نشست کارشناسی استانبول به بار می‌نشیند؟

کارشناسان سیاست خارجی در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبستان روند برگزاری نشست کارشناسان گروه 1+5 و ایران را پیش بینی کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، این بار که سخن از مذاکره به میان می آید دیگر خبری از اشتون و یارانش نیست. مذاکرات مسکو در نهایت ناامیدی تنها دستاوردی که داشت این بود که یک بار کارشناسان هسته ای گروه اشتون و یارانش را با ایران سر یک میز بنشاند. کارشناسان هسته ای مامور از سوی گروه 1+5 برای نشستن با گروه مذاکره کننده کشورمان دور یک میز فرصتی به دست آورده اند که سه شنبه 13 تیرماه 1391 آن را در استانبول عملی می کنند.
روند آخرین دور مذاکرات ایران و 5 عضو دائم شورای امنیت به همراه آلمان در مسکو و همچنین اقداماتی که غرب پس از آن در تشدید تحریم ها علیه کشورمان انجام داد امکان پیش بینی برای کارشناسان سیاست خارجی کشورمان را ایجاد کرد که تصور کنند 13 تیرماه در استانبول چه اتفاقی خواهد افتاد.
10 کارشناسی که با خبرنگار سیاسی شبستان به پای صحبت نشسته اند از مذاکرات کارشناسان 1+5 با ایران گفته اند و هر کدام با توجه به علم و آگاهی خود این نشست را پیش بینی کرده اند.
علی مطهرنیا یکی از کارشناسان سیاست خارجی است که می گوید: نشست های کارشناسی نیازمند پشتوانه عمیق اراده سیاسی برای حل موضوع اند که به نظر می رسد این پشتوانه سیاسی در طرف غربی چنان قوی به نظر نمی رسد و پیش بینی می کنم که نشست به نتیجه نرسد.
حمیدرضا ترقی معاون بین الملل حزب موتلفه اسلامی است که خاطرنشان می کند: نفس تشکیل این نشست کارشناسی به دلیل پیشنهاد ایران یک موفقیت برای کشورمان محسوب می شود اما از روند اقدامات غربی ها نمی شود امید زیادی به نتایج مذاکرات کارشناسان 1+5 با ایران در استانبول داشت.
محمد کاظم انبارلویی سردبیر روزنامه رسالت دیگر کارشناس مسائل خارجی است که یادآور می شود: فکر می کنم نشست مسکو برای 1+5 هیچ دستاوردی نداشت و آنها به خاطر اینکه نگویند نشست بی حاصل بوده مذاکرات کارشناسی را طرح کرده اند. پیش بینی می کنم این نشست نتیجه ای نداشته باشد زیرا ایران تحت فشار غرب هیچ گونه تصمیمی نخواهد گرفت.
محمد کرمی راد عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم شورای اسلامی است که در رابطه با نشست کارشناسان گروه 1+5 و ایران در 13 تیرماه می گوید: امیدوار هستیم که نشست نتیجه بدهد زیرا که خود غربی ها از این همه لابی گری صهیونیست ها خسته شده اند و به دنبال نتیجه اند و جمهوری اسلامی ایران با مهندسی طراحی مذاکرات می تواند موثر عمل کند.
زهره الهیان دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم در این خصوص می افزاید: 1+5 در نشست آتی چاره ای جز تعامل و گفتگوی مثبت ندارد و اگر نیت آنها تعامل سازنده باشد قاعدتا ایران هم این نگاه را مد نظر دارد و در این صورت مذاکرات کارشناسی هسته ای نتیجه خواهد داد اما اگر لابی صهیونیست ها بر این گروه برقرار باشد مشخصا نشست نتیجه ای نمی دهد.
حسین ابراهیمی نماینده مردم بیرجند در مجلس هشتم نیز نشست کارشناسی 1+5 و ایران در خصوص مسائل هسته ای پیش بینی می کند: غرب در رابطه با انرژی هسته ای ایران شکست خورده و قافیه را باخته است. ما معتقدیم این مذاکرات نتیجه ای قابل قبول نداشته باشد و اما برای اقناع افکار عمومی لازم است که ما در مذاکرات شرکت کنیم.
حشمت الله فلاحت پیشه نماینده مردم کرمانشاه در مجلس هشتم هم در این باره می گوید: نشست کارشناسی یک نوعی تلاش کشورهای 1+5 است که می خواهند به نوعی مذاکرات را ادامه دهند و در کنار این که اقدامات و تحریم هایشان بر علیه کشورمان را انجام می دهند قطع گفتمان را به گردن ایران بیندازد و پیش بینی می شود که این نشست نتیجه ای نداشته باشد زیرا تحت الشعاع تحریم هاست.
شبیب جویجری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم است که خاطرنشان می کند: نمی توان نشست کارشناسی ایران و گروه 1+5 در استانبول را پیش بینی کرد اما مشخص است که این گروه همچون دفعات قبل اظهارات و نظرات غیر مسئولانه خواهد داشت.
محمد رضا مرندی استاد علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی همچنین در این زمینه یادآور می شود: خیلی نمی توان به این مذاکرات امیدوار بود زیرا این نشست همچون دفعات قبل تحت تاثیر لابی صهیونیست ها خواهد بود.
مهدی مهدی زاده نماینده مردم گناباد در مجلس هشتم شورای اسلامی آخرین کارشناس سیاست خارجی است که به ما می گوید: نشست کارشناسانه با گروه 1+5 در خصوص مسائل هسته ای می تواند یک گام به جلو تلقی شود اما به نظر می رسد نتیجه مطلوبی در پی نداشته باشد.
 

ردیف مشخصات                             سمت پیش بینی روند نشست کارشناسی ایران و گروه 1+5 در استانبول                                                                
1 علی مطهرنیا کارشناس سیاست خارجی                    نشست به دلیل پشتوانه سیاسی ضعیف نتیجه نخواهد داد.
2 حمیدرضا ترقی معاون بین الملل حزب موتلفه اسلامی با توجه به اقدامات اخیر غرب نمی توان امید زیادی به نشست داشت
3 محمد کاظم انبارلویی سردبیر روزنامه رسالت نشست هیچ نتیجه ای نخواهد داشت زیرا ایران تحت فشار هیچ تصمیمی نمی گیرد.
4 محمد کرمی راد عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم امیدواریم مذاکرات کارشناسی نتیجه بدهد زیرا غربی ها هم از لابی های صهیونیست ها به ستوه آمده اند.
5 زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم اگر غرب تعامل سازنده داشته باشد نشست نتیجه می دهد اما اگر لابی صهیونیست ها قوی تر شود قاعدتا نتیجه ای نخواهد داشت.
6 حسین ابراهیمی نماینده مردم بیرجند در مجلس هشتم نتیجه ای قابل قبول مشمول نشست کارشناسی استانبول نخواهد شد اما برای اقناع افکار عمومی باید در این مذاکرات حاضر شویم.
7 حشمت الله فلاحت پیشه نماینده مردم کرمانشاه در مجلس هشتم نشست نتیجه ای نخواهد داشت زیرا تحت الشعاع تحریم های غرب علیه ایران است.
8 شبیب جویجری نماینده مردم اهواز در مجلس هشتم باز هم غرب مانند دفعات قبل نظرات غیر مسئولانه خواهد داشت.
9 محمد رضا مرندی استاد علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی نمی توان به مذاکرات کارشناسی استانبول امیدوار بود زیرا تحت تاثیر لابی صهیونیست هاست.
10 مهدی مهدی زاده نماینده مردم گناباد در مجلس هشتم این نشست گامی رو به جلوست اما نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.

 پایان پیام/

کد خبر 147532

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha