به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، دکتر کامران زیباکردار، مدیرکل دامپزشکی کردستان، امروز (13تیر) در کارگروه سلامت و امنیت غذایی در سنندج، خواستار پیگیری عرضه مرغ زنده و کشتارگاه شهرستان سقز شد و گفت: مرغ زنده به عنوان یک اولویت در ارتباط با بیماری های مشترک به ویژه آنفولانزای پرندگان و دیگر مسائل بهداشت محیطی مطرح است.
وی تصریح کرد: تنها کشتارگاه های دام سنندج و سقز قرار شده در سطح استان فعالیت داشته باشند و دیگر کشتارگاه های سطح استان به دلیل اقتصادی نبودن تعطیل می شوند.
وی با بیان اینکه وجود سردخانه نگهداری گوشت در کشتارگاه ها یکی از اولویت ها و موارد مهم و مورد توجه است، بیان داشت: نگهداری گوشت به مدت 24 ساعت در سردخانه امری ضورری برای مقابله با بیماری ها ازجمله تب کریمه کنگو است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان بر اقدامات و همکاری لازم برای تعطیلی کشتارگاه دام بانه و انتقال آن به سقز تاکید کرد و گفت: خطوط صنعتی کستارگاه سقز نصب شده و بسیاری از مشکلات بهداشتی آن درحال رفع شدن است.
زیباکردار یادآور شد: ازآنجاکه کشتارگاه بانه هم سردخانه دارد می توانند به طور موقت تا فراهم شدن انتقال آن به کشتارگاه سقز با استفاده از ژنراتور برق اضطراری 24 ساعت گوشت را نگهداری و بعد وارد بازار کنند.
وی افزایش تب مالت در استان را نگران کننده ارزیابی کرد و بیان داشت: افزایش موارد انسانی تب مالت یک بحث کشوری است و دلایل متعددی در ارتباط با این موضوع مطرح است.
وی به اقدامات انجام شده دامپزشکی استان در رابطه با تب مالت اشاره کرد و اظهارداشت: واکسیناسیون مهمترین استتراتژی در ارتباط با تب مالت است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان ادامه داد: درسال 89، 310 هزار راس دام استان در ارتباط با تب مالت واکسینه شدن و سال گذشته این عملیات با حجم بیشتری صورت گرفت.
زیباکردار عنوان کرد: با اقدامات انجام شده ولی متاسفانه شاهد افزایش تب مالت بودیم که با همکاری شبکه بهداشت و درمان افزام به ورود به کانون های بیماری و بررسی دقیق و اپیدمیلوژیک این موضوع کردیم.
وی نمونه برداری از دام های آلوده به بیماری تب مالت، اموزش چهره به چهره روستاییان با کانون آلودگی از دیگر اقدامات و فعالیت های انجام شده اداره کل دامپزشکی و مرکز بهداست و درمان ذکر کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در این نشست از افزایش 20درصدی حیوان گزیدگی در سال 90 نسبت به سال ماقبل آن در استان خبرداد و اظهار کرد: با توجه به مرزی بودن استان با کشور عراق خطر بیماری های مشترک و سایر بیماری های واگیردار به دلیل وضعیت نابسامان این کشور در استان چندین برابر شده است.
فرزام بیدارپور تصریح کرد: در فصل تابستان هم توجه مسئولان به بحث بیماری های واگیردار باید به مراتب بیشتر شود و در این رابطه همیشه آمادگی لازم و کافی برای مقابله و پیشگیری داشته باشند.
وی با اشاره به وضعیت حیوان گزیدگی در استان عنوان کرد: سال گذشته یک هزار و 274 مورد حیوان گزیدگی در استان اتفاق افتاد که این رقم در سال 89، هزار و 72 مورد بوده است.
وی با اعلام اینکه میزان گزدگی گرگ در استان افزایش داشته است، بیان داشت: در سه ماهه اول امسال 12 مورد از موارد آزمایش شده گزدیگی مربوط به گرگ و سگ هار در استان مثبت بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه امروز شاهد تغییراتی در محیط زیست استان هستیم، افزود: در بعضی از شهرستان های استان تعداد سگ ها کاهش پیدا کرده ولی متاسفانه به تعداد گرگ ها در حال افزایش است.
بیدارپور خاطرنشان کرد: با توجه به بررسی های انجام شده عامل مذکور بیشتر در مکان ها و جاهایی که زباله در انجا جمع آوری شده رخ داده است.
وی بر مدیریت بیشتر جمع آوری زباله در روستاها و شهرهای استان نسبت به سال گذشته تاکید کرد و گفت: با مدیریت بهتر و مناسب تر جمع آوری زباله می توان بسیاری از مشکلات را رفع کرد.
یکی دیگر از مشکلات موجود در استان را افزایش گرایش مردم به مصرف شیر خام ذکر کرد و یادآورشد: متاسفانه افزایش 34 درصدی تب مالت در استان ناشی از افزایش گرایش مردم به خوردن شیرخام است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به بحث مصرف قلیان اشاره و تصریح کرد: به قلیان سراهایی که در آن موادغذایی به مردم عرضه نمی شود اجازه فعالیت داده شده است.
پایان پیام/
نظر شما