بنابر گزارش خبرگزاری شبستان، در نتیجه یک حمله مسلحانه که از سوى گروه بودایى تندروى "ماگ" علیه مسلمانان موجود در برمه (میانمار) صورت گرفت، براساس برآورده های اولیه 250 نفر کشته و بیش از 500 نفر زخمى و نزدیک به 300 نفر ربوده شدند.
محمد نصر از فعالان برمه اى در این باره گفت: شبه نظامیان بودایى تندروى "ماگ" بیش از 20 روستا و 1600 منزل را ویران کردند و هزاران نفر را از خانه و کاشانه خود راندند. آنها جلوى چشم ماموران ناتوان دولت، روستاهاى مردم مسلمان را به آتش کشیدند.
نصر افزود: مسلمانان اقلیم اراکان بیشتر آن را مسلمانان تشکیل می دهند، به خاطر این حادثه مجبور شدند با هر گونه کشتى اى که به دستشان رسید، از برمه بگریزند و در سطح وسیعى به بنگلادش پناهنده شوند. اما دولت بنگلادش بعضى از آنان را به سرزمینشان باز گرداندند. زیرا تعداد پناهندگان به بیش از 300 هزار نفر رسید که همه آنها از قوم "روهینگیا" و مسلمان بودند.
درهمین راستا، شیخ سلیم الله حسین عبد الرحمن، رئیس سازمان همبستگى "روهینگیا" دراین باره گفت: برمه در سال 1978 میلادی بیش از 300 هزار مسلمان را از این سرزمین به بنگلادش تاراند و در سال 1982 نیز دولت برمه تابعیت مسلمانان را لغو کرد و اعلام نمود که اینها مهاجران غیر قانونى هستند.
وى افزود: در سال 1992 نیز برمه حدود 300 هزار نفر از مسلمانان را به بنگلادش کوچ داد. این دولت سیاست ریشه کنى را در مورد مسلمانان به کار برده و سعى مى کند با برنامه هاى تنظیم خانواده، جمعیت بازمانده از آنها را محدود و محدودتر کند. به عنوان مثال ازدواج دختر مسلمان بیش از 25 سالگى و پسر مسلمان بیش از 30 سالگى ممنوع شده است.
پناهندگان برمه اى در بنگلادش در وضعیت سختى به سر مى برند. آنها در اردوگاههایى ساخته شده از شاخه و بوته و برگ در منطقه تکیناف زندگى مى کنند و محیط آنها آلوده به بیماریهاى مالاریا و کولیرا است.
گفتنى است، پیش از این اعتراضاتى علیه سیاستهاى ضد مسلمانان در برمه (میانمار) در نقاطى از جهان اسلام صورت گرفت که مهمترین آنها محاصره سفارت برمه در مصر توسط صدها جوان مصرى بود.
مخالفان دولت برمه و به ویژه خان اونگ سان سو چى (67 ساله) و همکارانش در اروپا اعلام مى کنند: ضعف حکومت باعث بروز کشتارها و حوادثى از قبیل آنچه که در اقلیم اراکان روى داد، مى شود.
پایان پیام/
نظر شما