نماد مسلمان خوب در فیلم های غربی ستایش گران غرب هستند

حجت الاسلام شهبازیان بااشاره به اهداف گسترده صنعت سینمای غرب، ترویج اسلام آمریکایی را هدف فیلم های هالیوودی خواند و گفت: نماد مسلمان خوب در فیلم های غربی ستایش گران غرب هستند.

حجت الاسلام محمد شهبازیان، در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار شبستان، ضمن توصیف اسلام گرایی بر مبنای الگوی غربی، به اِلِمان های مورد تایید غرب درخصوص افکار، اندیشه و عملکرد یک فرد مسلمان اشاره کرد و افزود: در این باب امام خمینی(ره) تقسیم بندی ساده اما گویایی ارائه کردند، مبنی بر اینکه اسلام گاهی اسلام ناب محمدی و گاهی امریکایی است.


این پژوهشگر حوزه مهدویت تصریح کرد: پدیده اسلام آمریکایی میان کشورهای عربی نمود مضاعفی دارد، به این معنا که افرادی به ظاهر مسلمانند اما رفتار و کردارشان هیچ سنخیتی با یک فرد مسلمان واقعی ندارد، به عنوان نمونه کشور کویت و مردمانش تعصب بسیاری بر مسلمان بودن خود دارند، اما همین کشور متولی پخش قرآنی می شود که در نیویورک با نام "فرقان الحق" منتشر شد و در آن برخی سوره ای قرآن حذف و یا تحریف شده بود.


حجت الاسلام شهبازیان گفت: عربستان نیز نماد کامل اسلام آمرکایی محسوب می شود، همه می دانیم که مردم غزه به لحاظ ایدئولوژیک به وهابیون عربستان شبیه هستند، اما چرا مفتی عربستان برپایی راهپیمایی درحمایت از مردم غزه و اعلام برائت از اسرائیل را حرام اعلام کرد، این امر نشان می دهد که عربستان مستقیما از غرب خط و نشان گرفته و در صراط اسلام قدم برنمی دارد.


وی با طرح پرسشی مبنی بر اینکه "نظام غرب چه مسلمانی را برای تحقق اهداف خود نیاز دارد؟" ادامه داد: غرب درمورد مسلمانان در پی وصول به گفتمانی است که بتواند از اسلام به نفع خود بهره برد، بنابراین برای تحقق این هدف دست بر اسلامی که وهابیون تعریف کردند، می گذارد که در آن شبهات بسیاری وجود دارد، ازجمله آنکه شهادت طلبی حقیقی در میان وهابیون معنا ندارد، چراکه عملیات انتحاری به معنای شهادت نیست.


این پژوهشگر افزود: غرب در این راستا باید مدلی جدید از اسلام را معرفی کند، الگویی که به دردِ نظام لیبرال دموکراسی بخورد و جهت تحقق این هدف سطح گسترده ای از فضای رسانه ای خود را به تببین ویژگی های مسلمان خوب و مسلمان بد اختصاص داده است و در این راستا مسلمان خوب را کسی می داند که فرهنگ غربی را مدح کند.


حجت الاسلام شهبازیان تصریح کرد: مسلمان خوب در شاکله این نظام فرهنگی شخصی است که در برابر نظام غرب سر تسلیم فرود آورد، بنابراین غرب در تلاش برای استفاده از راه های مختلف جهت تحقق این هدف است و "هنر" ازجمله ابزار کلیدی در این مسیر برای آنها محسوب می شود.


وی با گریزی به فیلم 2012 گفت: در این فیلم سینمایی هالیوودی فرد عربی را می بینیم که نگرش او مطابق با نظام سرمایه داری است. در این فیلم، هنگامی که در سکانس های پایانی که اختصاص به سوار شدن مردم به کشتی دارد، این عرب سوار کشتی می شود، یکی از شخصیت های اصلی داستان علت سوال شدن او را از همراهش می پرسد و می گوید: این عرب بربر چرا وارد کشتی می شود و چه چیزی دارد که به درد آینده جهان بخورد؟ در این میان دوستش جواب می دهد: او هیچ چیزی ندارد اما پول و سرمایه دارد و ما به این سرمایه احتیاج داریم.


حجت الاسلام شهبازیان تصریح کرد: این طرز تفکر درست همان چیزی است که درقالب تفکر لیبرال دموکراسی می گنجد، مسئله ای که غرب می خواهد توسط آن جامعه مسلمانان را چرخانده و هدایت کند و در این راستا از سینما به عنوان ابزاری در تحقق این هدف بهره می گیرد.


ادامه دارد/

کد خبر 148693

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha