به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام سید ضیاءالدین کیاحسینی، دبیر علمی نخستین همایش ملی «حج و اقتصاد» با اعلام خبر برگزاری این همایش در روز پنجشنبه 22 تیر ماه سال جاری گفت: این همایش از ساعت 8 و 30 دقیقه تا 18 در سالن همایشهای سازمان حج و زیارت در شهر تهران برگزار میشود.
وی افزود: تا کنون نزدیک به 80 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که از این تعداد 32 مقاله به عنوان مقالههای برتر انتخاب شده و در حال حاضر زیرچاپ قرار دارد و تا روز همایش آماده می شود.
حجتالاسلام کیاحسینی از حضور و سخنرانی حجتالاسلام، سید علی قاضی عسکر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و حجتالاسلام احمد موسوی، رئیس سازمان حج و زیارت در این همایش خبر داد و در مورد محورهای این همایش عنوان کرد: این همایش در پنج محور به دریافت مقاله اقدام کرده است که محور اول شامل کلیات از جمله گستره ابعاد اقتصادی حج و مباحث مربوط به ثبتنام، مباحث اقتصادی حج از دیدگاه قرآن و احادیث ائمه(ع)، ابعاد اقتصادی حج از دیدگاه امام(ره) و رهبری بوده که بیشترین مقالهها در این بخش دریافت شده است.
وی ادامه داد: محور دوم ، مباحث فقهی حج و اقتصاد بود که بیشتر بر موضوع ثبتنام حج و عمره و این که آیا دریافت پول قبل از اعزام صحیح است یا خیر تاکید شده و نویسندگان و محققان شیوه ثبتنام در ایران را مورد انتقاد قرار داده و راهکارهای جدید را در این راستا تدوین و ارائه کرده اند. همچنین این مسئله که آیا ولیمه و سوغات بر روی مسئله استطاعت تأثیرگذار است یا خیر مورد نقد و تحلیل قرار گرفقته است.
دبیر علمی نخستین همایش ملی «حج و اقتصاد» مبحث سوم را مباحث خرد مربوط به حج و عمره اعلام و خاطرنشان کرد: در مورد مباحث خرد حج، استطائت، سوغات، بررسی عوامل اجتماعی موثر بر آنها، و برآورد تابع تقاضای حج و عمره در ایران، همچنین تخمینی در رابطه با استطاعت و میزان پساندازی که برای استطاعت لازم است چه مقدار باید باشد؟ از جمله مباحث مطرح در این بخش بوده است.
وی مباحث اقتصادی کلان شامل حج و اقتصاد، تأثیر حج بر اقتصاد عربستان، تأثیرحج بر توزیع درآمد، تأثیر حج بر روی رفتار عاملان اقتصادی و تأثیر حج بر روی توسعه اقتصادی مطلوب در جهان اسلام را محورهای چهارم این مقالات عنوان کرد و در مورد مبحث پنجم مقالات نیز گفت: حج و اقتصاد و رابطه آن با اقتصاد بینالمللی و رابطه بین کشورهای اسلامی از مباحث مطرح در بخش پنجم بوده است که بحث حج و گردشگری و تشکیل بازارهای مشترک اسلامی و تأثیر حج بر همگرایی اقتصادی کشورهای اسلامی نیز شامل همین بخش است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری، دبیر علمی نخستین همایش ملی «حج و اقتصاد» در مورد اهداف برگزاری این همایش یادآور شد: ادبیات حج و اقتصاد یک مبحث مورد غفلت بوده که گسترش ادبیات این مبحث از اهداف برگزاری همایش حج و اقتصاد است. همچنین جمع آوری ادبیات موضوع و جستوجوی راهکارهای مناسب برای برون رفت از شرایط فعلی و یافتن راهحلهای بهتر و بهینه نیز از دیگر اهداف این همایش است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه این نخستین همایش در حوزه حج و اقتصاد است بیشتر مسئله جمعآوری ادبیات موضوع مد نظر بوده و تا حد ممکن نیز به این هدف نزدیک شده ایم در مورد ارائه راهکارها نیز تا اندازهای موفق عمل شده است.
پایان پیام/
نظر شما