برنامه های معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد در سال 91

برنامه ها و فعالیتهای معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در سال 1391 از سوی بهمن دری معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد تشریح شد .

به گزارش خبرگزاری شبستان ،بهمن دری اولویت ها و راهبرد های فرهنگی معاونت امورفرهنگی در سال 1391را برشمرد و افزود : حمایت از اهالی قلم٬ نوقلمان و حمایت از کتب ارزشمند در عرصه دین و دفاع مقدس و ادبیات بویژه ادبیات داستانی و همچنین حمایت از کتب قرانی فاخر و برجسته به منظور احیای کتب شیعی و ارتقا معرفت دینی و بصیرت فرهنگی راهبرد سال 91 معاونت فرهنگی است.

 

دری یکی از اولویتهای حوزه نشر در سال آتی را پیگیری منویات رهبری در حوزه نشر دانست وادامه داد : یکی از منویات مهم رهبری در حوزه کتابخوانی این است که باید فرهنگ ترویج مطالعه از پایه صورت گیرد به همین منظور نمایشگاههای یاد یار مهربان در سال 90 در 5 استان اجرایی شد و بسیاری از مدارس از کتابهای موجود تجهیز شدند. و با تفاهم نامه هایی که با وزارت آموزش پرورش منعقد شده در 30 استان کشور در سال آتی با هدف تجهیز کتابخانه های مدارس این نمایشگاه را برگزار خواهیم کرد تا به مطالبات رهبر معظم انقلاب در این حوزه جامعه عمل بپوشانیم .

 

ارکان حوزه نشر

وی حوزه نشر را به 4 رکن نویسنده ، ناشر ، عرضه کننده و مصرف کننده تقسیم کرد و گفت : اگر نویسنده به عنوان خالق و تولید کننده فکر اثری فاخر تولید کند اما ظرف مناسب بیانی در کار نباشد اثرش قابل استفاده نخواهد بود ، اگر کتابی چاپ شد اما توزیع و ویترین مناسبی برای عرضه نبود باز هم اثر بی استفاده خواهد بود ودر نهایت اگر رکن چهارم یعنی مصرف کننده نباشد این چرخه کامل نخواهد شد. و ترویج کتابخوانی محقق نمی شود.

 

متعادل کردن قیمت کتاب با تقویت نمایشگاهها

وی افزود : تلاش داریم قدرت خرید در نمایشگاهها بیشتر و با تخفیف مناسب هم به ناشر و هم به مصرف کننده کمک کنیم . ما با ارائه تخفیف 20 درصدی از ناشران حمایت می کنیم و ناشر نیز خود 20 درصد به مصرف کننده تخفیف می دهد که این سبب متعادل کردن قیمت کتاب می شود.

 

معاون فرهنگی ارشاد با تاکید بر اینکه نمایشگاهها باید هدفمند برگزار شوند گفت : به همت استانها و تفاهم نامه های منعقده نمایشگاهها در سال آتی در سه بخش استانی ، جشن کتاب و موضوعی برگزار خواهد شد و هر استان میزبان یک موضوع ،در نمایشگاههای موضوعی با توجه به فرهنگ قالب در استان می شود، مثلا در قم نمایشگاه کتب دینی و در مشهد کتب تاریخی وتاریخ اسلام به نمایش در می آید.

 

این مساله هم به ناشر و هم مخاطب فرصت درست و دقیق انتخاب کردن و جلوگیری از اتلاف وقت را می دهد.

 

تمرکزدایی فرهنگی

«بهمن دری» گفت: رویکرد دولت نهم و دهم کاملا فرهنگی و سفرهای استانی نیز مبتنی براین اصل است.

دری ادامه داد: ‌در سال گذشته به منظور همراهی با رویکرد فرهنگی دولت تمرکز زدایی برنامه ها از تهران به استانها مبلغ 43 میلیارد تومان برای اجرای برنامه های فرهنگی در شهرستانها هزینه کردیم ، اگر چه هیچ تکلیفی برای تحقق برنامه های شهرستانها از ناحیه بودجه بر عهده ما نبود اما تلاش کردیم تا همسویی و همراهی خود را دراین مهم نشان دهیم.

 

دری اظهار داشت: با این رویکرد بخشی از بودجه را معطوف به استانها کردیم که برگزاری نمایشگاههای کتاب استانی در سراسر کشور یکی از مهمترین فعالیتهای فرهنگی محقق شده در استانها در سال 90 بود.

 

خرید کتاب

معاون امور فرهنگی خاطر نشان کرد :در سال 90 نزدیک به 2 میلیارد تومان به کتابهای قرانی ، نهج البلاغه ، مفاتیح و یک میلیارد تومان برای خرید کتابهای مرتبط با موضوع نماز اختصاص پیدا کرد که ناشران و مولفان قطعا توقع دارند در سال 91 این میزان افزایش پیدا کند. که با تدابیر ویژه به گسترش خرید کتاب های ارزشمند مبادرت خواهیم کرد.

 

دری با بیان اینکه اگر بودجه فرهنگی سه برابر هم شود باز با نقطه مطلوب فاصله خواهیم داشت، افزود:توقع ما از همه مسوولان این است که تامین بودجه را با دید فرهنگی نگاه کنند.

 

ارتقای کیفی نمایشگاه استانها

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی ،دری رویکرد قالب در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را توجه به بحث کیفی دانست و گفت : نمایشگاه دارای 2 بخش ظرف و اجرائیات و دیگری مظروف و محتوا است.


معاون فرهنگی ارشاد تصریح کرد: رویکرد ما در نمایشگاه های استانی کیفی است و تلاش خواهیم کرد در عرصه نشر تازه های کتاب به نیازهای روز و خلاء های موجود پاسخ دهیم.
 

پایان پیام/

کد خبر 148470

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha