حجتالاسلام غلامرضا شرعی، امام جمعه اسبق نیشابوربه خبرنگار شبستان در نیشابور گفت: در آستانه انقلاب اسلامی و در زمان رژیم ستم شاهی، درهمه شهرها زنان انقلابی بودند که نقش رهبری حضور زنان در صحنه را داشتند.
وی با بیان اینکه در شهرستان نیشابور از برجستهترین زنانی که این نقش را بر دوش داشتند میتوان از مرحومه ترقی و خانواده ایشان هستند، اظهار داشت: این بانوی کریمه با روحیه انقلابی، تربیت دینی و مذهبی و تفکر سالم سیاسی در گسترش روحیه ضد شاهنشاهی و معرفی امام خمینی(ره) با تمام توان در صحنههای انقلاب بودند.
وی خاطرنشان کرد: حتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی با روی کار آمدن لیبرالها و بنیصدر و در اوج مظلومیت شهید بهشتی و جریان حزبالله، مرحومه ترقی بود که روشنگری میکرد و پیشاپیش بانوان علیه لیبرالها و در دفاع از شهید بهشتی فریاد میزد و افشاگر جریان های انحرافی بود.
وی تصریح کرد: ایشان نه تنها در فعالیتهای فردی و تفکر سیاسی در اوج تفکر ولایی و سیاسی بود، بلکه بهخاطر روحیه تشکیلاتی با راهاندازی مکتبالزهرا(س) نقش منحصر به فردی در ارتقای بینش سیاسی بانوان نیشابوری داشتند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از خصوصیات انقلاب اسلامی حضور زنان در فعالیتهای اجتماعی با رعایت همه جوانب عفت و پاکدامنی و حفظ خانواده است و یک مسلمان واقعی بیتفاوت نسبت به جامعه نیست.
وی افزود: مرحومه حاجیه خانم ترقی و همسرشان مرحوم حاج آقای ترقی در فعالیتهای اجتماعی خصوصا رسیدگی به وضع فقرا و مستمندان نقش بیبدیلی داشتند بههمین خاطر در راهاندای و فعالیتهای کمیته امداد شهرستان فعالیت چشمگیری کردند که فراتر از وظیفه سازمانی و اداری بود.
امام جماعت مسجد الهادی(ع) نیشابور اضافه کرد: مکتبالزهرا(س) نیز نه تنها محل فعالیتهای دینی و مذهبی و حتی سیاسی بود، بلکه در فعالیتهای اجتماعی نیز با محوریت حاجیه خانم ترقی به وظیفه دینی و مذهبی خود فعال و مؤثر بودند.
شرعی گفت: مهمترین مرقدها مربوط به بانوان در ایران بعد از حضرت معصومه(س)، قبور بیبی شطیطه و بیبی پسنده در شهرستان نیشابور میباشد که بازسازی و آبادی این دو مرقد مرهون فعالیتهای حاجیه خانم ترقی، همسرشان و فرزندانشان است.
او یادآور شد: حاجیه خانم تا آخرین روزهای عمرشان به فعالیت تربیتی خودشان ادامه دادند و یکی از بهترین حوزههای علمیه خواهران را در استان خراسان از نظر ساختمان بنا کردند که بحمداله نقش برجستهای در تربیت زنان و مادران آینده شهر دارد.
شرعی ادامه داد: خوشبختانه در بخش خواهران به همت مرحومه خانم ترقی با وجود اینکه خیلی مجموعه شهر با ایشان همکاری نمیکردند، گامهای بلندی برداشته شد و حوزه علمیه خواهران از نظر کمی و کیفی یکی از افتخارات شهرستان نیشابور است.
وی یادآور شد: در زمان جنگ حقیر بیشتر در جبهههای جنگ و یا در شهر مقدس مشهد حضور داشتم بههمین خاطر اطلاعات مستقیم ندارم؛ اما از افراد متعدد نسبت به گامهای بلند و مؤثر ایشان و نقش برجسته مکتبالزهرا(س) در پشتیبانی زنان نیشابوری از رزمندگان مطالب زیادی شنیدهام که گواه بر این است که مثل موارد دیگر در این زمینه هم با تمام توان در صحنه بودند.
وی با اشاره به اینکه یکی از بهترین الگوهای زنان نیشابوری حاجیه خانم ترقی بود، عنوان داشت: این بانوی فاضله جمعالجمع بود و همه کمالات در این بانو جمع شده بود لذا خلأ فقدان ایشان تاکنون پر نشده است.
پایان پیام/
نظر شما