انتشار نرم افزار و لوح فشرده سخنرانی های آیت الله صائنی

مدیر اجرایی و برنامه‌ ریزی کانون فرهنگی و هنری آیت‌الله صائنی زنجان، از انتشار سخنرانی‌های آیت ‌الله صائنی در قالب نرم‌ افزار و لوح فشرده خبر داد.

مدیر اجرایی و برنامه‌ ریزی کانون فرهنگی و هنری آیت‌الله صائنی زنجان، از انتشار سخنرانی‌های آیت ‌الله صائنی در قالب نرم‌ افزار و لوح فشرده خبر داد.
 

محسن اسلامی، مدیر اجرایی و برنامه ریزی کانون فرهنگی و هنری آیت الله صائنی به خبرنگار شبستان از زنجان گفت: با تلاش‌های صورت گرفته توسط اعضای کانون سخنرانی های مرحوم آیت ‌الله صائنی (ره) به نرم افزار و لوح فشرده تبدیل شده و در اختیار عموم قرار گرفته است.
 

وی با اشاره به اینکه این آثار در طول بیست سال سخنرانی‌های وی در قالب کاست تهیه شده است، افزود: با توجه به مرور زمان خطر از بین رفتن آن‌ ها می‌ رفت که هم ‌اکنون بخش اعظمی از این کار آماده ارائه به علاقمندان است.
 

اسلامی اظهار کرد: فایل های صوتی سخنرانی های عالم برزخ، زیارت جامعه کبیره، حضرت ولی عصر(عج)، اسماء الحسنی، شهادت حضرت زهرا(س)، ولایت الهی، معراج حضرت رسول اکرم (ص)، تزکیه نفس، جاودانگی امام حسین (ع)، ادب الانبیاء، انسان و ظلم، عدالت اجتماعی(محرم 74) در قالب سی دی آماده ارائه به علاقمندان است.
 

وی ادامه داد: تفسیر سوره اعراف، تفسیر سوره انعام، شرح مناجات خمس عشر، تفسیر سوره حمد و تفسیر سوره مبارکه قدر از دیگر فایل های صوتی این عالم فقید در قالب سی دی آماده ارائه است.

 

مسئول اطلاع رسانی کانون فرهنگی وهنری آیت‌الله صائنی، با بیان اینکه معرفی اندیشه‌ها و آثار آیت‌اله صائنی مخصوصا به نسل جوان زمینه رشد فکری جوانان را فراهم می‌ کند، ابراز داشت: در صورت به‌ روز کردن این آثار، به بسیاری از سؤالات، شائبه ها و دغدغه های نسل جوان در مسائل دینی پاسخ داده خواهد شد.
 

اسلامی ادامه داد: کتابخانه آیت‌الله صائنی قبل از آغاز فعالیت‌های کانون نیز به کتاب‌هایی با محتوای غنی مجهز بود که پس از شروع به فعالیت، سعی در فعال و به روز کردن کتاب‌های این کتابخانه شده ‌است.


وی با اشاره به اینکه کانون در دو بخش آقایان و بانوان مشغول به فعالیت‌های قرآنی است، گفت: پس از راه ‌اندازی سامانه پیامک، برنامه ‌های قرآنی از همین طریق در اختیار قرآن ‌آموزان قرار می ‌گیرد.
 

شایان ذکر است مرحوم آیت الله شیخ محمداسماعیل صائنی، در فروردین 1311 در بیت علم و تقوا و فضیلت در زنجان دیده به جهان گشود.
 

وی تحصیلات اولیه ی خود را در زنجان با حضور در مدارس جدید (دبستان توفیق با مدیریت استاد روزبه) آغاز و پس از اتمام دوره ی ابتدایی وارد دبیرستان شد و هم زمان به تحصیلات حوزوی روی آورد.
  

این عالم بزرگوار علوم ادبیات عرب، منطق، فقه، اصول، فلسفه و فقه عالی را در زنجان فراگرفت و در سال 1329 جهت ادامه تحصیل وارد حوزه علمیه قم و مدرسه حجتیه شد و به تحصیل و تدریس و مطالعه اشتغال ورزید و 15 سال از عمر خود را با راهنمایی و ارشاد آیت الله حاج سید احمد شبیری در همین مدرسه گذرانید پس از آن که در حوزه علمیه قم با تحمل مشکلات فراوان به مدارج عالی علمی و عملی نایل آمد، خود از اساتید به نام معقول و منقول حوزه شمرده شد.
 

وی در سال 1344 در پی مراجعه اضطراری و ناخواسته به زادگاه خویش، به درخواست مردم زنجان و فتوای آیه الله میلانی مبنی بر ماندن در زنجان بر خلاف میل خود و امام خمینی و علامه طباطبایی و آیه الله محقق  داماد در زنجان و علی رغم همه تمهیدات فراهم شده برای اقامت در قم و حتی زمینه ای که برای اقامت در تهران بوده، ناچار به افکندن رحل اقامت در زنجان شد.
 

آیت الله صائنی از همان سال تا آخرین ساعات عمرش، به تعلیم وتعلم پرداخت و در زمان طولانی موفق شد فقه، اصول، فلسفه، کلام، تفسیر قرآن، شرح نهج البلاغه، توحید صدوق و مباحث اخلاقی را به گروهی بسیار از فضلا و طلاب علوم دینی و نسل جوان آموزش دهد، که هم اکنون اکثر مباحث مطروحه نگاشته شده و در نوارهای کاست، ضبط گردیده و مقداری از سلسله سخنرانی های وی به همت جلال خواصی و هوشنگ خسروی و با حمایت اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان زنجان به نام " محبت الهی" چاپ شده است.
 

عمده فعالیت های علمی و مذهبی وی در شهر زنجان منحصر به تعلیم و تربیت طلاب و مشتاقان معرفت و تدریس معقول و منقول در حوزه زنجان بوده و برای جوانان و دانش پژوهان نیز کلاس های اعتقادی و فلسفی ترتیب داده و همچنین به وعظ و نصیحت مومنین می پرداخت.
 

آیت الله صائنی به دعوت و اصرار مشتاقان در مواقع مختلف در مراکز آموزش عالی و انجمن حکمت و فلسفه ایران به تدریس علوم فلسفی و دینی پرداخته و بعضا در کنگره ها و نشست های مهم تخصصی و علمی حضور یافته است.
 

از تالیفات وی میتوان به تقریرات درس فقه آیت الله محقق داماد، تقریرات درس اصول آیت الله محقق داماد اشاره کرد و همچنین مقالات علمی و فلسفی او که در کنگره های بزرگداشت علامه طباطبایی، اثیرالدین ابهری و حکیم هیدجی مورد استفاده قرار گرفته است.
 

این عالم بزرگوار سرانجام پس از عمری خدمت به ساحت دین و ترویج مذهب، در هفدهم تیرماه 1377 ش برابر با پانزدهم ربیع‏الاول 1419ق در 66 سالگی دار فانی را وداع گفت و پس از تشییعی باشکوه، در زنجان به خاک سپرده شد.
 

پایان پیام/ 

کد خبر 148556

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha