به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، هاشم حسینی راد، مدیر کل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان، امروز (4 بهمن) در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب گفت: با توجه به اینکه کشور ایران در منطقه خشک و فراخشک جهان قرار گرفته است نیاز به برنامه ریزی جدی به منظور مدیریت منابع آب را می طلبد.
وی افزود: در استان زنجان با وجود تعداد 105 حلقه چاه فعال اغلب مصارف آب شرب خانگی از آب های زیر زمینی تأمین می شود.
حسینی راد ادامه داد: با توجه به اینکه در 6 شهر استان زنجان سیستم فاضلاب شهری اجرا می شود، آزمایشات نشان داده که آب های زیرزمینی استان زنجان جزو سالم ترین آب ها هستند.
وی به اهمیت صرفه جویی در مصرف آب اشاره و تصریح کرد: استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب، آبیاری فضای سبز منزل در اوایل صبح به منظور جلوگیری از تبخیر آب و با کاهش پنج هزار لیتر مصرف در ماه می توان سهم عمده ای در صرفه جویی در آب داشت.
مدیر کل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان، به بیان اصلاح قیمت ها در محاسبه آب بها پرداخت و افزود: محاسبه آب بها در مصارف خانگی به صورت پلکانی بوده و برای هر استان با توجه به جمعیت، کیفیت آب و سختی استحصال ضرایب متفاوتی تعریف شده است.
وی با اشاره به نقش تأسیسات فرسوده آب در هدر رفت آب، ابراز داشت: بیش از 40 درصد تأسیسات آب استان زنجان فرسوده هستند و برای بازسازی و اصلاح این تأسیسات بیش از 20 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
حسینی راد، میزان هدررفت آب در استان زنجان را 27 درصد عنوان کرد و اظهار داشت: در آغاز برنامه چهارم توسعه، متوسط هدر رفت آب در استان 35 درصد بود ولی با توجه به اقدامات انجام شده، این مقدار هم اکنون به 27 درصد در استان رسیده که در کشور این میزان 29 درصد است.
وی با توجه به پلکانی بودن محاسبه آب بها، گفت: مشترکینی که خواستار تفکیک کنتورهای مشترک منازلشان هستند، می توانند با مراجعه به شرکت آب و فاضلاب ظرف 48 ساعت کنتورهایشان را تفکیک کنند.
حسینی راد، با اشاره به راه اندازی سامانه 122 تصریح کرد: در سامانه تلفنی 122 تمامی مسائل مربوط به هدفمند سازی یارانه ها لحاظ شده است بنابراین مشترکان می توانند با وارد کردن مقدار مصرف خود از آب بهای خود اطلاع یابند.
گفتنی است، سایت شرکت آب و فاضلاب استان زنجان نیز در زمینه هدفمند سازی یارانه ها اطلاعات مورد نیاز را در اختیار مشترکان قرار داده است.
پایان پیام/
نظر شما