کنترل تلقیقی آفات راهی برای تولید محصولات زراعی سالم

کنترل تلقیقی آفات علاوه برتحقق کشاورزی پایدار راهی برای تولید محصولات ارگانیک و حفظ سلامت محصولات است.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، محصولات ارگانیک ماحصل به کارگیری استانداردهای داوطلبانه زیست محیطی است و مهمترین هدف آن حفظ و پایداری خاک و ارزش های اکوسیستمی است، در این نوع زراعت حاصلخیزی خاک و سلامت گیاه و عدم مصرف مواد شیمیایی مصنوعی حفظ می شود.


از انجا که محصول سالم تحت کنترل استاندارد های الزامی و اجباری کیفیت غذایی در کشاوری قرار دارند، زراعت محصولات ارگانیک راهی موثر برای دستیابی به محصول سالام است.


همچنین روشن است که حفط گیاهان زراعی در برابر آفات ضروری است و در راستای این هدف باید روش بسیار مناسبی به نام مدیریت تلفیقی محصول و مصرف کننده وجود دارد.


مدیریت تلفیقی آفات یک رویکرد پایدار جهت مبارزه با آفات از طریق روش های مختلف از جمله بیولوژیک، زراعی، فیزیکی مکانیکی وشیمیایی است که کمترین خزر را برای محیط زیست دارد.


در این روش به دشمنان طبیعی آفات که همواره در طبیعت وجود دارند فرصت داده می شود برای کنترل بیماری ها و آفت فعالیت کنند، و برنامه های کنترلی باتوجه به حفظ انها انجام می شود.


همچنین، کنترل حاصلخیزی خاک، کاهش هزینه های تولید، استفاده از بقایای گیاهی و کودهای دامی از دیگر مزایایی این روش است.


مهندس مجیدجوادی،مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان به خبرنگار شبستان گفت: این مدیریت در راستای مدیریت تلفیقی آفات و تولید محصول سالم در سال گذشته جهت اجرای طرح کاهش مصرف سموم در محصولات کشاورزی در قالب طرح IPM/FFS تعداد 38 سایت زراعی و باغی با همکاری مدیریت ترویج و آموزش کشاورزی تحت مراقبت کامل بوده و کارشناسان از زمان قبل از کاشت تا بعد از برداشت محصول همگام با کشاورز در تمامی مراحل تولید حضور داشته است.

 

سبزی سالم برای اولین بار در لرستان کشت شد

وی افزود: با تلاش ها و پیگیری های انجام شده از سال گذشته محصول سبزی سالم برای اولین بار در سطح شهرستان خرم آباد عرضه شد.


جوادی اذغان داشت: در سال جاری نیز52و 850 هکتار از اراضی زراعی و باغی و گلخانه ای در استان تحت پوشش مدیریت تلفیقی قرار گرفته اند.

 

تا پایان برنامه توسعه پنجم 25درصد از سطوح کشاورزی استان تحت پوشش IPM قرارمی گیرد

این کارشناس عنوان کرد: برای اینکه محصولات کشاورزی لرستان سالم سازی شوند تاکنون با 176 نفر از کارشناسان گیاه پزشک این استان عقد قرارداد شده است.


جوادی خاطرنشان کرد: طبق برنامه ریزی های انجام شده تا پایان برنامه توسعه پنجم 25% از سطوح کشاورزی استان تحت پوشش IPM قرار خواهد گرفت.


سلامت محصول و مصرف کننده در کشاورزی لرستان تامین می شود

وی با بیان اینکه برای دستیابی به تلاش های مؤثر و مطلوب در زمینه حفظ گیاهان زراعی، اظهار داشت:: سازمان جهاد کشاورزی لرستان برای حفظ نباتات گام تازه ای برداشته است که در آن سلامت محصول و مصرف کننده تأمین می شود.

 

جوادی گفت: مدیریت تلفیقی آفات یک رویکرد پایدار جهت مبارزه با آفات از طریق تلفیق روش های مختلف از جمله بیولوژیک، زراعی، فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی است که کمترین خطر را برای محیط زیست و سلامت انسان دارد.


این کارشناس کشاورزی بیان کرد: هدف اصلی استفاده از کنترل تلفیقی آفات، بهینه سازی کاربرد آفت کش ها است، این روش گامی مؤثر در کاهش مصرف سموم شیمیایی بوده و شیوه ای مناسب برای کشاورزی پایدار با حداقل آسیب به محیط زیست و تنوع زیستی است.

 

جوادی اذعان داشت: برای کاهش آسیب های زیست محیطی و تولید مقرون به صرفه محصول، تصمیم گیری های به موقع با استفاده از روش های پیش آگاهی، و جمع آوری اطلاعات در مورد وضعیت زیستی آفت و محصول ضروری است.

 

مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان اضافه کرد: اجرای این روش از طریق کاهش مصرف سموم شیمیایی- که بعضاً به دلیل کیفیت نامناسب و عدم تأثیر گذاری نیازمند مصرف مکرر هستند- منجر به کاهش هزینه های تولید شده و با ترویج آن و ترغیب کشاورزان به استفاده از روشهای بی خطر و ایمن، سلامت بهره بردار ، محصول تولیدی و به دنبال آن مصرف کنندگان تضمین می شود.

مهندس جوادی تصریح کرد:در IPM با هدف توانمندسازی کشاورزان در تشخیص عوامل خسارتزا، روش های مقابله و مدیریت شرایط بحرانی در مزرعه آموزش داده می شود.

 

گفتنی است، درسال های اخیر اقدامات بسیار مطلوبی در بحث تولید محصول سالم، مبارزه تلفیقی آفات با استفاده از عوامل بیولوژیک و غیرشیمیایی صورت گرفته که البته کافی نیست و می توان گفت نقطه شروع فعالیت های حفظ نباتات بوده است.


استان لرستان دارای حدود 770 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است که سالانه از این سطح، بیش از 14/2 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی به دست می آید.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 147989

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha