به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، اسدالله بیات، مدیرکل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان، عصر گذشته (14 تیر) در کارگروه گردشگری استان همدان گفت: استان همدان، در زمینه گردشگری حرف های زیادی برای گفتن دارد.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره های مختلف طی سال جاری در همدان اضافه کرد: برگزاری جشنواره ملی صنایع دستی، جشنواره زردآلو و جشنواره های تابستانی از جمله این جشنواره ها طی سال جاری در این استان است.
وی تصریح کرد: جشنواره تابستانی زردآلو در اواخر ماه رمضان در زمین قدیم تلسی واقع در بلوار ارم برگزار میشود و دارای سالن سرپوشیده با دارا بودن 50 غرفه رایگان به منظور عرضه و فروش صنایع دستی و دارای محوطه باز با دارا بودن دو سن برای اجرای برنامه مهمان نابغه برای کودکان و اجرای موسیقیهای سنتی است.
مدیرکل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به برگزایر این جشنواره به مدت 12 روز گفت: برخی چادرهای عشایری نیز برای استقرار در این مکان از سطح کشور انتخاب شده و غرفههای ارائه و فروش سوغات همدان و آش سنتی به صورت استیجاری فعالیت میکنند.
بیات با بیان اینکه استان همدان در زمینه های مختلف صنایع دستی جزو استان های به نام کشور است، اضافه کرد: با توجه به این سابقه طولانی و درخشان هنر صنعتگران صنایع دستی استان همدان معرفی و شناساندن این ظرفیت به اشکال مختلف از جمله راه اندازی موزه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
وی با بیان اینکه صنایع هر منطقه از خصوصیات قومی، ملی و جغرافیایی آن سرچشمه می گیرد، تصریح کرد: هر هنرمندی از جغرافیای منطقه ای که در آن زندگی می کند الهام می گیرد و طرح و رنگ مورد استفاده در صنعتش همان طرح و رنگ منطقه محل زندگی او است.
مدیرکل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: فرش و گلیم، سفال و سرامیک، مصنوعات چرمی، مصنوعات چوبی شامل منبت، مشبک و معرق از صنایع هنرمندان این خطه است که معرفی آنها حایز اهمیت است.
بیات اضافه کرد: راه اندازی موزه صنایع دستی استان همدان به عنوان یکی از مهمترین برنامه های هفته صنایع دستی در این استان بود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در ادامه گفت: دو رشته صنایع دستی استان همدان به عنوان میراث گران بهای فرهنگی و تاریخی در فهرست صنایع دستی ملی کشور طی سال جاری به ثبت رسیده است.
بهجت عباسی با بیان اینکه این دو رشته شامل رشته های مروار بافی و نمدمالی است، اضافه کرد: در سفر چهارم هیئت دولت به استان همدان، موافقت نامه برای اضافه شدن این دو رشته به 150 رشته فعال صنایع دستی استان همدان به تصویب رسید.
وی، از فعالیت 48 کارگاه مروار بافی در استان همدان خبر داد و تصریح کرد: در این رشته، 343 نفر مشغول به کار می باشند و بیشترین واحدهای مروار بافی استان در شهرستان ملایر واقع شده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در ادامه گفت: همدان، پایلوت صنایعدستی کشور از حیث میراث فرهنگی و قدمت تاریخی و همچنین از حیث وضعیت صنایع دستی جزو استان های به نام کشور است.
عباسی، از کاهش چشمگیر برخی واحدهای رشته های صنایع دستی استان طی سال های گذشته خبر داد و افزود: هم اکنون تنها یک کارگاه نمدمالی در روستای شوند رزن با 5 نفر اشتغال در استان همدان فعال است که به منظور ماندگار ماندن این هنرف این حرفه به ثبت ملی می رسد.
وی تصریح کرد: فروش صنایع دستی استان در کشورهای دیگر به منزله معرفی هویت ایرانی و اسلامی این استان با قدمت دیرینه است که باید در جهت شناساندن این هویت رشته های صنایع دستی را تقویت نمود.
پایان پیام/
نظر شما