اروپایی ها با اسلام سیاسی، مشکل دارند

یک کارشناس مسائل اروپا با اشاره به رویکرد جدید سیاسی و فرهنگی اروپایی ها به تحولات خاورمیانه از تلاش آنها برای حل و فصل سریعتر مسئله فلسطین با توجه به قدرت گیری جریانها اسلامی در منطقه خبر داد.

دکتر یونس نوربخش، استاد دانشگاه تهران و کارشناس مسائل اروپا در پاسخ به این پرسش که سیاست های سیاسی و فرهنگی اروپا با توجه به تحولات یک سال گذشته خاورمیانه و قدرت گرفتن جریانهای اسلامی در کشورهای منطقه چه تغییری کرده است؟ به خبرنگار بین الملل شبستان گفت: منطقه خاورمیانه از دیرباز برای اروپایی ها مهم بوده است. برای آنها جهان اسلام و مسائل مرتبط با آن با خاورمیانه مرتبط است؛ مسئله فلسطین، نقش مهم فرهنگی و سیاسی این منطقه در جهان اسلام و موضوعات دیگر موجب شده که بخشی از حیات غرب با این منطقه گره بخورد.
وی افزود: پس از وقوع انقلابهای مردمی در کشورهای منطقه رویکرد اروپا با چالشی جدی مواجه شد. در غرب این تحولات را با نام "بهار عربی" می شناسند در حالی که دادن چنین نامی به این انقلابها درست نیست و به نظر می رسد که با نیت خاصی هم انجام شده است. این تحولات که عنوان "بهار عربی-اسلامی" برای آنها مناسب تر است موجب تغییر رویکرد اروپایی ها و جدی گرفته شدن ارائه ملتهای منطقه شد.
به گفته رییس مرکز بین المللی مطالعات دین اتفاقاتی که در مصر و تونس رخ داد موجب شد کشورهای اروپایی در مورد مذاکرات سازش خاورمیانه جدی تر شوند. آنها با این که در سیاستهای خود همواره از رژیم صهیونیستی حمایت می کنند، بدنبال به نتیجه رساندن این مذاکرات از طریق فشار آوردن به صهیونیستها کرده اند. بطوری که از این رژیم خواسته اند وجود دولت فلسطینی را به رسمیت شناخته و به اختلافات دیرینه با فلسطینی ها پایان دهد.
این کارشناس در ادامه تاکید کرد: در رابطه با جنبشهای منطقه ای چیزی که مطرح است بحث اسلام گرایی است، به همین دلیل این جنبش ها چالش بزرگی برای اروپایی ها به شمار می رود. آنها با اسلامی که در عرصه های سیاسی و فرهنگی تاثیر بگذارد مشکل دارند. اگر چه در ظاهر شعارشان این است که با مسلمانان مشکلی ندارند اما زمانی که این مسلمانان بخواهند وارد عرصه های سیاسی و عملی شوند، مشکل ساز می شود.
رییس گروه مطالعات کشورهای آلمانی زبان دانشگاه تهران یادآور شد: باید توجه کرد که برای اروپایی ها اشکالی از حکومت اسلامی مانند عربستان و امارات متحده عربی مناسب تر است. به همین دلیل تلاششان در این راستا است که حتی الامکان حکومتهای سکولار و یا در صورت اسلامی بودن، حکومتهایی مشابه در کشورهای منطقه ایجاد شود.
وی اظهار داشت: اروپایی ها مدعی اند که انقلابهای منطقه حاصل تحولات ارتباطی و ایجاد شبکه های اینترنتی است، در حالی که چنین ادعاهایی بخصوص در مورد مصر که درصد بسیار کمی از مردمش با اینترنت سروکار دارند صدق نمی کند. اما آنها دنبال این هستند که بگویند انقلابهای اخیر از نوع مدرن بوده و نمی تواند ارتباطی با جریانهای مذهبی داشته باشد.

پایان پیام/
 

کد خبر 147723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha