به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، رضا تقیپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گزارش امروز 14 تیر به مجلس شورای اسلامی با اشاره به عصر انفجار اطلاعات گفت: این بخش خلقکننده فرصتهای علمی و دانش و متکی به هویت اسلامی است، به همین جهت دارای جایگاه ویژهای در میان سایر نهادها است.
وی با بیان اینکه باید بتوانیم در شش گام دسترسی به ایران الکترونیک و یکپارچه را برای همه فراهم کنیم، اظهار کرد: این هدف تا پایان برنامه ششم توسعه یعنی هشت سال آینده باید محقق شود.
تقیپور اعمال حاکمیت بر فضای فرکانسی، توسعه زیرساختهای ارتباطی، دسترسی آحاد مردم به فناوری اطلاعات و اجرای اصل قانون 44 را از جمله مأموریتهای این وزارتخانه عنوان کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه شش سند راهبردی در این وزارتخانه پیشبینی شده است، تصریح کرد: سند برنامه پنجم نیز جزء یکی از این اسناد راهبردی است که در این اسناد حضور در مجامع بینالمللی و عضویت در آنها به نمایندگی از سوی دولت و امنیت در حوزه ارتباطات بسیار مورد تأکید قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه عمده وظایف تصدیگری در این بخش به بخش خصوصی واگذار شده است، اظهار کرد: خوشبختانه امروز رقابت در بخش خصوصی شکل گرفته و با توجه به این رقابت نه تنها نرخ ارایه خدمات افزایش نداشته است بلکه خدمات ارزانتر ارایه میشود.
تقیپور با اشاره به اسلایدهای شاخصهای بهرهوری در آمار کشور و در اقتصاد افزود: در کل اقتصاد در شاخص عوامل تولید 109 درصد است که بخش فناوری و ارتباطات 490 درصد را به خود اختصاص داده است. در حقیقت نسبت به سایر بخشها پنج برابر بهرهوری بالاتری را در این وزارتخانه شاهدیم.
وی ادامه داد: در شاخصهای اقتصادی دیگر 79/4 تولید ناخالص ملی سهم این وزارتخانه است که کره و ژاپن با 9/7 درصد و 9/6 درصد را در جدولها نشان میدهند.
تقیپور گفت: در سال 2010 بر اساس آمار جهانی شاخص ارتباطات ایران با ضریب نفوذ 3/36 درصد رتبه اول منطقه را داریم. در بخش تلفن همراه 2/91 درصد، در اینترنت 86/32 درصد، در تلفن ثابت در منطقه رتبه اول را داریم و در دنیا سی و دوم را کسب کردیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: در ضریب نفوذ تلفن همراه نیز رتبه یازدهم در منطقه و در دنیا رتبه 90 را کسب کردهایم. در بخش کاربران اینترنت نیز در منطقه رتبه هفدهم و در دنیا رتبه 105 را بدست آوردهایم.
وی تصریح کرد: در سال 2011 نیز سی و شش و نیم میلیون نفر به اینترنت دسترسی دارند که در این شاخص نیز در منطقه رتبه اول را کسب کردیم. در حقیقت در ضریب نفوذ دسترسی به اینترنت از هر 100 نفر 47 نفر به اینترنت دسترسی دارند.
وی با بیان اینکه این وزارتخانه در سال 89 رتبه اول خصوصیسازی را بدست آورده است، ابراز کرد: امروز 1855 شرکت خصوصی و دولتی خدمات مختلف پستی و ارتباطی را به مردم ارایه میدهند.
تقیپور با اشاره به اینکه در گذشته در عرصه ترانزیت بینالمللی ورود نداشتیم و به تازگی با توجه به قوانین جدید مجلس امکان سرمایهگذاری دولت در این بخش فراهم شده است، افزود: توسعه شبکه ملی ارتباطات، راهاندازی شبکههای مختلف ارتباطی با سرعت بیشتر، توسعه شبکه مادر ارتباطی و ترانزیت بینالمللی از اولویتهای این وزارتخانه محسوب میشود.
وی با اشاره به کارنامه 34 ماه گذشته این وزارتخانه اعلام کرد: این وزارتخانه توانسته است پهنای باند را از 13/3 درصد به 7/63 درصد رسیده است. در حقیقت ما بر اساس این آمار رشد پنج برابری اینترنت پرسرعت را شاهد هستیم.
وی ادامه داد: رشد دو برابری ظرفیت انتقال از داخل کشور و رشد دو برابری پوشش ارتباطی جادههای اصلی و فرعی از 12 هزار کیلومتر به 53 هزار و 400 کیلومتر از جمله اقدامات دیگری است که در کارنامه 34 ماه گذشته مشاهده میکنید.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در حوزه امنیت قبل از پنج سال گذشته اقدامات قابل توجهای در عرصه امنیت اطلاعات نداشتیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر سرمایهگذاری در بخش امنیت اطلاعات به 116 میلیارد دلار رسیده است که قبلا 70 میلیارد دلار گزارش شده است. خوشبختانه امروز سامانه امنیت در تمام دانشگاهها و مراکز ارتباطی ایجاد شده و شاهد مقابله با حملات اینترنتی هستیم، گرچه بخشی از اطلاعات در این حوزه به لحاظ امنیتی منتشر نمیشود.
تقیپور اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران توانسته است در بخش تنظیم مقررات و ثبت آن در مجامع بینالمللی 32 ایستگاه ارتباطی بینالمللی را کسب کند. همچنین کسب سه کرسی علمی در گردهماییهای اتحادیه بینالمللی ارتباطات از جمله دستاوردهای دیگر جمهوری اسلامی در این بخش است.
وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران موقعیت ممتازی در بخش ترانزیت ارتباطات دارد و این بخش دارای ظرفیت بالای ایجاد اشتغال و افزایش ظرفیت علمی را دارا است.
وی گفت: افزایش پهنای باند ضریب امنیت بالای شبکههای ارتباطی و امکان استفاده از خدمات ارتباطی برای تمام مردم نتایج توسعه شبکه ملی است.
تقیپور اتصال 37 هزار مدرسه با قابلیت اینترنت پرسرعت را از اقدامات سال گذشته این وزارتخانه عنوان کرد و افزود: تمام دانشگاهها به شبکه اینترنتی با پهنای باند متصل شدند. همچنین این اتصال به همراه اتصال به شبکههای علمی معتبر جهانی همراه بوده است.
وی اتصال به شبکه بزرگ بازرگانی را از اقدامات دیگر این وزارتخانه نام برد و افزود: امروز شاهد 1876 خدمت الکترونیکی هستیم که از طریق شبکه فناوری اطلاعات در اختیار مردم قرار میگیرد.
تقیپور با اشاره به برنامههای آینده در برنامه پنجم توسعه در این وزارتخانه تصریح کرد: پهنای باند در این برنامه از 66 گیگابایت در ثانیه به 500 گیگابایت در ثانیه افزایش مییابد. از لحاظ دسترسی به فیبر نوری در تمام مناطق این دسترسی امکانپذیر میشود که البته این برنامه در شش سال پیشبینی شده است. همچنین دیتای داخل کشور به چهار برابر ظرفیت موجود افزایش مییابد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به سودآوری فراوان این وزارتخانه اظهار کرد: در سال گذشته دو هزار و 440 میلیارد تومان این وزارتخانه از محل عواید خود به خزانه واریز کرده است. امیدواریم بتوانیم با توسعه شبکه ترانزیت گامهای مؤثرتری را در این راستا برداریم.
وی گفت: برای رسیدن به اهداف برنامه پنجساله، 54 هزار میلیارد نیاز اعتباری داریم که طی دو سال گذشته بخشی از آن تأمین شده است و امیدواریم هر سال 1400 میلیارد در بودجه داشته باشیم تا بتوانیم در بخش توسعه شبکه مادر ارتباطی فعالیت بیشتری داشته باشیم.
وی در پاسخ به سؤال برخی از نمایندگان در مورد تعطیلی برخی مراکز مخابراتی در روستاها و استفاده از تلفنهای ماهوارهای گفت: امروز 7/96 درصد روستاهای بالای 20 خانوار در منازل تلفن خانگی دارند و آمادگی آن را داریم که در صورت ارایه گزارش از سوی نمایندگان نسبت به مناطق روستایی که تلفن ندارند، اقدام کنیم.
تقیپور خاطرنشان کرد: البته در بخش پوشش ارتباطی جادههای روستایی این موضوع در برنامه دولت نیست زیرا حجم زیاد جادههای روستایی نیازمند اعتبار بالایی است که اکنون امکانپذیر نیست.
تقیپور افزود: در حال حاضر 1200 روستا تلفن خانگی ندارند که این روستاها نیز ظرف امسال و سال آینده به تلفن خانگی مجهز میشوند.
وی با بیان اینکه 100 درصد مردم میتوانند از اینترنت استفاده کنند، اظهار کرد: در حال حاضر در 30 و اندی روستا یک خط اینترنت داریم که در سالهای آتی این آمار افزایش مییابد.
وی با اشاره به برخی از مزاحمتها از سوی برخی از اپراتورها تصریح کرد: فقط یکی از اپراتورها تماسهای تهدیدآمیز گزارش شده است که آمادگی آن را داریم تا از طریق حراست این موضوع را پیگیری کنیم و در گزارشهای اخیر تعداد سیمکارتهای مورد سوء استفاده کمتر از 25 درصد گزارش شده است.
وی در مورد علت عدم تبدیل نیروهای پیمانی به قراردادی اظهار کرد: قوانین و مقررات برای دستگاههای اجرایی دولتی در بخش استخدام لازمالاجرا است. شرکت مخابرات ایران و 31 شرکت استانی که واگذار شدهاند مقررات دولتی را رعایت نمیکنند البته این شرکتها ملزم به رعایت مقررات عمومی وزارت کار هستند.
پایان پیام/
نظر شما