تفاهم روسیه و غرب؛ ضرورت تشکیل دولت وحدت ملی در سوریه

نشست ژنو برای سوریه، دیروز به پایان رسید و نماینده ویژه امور سوریه با صدور بیانیه‌ای از ماحصل این نشست و توافق غرب با روسیه درباره ضرورت تشکیل دولت وحدت ملی در سوریه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در سایه اختلافات عمیق جبهه غرب و شرق بر سر سوریه، "کوفی عنان" نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در نشست ژنو که روز گذشته برگزار شد، طرح تشکیل دولت وحدت ملی در سوریه متشکل از مقامات فعلی و سران مخالف در این کشور را ارائه و اعلام کرد که این طرح می تواند بحران سوریه را حل و فصل کند.

نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه با صدور بیانیه‌ای رسمی در پایان نشست ژنو اعلام کرد که دولت سوریه و مخالفان در این کشور باید برای اجرای طرح مربوط به تشکیل دولت انتقالی در سوریه همکاری کنند؛ بر اساس این خبر، انتقال در سوریه تحت رهبری این کشور باید در مدت زمان ثابتی صورت گیرد و عنان ابراز امیدواری کرد که تشکیل دولت انتقالی در سوریه بتواند در مدت یک سال به نتایج واقعی بینجامد.

عنان در ادامه از نظام سوریه و گروه‌های مخالف در این کشور خواست تا بار دیگر به اجرای آتش بس متعهد شوند و اجرای طرح صلح 6 ماده ای ارائه شده از سوی او را سریعا و بدون منتظر ماندن برای اقدام طرف دیگر، آغاز کنند.

نماینده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه با این ادعا که بادی تغییر قدرتمندی در حال وزیدن است و نمی توان در مقابل این باد برای مدت زمان طولانی مقاومت کرد، در ادامه گفت که دولت جدید در سوریه از طریق بحث، مذاکره و توافق متقابل و تشکیل یک "گروه اقدام" در این کشور شکل خواهد گرفت؛ گروه اقدامی که روز شنبه در ژنو دیدار کرد و در صورتی که ضرورت پیدا کند، باز هم تشکیل خواهد شد.

منابع دیپلماتیک در این بین اعلام کرده اند که دور جدید مذاکرات سوریه احتمالا در مسکو برگزار خواهد شد.

در ادامه این خبر آمده است که طرح عنان از طرفین در درگیری های سوریه می خواهد تا با ناظران سازمان ملل همکاری کنند و به آنها اجازه دهند تا کمک های بشردوستانه را ارائعه کنند؛ بر اساس این طرح، درخواست آزادی زندانیان و تامین دسترسی روزنامه نگاران در کشور مطرح شده است؛ همچنین بر اساس طرح پیشنهادی عنان، حق برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز در سوریه نیز باید محترم شمرده شود.

طرح تشکیل دولت وحدت ملی ،در سوریه در شرایطی مطرح شده است که عنان در آغاز نشست روز گذشته ژنو طرحی را مبنی بر تشکیل دولت وحدت ملی در سوریه بدون حضور چهره های سیاسی این کشور مطرح کرد؛ طرحی که عنان اعلام کرد که باعث ایجاد ثبات در سوریه می شود؛ در این طرح درخواست کناره گیری اسد از قدرت به صراحت مطرح نشده بود.

بر اساس این خبر، مسکو از حمایت از چنین شرایطی خودداری کرد و همچنین اعلام کرد که طرح ژنو برای میانجیگری در سوریه نیازی به کناره گیری اسد از قدرت ندارد.

در ادامه این خبر آمده است: با وجود درخواست های مطرح شده از سوی مهره های بین المللی مبنی بر کناره گیری سریع اسد از قدرت، قدرت های جهانی در ژنو به این توافق رسیدند که تصمیم گیری درباره آینده سیاسی این کشور به عهده مردم سوریه است؛ توافقی که حضور اسد در دولت جدید سوریه را هموار کرد.

"سرگی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه طرح جدید عنان مبنی بر تشکیل دولت انتقالی در سوریه، روندی سیاسی را برای این کشور تعیین نمی کند و این همان شرطی بوده است که در درخواست های عمده روسیه و چین در ژنو مطرح شده است، اعلام کرد: از دید ما آنچه بسیار اهمیت دارد این است که این سند (طرح تشکیل دولت انتقالی در سوریه) درصدد تحمیل چگونگی انجام روند انتقال سیاسی در این کشور به لحاظ سیاسی به طرف سوری نیست و اینکه این روند به مردم سوریه واگذار شده است؛ این سند در این باره بسیار دقیق است.

آمریکا نیز برای دستیابی به مصالحه با روسیه، از درخواست خود مبنی بر استعفای سریع اسد از قدرت عقب کشید اما "هیلاری کلینتون" وزیر امور خارجه آمریکا در این بین مدعی شد که تشکیل دولت انتقالی در سوریه به معنای این است که اسد به هر حال باید کناره گیری کند.

نشست روز گذشته ژنو و توافق با طرح پیشنهادی عنان مبنی بر تشکیل دولت انتقالی در سوریه در شرایطی مطرح می شود که "پاتریک هنینگسن" دستیار سردبیر پایگاه تحلیلی و ضد جنگ "اینفووار" اعلام کرده است که به نتیجه سیاسی نشست ژنو باور ندارد و این نشست را شکست خورده می داند؛ پاتریک اعلام کرده است: همچنان که نشست ژنو ادامه دارد، غربی ها در حال حمایت از ارتش چریکی نیابتی متشکل از جنگجویان خارجی در سوریه هستند که در حال پناهنده شدن به کشورهایی مانند ترکیه از طریق مرزی هستند که سوریه نمی تواند با آنها برخورد کند.
پایان پیام/

کد خبر 147417

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha