژیم‌ها امتیازاتی را به مردم داده‌اند تا جلوی حرکت‌های خودجوش آنها را بگیرند.

نایب‌رییس کمیسیون امنیت ملی این حرکت‌ها را ناشی از آگاهی ملت‌های مسلمان و موج بیداری اسلامی در این کشورها عنوان کرد و افزود: این حرکت‌ها نشأت گرفته از آگاهی و بصیرت مردم است زیرا می‌بینیم در بین دانشگاهیان، فرهیختگان و اقشار تحصیلکرده این جوامع نیز این حرکت‌ها پررنگ‌تر است.

وی با بیان اینکه این بیداری مردم در کشورهای شمال آفریقا و کشورهای خاورمیانه همراه با شعور و درک سیاسی است، گفت: شخصیت‌هایی که در این کشورها نیز اظهارنظر می‌کنند اظهارنظرهایشان بر مبنای عدالت‌خواهی و آزادی‌خواهی است و با توجه به تضییع حقوق مردم این کشورها آنها به دنبال برگشت حقوق به مردم هستند لذا قطعا آثار بیشتر این حرکت هم در خاورمیانه و هم در شمال آفریقا را شاهد خواهیم بود.

پایان پیام/
 

کد خبر 14916

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha