به گزارش خبرگزاری شبستان، علیرضا داوودنژاد درباره اهمیت و ضرورت سینمای اجتماعی و تأثیر آن در فرهنگ جامعه گفت: باید پذیرفت یکی از وظایف اصلی و تأثیرگذار هنر پرداختن به نقاط تاریک و مبهم مسائل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، نظامی و ... است. اگر یک فیلم سینمایی به انعکاس صادقانه واقعیت و مسائل اجتماعی بپردازد چرا باید مهر سیاهنمایی بر آن بخورد. نباید اینچنین باشد که عدهای خواهان نهان کردن واقعیت و معضلات جامعه باشند و تصویر بزک کرده و جعلی را به مردم نشان دهند.
کارگردان فیلم سینمایی «مرهم» افزود: البته تعداد انگشت شماری غرض ورزانه و با تنفر به واقعیت نگاه و اثری تولید میکنند. این کینه و نفرت در اثر نمود پیدا میکند و تأثیر منفی بر جامعه میگذارد. اما چنین آثاری بسیار بسیار کم تولید میشوند.اگر آثار سینمایی با حسن نیت و محبت درباره معضلات و مشکلات جامعه ساخته شوند، این حسن نیت و عشق، نفرت و منفیگرایی را از جامعه میزداید.
کارگردان فیلم سینمایی «نیاز» ادامه داد: واقعیت و عناصر طبیعی هیچگاه به سیاه یا سفید مطلق تقسیم نشدهاند. هر پدیده واقعی ترکیبی از ضعفها و قوتهاست. آثار هنری خصوصاً هنر سینما نمیتواند به طور مطلق سیاه یا کاملاً فضایی سفید داشته باشد. مهم چشم و هوشی است که خلاقانه واقعیت را با حسن نیت تفسیر میکند. اگر به تصویر کشیدن مشکلات و نقاط قوت اجتماعی تنها برای بازی سیاسی باشد هیچ کاربردی نخواهد داشت. وقتی هنرمند از روی علاقه به مردم کار کند نتیجه اثرش بر جان و دل مردم تأثیر میگذارد اما اگر تنها برای رضایت و خدمت به جناحهای سیاسی اثری را خلق کند مطمئناً اثرش با مردم بیگانه خواهد بود.
وی گفت: خط قرمزهایی در سینما وجود دارد که کاملاً سلیقهای و متغیر هستند و با مدیران مختلف تغییر می کنند. اما خط قرمزهایی که الگوهای زیبایی شناختی، زیست انسانی را دارند و در فرهنگ این مرز و بوم به یک قانون نانوشته تبدیل شدهاند، گذر از آنها عوارض منفی برای جامعه و سینما در پی خواهد داشت. اگر سینما و سینماگر اجازه ورود به زندگی مردم را داشته باشد و مردم زندگی خود را در سینما ببینند، به طور خودجوش حد و مرزها مشخص میشود و نوعی وفاق شکل میگیرد.این تعامل میان مردم و سینماگر باعث رشد این هنر تأثیرگذار خواهد شد.
بنا بر گزارش سوره سینما، داوودنژاد افزود: سینمای اجتماعی برای جامعه، یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.در فضای کنونی که ماهواره و شبکههای خارجی با تلاش قصد جلب مخاطب دارند این مسئلهای دردآور است که ما تازه به این موضوع فکر کنیم که سینمای اجتماعی مفید است یا نه.اگر مخاطب ایرانی به مصرف رسانههای بیگانه عادت کند، مقلد و منفعل خواهد شد در صورتی که تولیدات داخلی اگر با محدودیت اینچنینی مواجه نباشد فضا را فعال و خلاق خواهند کرد.
علیرضا داوودنژاد گفت: اعتماد به هنرمندان و وارد کردن سینما به لحاظ مضمونی به زندگی واقعی مردم میتواند اثر گرهگشا داشته باشد و مخاطبین از دست رفته را بازگرداند. اما اگر همواره عدهای بین سینما و مردم قرار بگیرند و به سینماگر دیکته کنند که چه چیزی را بسازد و مردم را وادار کنند چه چیزی را ببینند همه چیز رو به نزول و افول میرود.
پایان پیام/
نظر شما