امیر عبدوس، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان به وضعیت پسماندها و پساب های بیمارستانی و پزشکی استان اشاره کرد و به خبرنگار شبستان گفت: دانشگاه علوم پزشکی بهار امسال گزارشی از پساب های بیمارستانی به کارگروه پساب استان ارائه داد و براساس آن تیمی از کارشناس محیط زیست، نماینده معاونت عمرانی استانداری، نماینده علوم پزشکی تشکیل شد تا از تمامی بیمارستان های استان بازدید و نقایص موجود را جهت رفع به ریاست بیمارستان تذکر دهند.
وی افزود: تاکنون بیش از 40 بازدید از بیمارستان ها انجام شده که 17 مورد آن توسط تیم مشترک و مابقی آن مستقیماً توسط کارشناسان محیط زیست صورت گرفته است.
عبدوس اذعان کرد: به جز دو بیمارستان گلسار و رسول اکرم رشت، تمامی بیمارستان های استان با مشکل نقص در سیستم تصفیه فاضلاب بیمارستان یا مشکل مدیریت پسماند بیمارستانی مواجه هستند.
وی به بیمارستان هایی که از دستگاه زباله سوز برای ساماندهی وضعیت زباله و پسماندها استفاده می کنند، اشاره کرد و اذعان داشت: بیمارستان هایی که از زباله سوز برای دفع پسماند استفاده می کنند با مشکل مواجه هستند چرا که اغلب فاقد فیلترهای مؤثر برای عدم انتقال گازهای خطرناک ناشی از اشتعال زباله های بیمارستانی هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: نتایج بازدیدهای انجام شده از بیمارستان ها علاوه بر ریاست سازمان به معاونت عمرانی استانداری و ریاست دانشگاه علوم پزشکی نیز گزارش شده است.
عبدوس افزود: البته در بسیاری از این موارد مشکلات جزئی با مکاتبات و بازدیدهای صورت گرفته حل شده که در این بین 11 مورد اخطاریه و 5 بیمارستان شهرستان های صومعه سرا، کوثر آستانه اشرفیه، 22 بهمن لاهیجان، شهید بهشتی آستارا و انزلی به دلیل عدم توجه به اخطاریه ها به دادگاه معرفی شدند.
وی، مدیریت پسماندهای پزشکی در بخش خصوصی به ویژه درمانگاه ها، کلینیک ها، مراکز جراحی سرپایی و مطب های پزشکی را فرصتی اشتغال زا برای ورود سرمایه گذارانی دانست که با استقرار تجهیزات بی خطر ساز، از محل کسب هزینه تحویل این دسته از پسماندها از بخش خصوصی و بی خطرسازی آن به سطح پسماندهای عادی، ایجاد اشتغال و درآمد کنند.
پایان پیام/
نظر شما