تئاتر آیینی باید تبلوری فرا ذهنی داشته باشد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، بیان کرد: تئاتر آیینی نیز همانند مناسک و مراسمات مذهبی باید تبلوری فرا ذهنی داشته باشد.

حجت الاسلام محمد آفتابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه،‌ به خبرنگار شبستان گفت:‌ تئاتر مذهبی از ظرفیت های بسیار بالایی برخوردار است و اگر می خواهیم وارد این حوزه شویم، باید نگاهی خلاقانه و جستجوگر در قبال مخاطب داشته باشیم.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه،‌ اضافه کرد: تئاتر دینی در ایران از دیر باز یکی از رایج‌ترین انواع تئاتر بوده و همواره در زمینه جلب و جذب مخاطب نیز از موفق‌ترین گونه‌های تئاتری در کشورمان به شمار می‌رفته است.

 

حجت الاسلام آفتابی، اظهارداشت: قدمت هنر تئاتر در ایران طولانی است و اگر ما تعزیه را یک تئاتر مذهبی بدانیم می توان گفت که آشنایی ایرانی‌ها با این هنر به قرن ها قبل باز می‌گردد.

 

وی تصریح کرد: مسئله مهم اینست که تئاتر به عنوان یک هنر ارتباطی تحلیل‌گر و سرگرم‌کننده و حتی به عنوان یک رسانه آموزشی باید راهکارهایی را انتخاب کرده و به کار گیرد تا توسط آنها بتواند بیشتر و بهتر مخاطبش را به موضوع جذب و جلب کند، اما تکرار و اصرار بر روش‌های مشابه و یکسان راه را بر هرگونه ارتباطی می‌بندد.


حجت الاسلام آفتابی، با اشاره به اینکه قصه ها مذهبی و افسانه های محلی و بومی ایران مملو از ظرفیت های نمایشی است،‌ بیان کرد: اما این حوزه از تئاتر برای آنکه بتواند همچنان در زمینه برقراری ارتباط با مخاطبانش موفق باشد باید که مضامین و بسترهای طرح و پرداخت داستان‌های نمایشی و نیز گستره طرح مفاهیم عالی را در آن فراهم کرد.

 

وی با تاکید بر توجه ویژه به ارزش‌های ویژه مورد توجه اهل بیت(ع) و شناساندن آنها به مخاطب امروزی، تصریح کرد: هنرمندان با تکیه بر این قضیه، زندگی خود و مخاطبان را به سمت زیبایی که از ابعاد مهم فطرت الهی انسان است، سوق خواهند داد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، افزود: تئاتر مذهبی نیز همانند مناسک و آیین مذهبی باید تبلوری فرا ذهنی داشته باشد تا بتواند در استقرار ، تکوین و ترویج یک باور مطلوب، موفق عمل کند.

 

وی ادامه داد: شناخت انواع نمایش‌ها و نمایشواره‌های ایرانی و تغییر و تطبیق آن با سلایق مدرن می‌تواند هویت از دست رفته را به ما برگرداند.

 

وی در خصوص برگزاری نخستین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی در کرمانشاه،‌ این جشنواره به مثابه یک حرکت فرهنگی، اجتماعی و اعتقادی، جنبش نوینی را سبب ‌شده که به یقین باعث شکوفایی تئاتر در منطقه می‌شود.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، اضافه کرد: از آن جایی که رونق تئاتر و هنر با حضور و همراهی مردم تخمین زده می‌شود، بدیهی است تئاتر سنتی- آئینی به عنوان یک گونه نمایشی‌ جوشیده از قلب و دل و روح هنرمند و مبتنی بر باورها، احساسات، عشق‌ها و ارادت‌های او به خاندان عصمت و طهارت است که در جلب مخاطب موفق است.

 

گفتنی است، نخستین جشنواره منطقه ایی نمایش‌های آیینی و سنتی 12 تا 14 تیر با حضور استان های ایلام- کردستان - همدان و لرستان در کرمانشاه برگزار می شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 148275

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha