تحریم‌ها علیه ایران به ضرر اقتصاد دنیاست/جایگزینی برای نفت ایران نیست

تحلیل‌گران، تنش‌ها با ایران بر سر برنامه انرژی هسته‌ای‌اش و اعمال تحریم‌ها علیه این کشور را دلایل اصلی افزایش بهای نفت در ماه‌های اخیر عنوان کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، وزیران امورخارجه اتحادیه اروپا، تحت فشارهای امریکا در 23 ژانویه به منظور جلوگیری از اقدام اعضای این اتحادیه در خرید نفت خام ایران و انجام تجارت با بانک مرکزی این کشور و همچنین مسدود کردن دارائی‎های ایرانی‎ها در سراسر اتحادیه اروپا، با اعمال تحریم‌های جدید علیه تهران موافقت کردند. این تحریم‌ها که از اول جولای به مرحله اجرا درآمد، در نتیجه ادعاهای واشنگتن و برخی از متحدان غربی آن که ادعا می‌‌کنند برنامه انرژی هسته‌ای ایران بعدی نظامی را در برمی‌گیرد، اعمال شده است.

ایران ضمن رد اتهام‌های مطرح شده از سوی امریکا و متحدان غربی آن درباره دنبال کردن اهداف نظامی در برنامه انرژی هسته‎ای تهران، تاکید دارد که به عنوان یکی از امضا کنندگان پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی و یکی از اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق استفاده از فناوری هسته‌ای برای اهداف صلح آمیز را دارد.

ایران همچنین هشدار داده است که دور جدید تحریم‌ها بر روند بحران اقتصادی کشورهای اروپایی و همچنین بیش‌تر از همه بر اقتصاد بحران زده امریکا تاثیر خواهد گذاشت.

پرس تی وی با راوی باترا، استاد اقتصاد از دانشگاه ساترن متدیست تگزاس مصاحبه‎ای انجام داده است که مشروح آن را در زیر می خوانید:

تحولات بازار نفت را از زمان اجرای این تحریم‌ها علیه ایران در اول جولای چگونه ارزیابی می‌کنید؟

خوب من از این موضوع که بهای نفت بالا رفت متعجب نیستم . دو دلیل برای آن وجود دارد. یکی تنش در روابط میان ایران و جهان غرب و دیگری این است که بحران یورو ظاهرا تا حدودی به تعویق افتاده و دنیا بر این باور است که این بحران یورو کاهش می‌یابد و تقاضا برای نفت افزایش می‌یابد.

بنابراین، این‌ها دو دلیلی هستند که مشخص می‌کند چرا بهای نفت دچار تلاطم شده است و این احتمال هست که بهای نفت افزایش یابد و به یک‌صد دلار هم برسد و هنوز این احتمال وجود دارد که این افزایش بهای نفت به صدها دلار هم برسد.

به نظر شما این مساله چه واکنشی را در کشورهایی که در اعمال تحریم‌ها علیه ایران مشارکت داشته‌اند، به دنبال خواهد داشت؟

نمی‌دانم که آیا واکنشی به این موضوع وجود دارد یا نه، اما به طور یقین این روند اوضاع اقتصادی را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد . تمامی دنیا، روند اقتصادی کندی را طی می‌کند. اقتصاد چین روند آهسته‌ای را طی می‌کند، منطقه یورو در رکود است و اقتصاد امریکا نیز در حال رکود است.

کاهش رشد اقتصادی ادامه خواهد داشت و اوضاع اقتصادی نابسامان خواهد شد اما نمی‌دانم که چه چیزهای دیگری در این کشورها ممکن است روی دهد.

بسیاری می‌گویند برای نفتی که ایران تولید می‌کند، نفت خام ایران، به سختی می‌توان گزینه‌ای جایگزین یافت؟

خوب دراین که بتوان جایگزینی برای نفت خام ایران یافت شکی نیست، کشورهایی که این تحریم‌ها را اعمال کردند سعی دارند خود را برای متحمل شدن خسارت‌های اقتصادی آماده کنند.

پایان پیام/

 

کد خبر 148967

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha