به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، لفته منصوری، مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، در نخستین همایش مسئولان فرهنگی مساجد فعال کلانشهر اهواز که در کتابخانه مرکزی اهواز برگزار شد، با بیان اینکه تاریخ هیچ تمدنی بدون کتاب، کتابت و کتابخوانی نبوده است، گفت: این تمدن در اسلام به گونهای متفاوت رقم خورده است و سیری روشن در پیگیری کتاب و کتابت و علم در دین اسلام وجود دارد.
وی با بیان اینکه حضور کتابخانهها در مساجد به عنوان کمک و مساعدت و ایجاد یک ارزش افزوده در حوزه کتاب و کتابخوانی در مساجد تلقی می شود و اولین آیات نازله بر پیامبر(ص) با اقرأ آغاز شده، اضافه کرد: خاستگاه کتابخانه عمومی در اسلام به مسجد بازمیگردد، در اسلام بین قرن سوم و قرن پنجم هجری همزمان با سنت وقف، کتابخانه عمومی در مسجد ایجاد شد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، با اشاره به اینکه کتابخانههای عمومی شامل سه نوع کتابخانه هستند، توضیح داد: یک گونه از کتابخانهها، کتابخانههای نهادی هستند که مالکیت و بهرهبرداری آنها متعلق به نهاد کتابخانههای عمومی کشور است.
وی دسته دیگر را کتابخانههای حق انتفاعی دانست و با بیان اینکه این کتابخانهها در قالب یک قرارداد 10ساله یا بیشتر در اختیار نهاد کتابخانههای عمومی کشور گذاشته میشود و نهاد موظف است آنها را تجهیز کند، تأکید کرد: گونه سوم از کتابخانهها، کتابخانههای مشارکتی است که در این راستا، ما در نهاد کتابخانهها در بخشهایی به مساجدی که دارای شرایط این گونه کتابخانهها هستند، کمک میکنیم.
منصوری، در ادامه با بیان اینکه نهاد کتابخانههای عمومی، نهادی غیردولتی و تخصصی است، اذعان داشت: ورود ما به مساجد به معنای مالکیت و مدیریت نیست و حضور نهاد کتابخانه های عمومی فقط به عنوان کمک و مساعدت و ایجاد یک ارزش افزوده در حوزه کتاب و کتابخوانی در مساجد است.
وی با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این همایش آن است که با رسیدن به یک توافق مشترک، کتابخانههایی را که دارای شرایط خاص فعالیت هستند، شناسایی کنیم و کد و مجوز دهیم، بیان کرد: ورود ما به مسجد مقرون به شرایطی است که از شرایط ما فعالیت و همکاری مسئولان مساجد است.
وی یاد آور شد: به این معنا که مساجد در چارچوبی که مدیریت آن را بر عهده دارند با نهاد کتابخانه ها همکاری کنند و ما بتوانیم دائماً در حوزه کتاب به آنها کمک و نمایه کتابداری برای آنها قرار دهیم تا بتوانیم این کار مشترک را سازماندهی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما