بلندترین برج آجری جهان فردا میزبان جشن ثبت جهانی خود است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، از برگزاری جشن ثبت گنبد قابوس بلندترین برج آجری جهان در فهرست میراث جهانی در جوار این اثر ارزشمند خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، قربان عباسی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، با اشاره اینکه این اثر ارزشمند تاریخی، به عنوان افتخار بزرگ گردشگری کشور در جهان مطرح شده است، گفت: ثبت جهانی این اثر، زمینه های حضور گردشگران خارجی و داخلی را در استان بیش از پیش فراهم خواهد نمود و شاهد رونق صنعت گردشگری در این استان خواهیم بود.


وی افزود: گنبد قابوس یادگاری از تمدن قرن دهم میلادی است که به عنوان یک شاهد منحصر به فرد از یک سنت با اهمیت است و این اثر را باید شاهکار معماری و یادمان‌سازی بشر با هندسه منحصر به فرد و تکنولوژی مخصوص دانست.


عباسی تصریح کرد: با ثبت این اثر ارزشمند، تعداد پرونده‌های ثبت شده ایران در فهرست جهانی یونسکو به 15 پرونده رسید که می‌توان از آن به عنوان یک موفقیت بزرگ در حوزه میراث فرهنگی کشور نام برد.


وی از برگزاری جشن ثبت گنبد قابوس با حضور هم استانی های عزیز در جوار این اثر تاریخی ارزشمند خبرداد و افزود: رسانه های گروهی نیز در این مراسم، جشن و شادی عمومی را پوشش خواهند داد و به طور هم زمان نیز از سراسر دنیا می توان تصاویر جشن ثبت جهانی گنبد قابوس را از سایت گنبد قابوس شاهد بود.


عباسی ادامه داد: همان گونه که ثبت این اثر نمادی از تلاش و کوشش سازمان میراث فرهنگی است، تلاش خواهیم کرد در ارتباط با ثبت آثار بی بدیل تاریخی استان گام های بلندی برای سرافرازی ایران عزیز برداریم.


گنبد قابوس بن وشمگیر بلندترین گنبد اجری دنیا و یکی از اثار ارزشمند معماری در دوره اسلامی است . این بنای تاریخی در سده چهارم هجری قمری که هم اکنون در مرکز شهر گنبدکاووس و بر فراز تپه ای بزرگ قرار دارد به دستور شمس المعالی قابوس بن وشمگیر از پادشاهان آل زیار در سال 397 هجری(1007- 1006 میلادی) ساخته شده است.


ارتفاع ساختمان برج قابوس 55 متر با احتساب بلندی تپه 15متری پای بست ان به 70 متر می رسد. این بنا با نقشه ستاره ای شکل و گنبد مخروطی به ارتفاع 18 متر است و بر روی بدن ان 10 ترک دارد و راس هر ترک نیز 60/1 متر و قاعده ان نیز 4/1 متر از هم فاصله دارد و محیط اصلی گنبد نیز 30 متر می باشد.


این بنا به شماره 86 در سال 1310خورشیدی به ثبت آثار ملی رسیده و در تیرماه امسال نیز به عنوان پانزدهمین اثرایران در فهرست میراث جهانی( یونسکو) ثبت شد.


پایان پیام/
 

کد خبر 148253

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha