آیت الله غروی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، امروز(4بهمن) با اشاره به عوامل یاری نکردن مردم کوفه از امام حسین (ع)، به خبرنگار شبستان گفت: تاثیر پذیری مردم از سران قومشان که اغلب یا تطمیع و یا تهدید شده بودند، ایجاد رعب و هراس در شهر به واسطه کشتن جناب مسلم و هانی، وابستگی مردم به دنیا، عدم درک صحیح از جایگاه امام معصوم(ع)، استفاده از تبلیغات فراوان علیه امام حسین (ع) و عوام فریبی و از همه مهم تر انحرافی که در خلافت اتفاق افتاده بود، از جمله عوامل یاری نکردن امام حسین(ع) در واقعه کربلا توسط مردم کوفه بود.
آیت الله غروی، با تاکید بر اینکه حرکت امام حسین(ع) حرکتی آمیخته با روشنگری بود، افزود: در آن زمان یک جاهلیتی و یک پست رفتگی در مردم پدید آمده بود، که دیگر برای دین هزینه نمی کردند و دین تنها لقلقه زبان شده بود.
وی ادامه داد: با توجه به این شرایط بود که حضرت اباعبدلله(ع) تصمیم گرفتند برای احیای دین جدشان و اصلاح امت اسلام حرکتی را انجام دهند.
آیت الله غروی، با بیان اینکه مردم آن زمان از این امتحان سربلند بیرون نیامدند، تصریح کرد: اما امروزه مردم به گونه ای هستند که برای امامشان به پهنای صورت اشک می ریزند و نسبت به جایگاه امام معصوم(ع) شناخت و آگاهی لازم را دارند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به سیر انقلاب اسلامی در کشورمان، اظهار داشت: با نگاهی گذرا بر روند انقلاب در می یابیم که همه مردم یک صدا در خدمت امام بودند، هرچند که جریانات کم اهمیتی در حاشیه بودند که شعار دیگری می دادند، اما مردم تا پای جان بر سر آرمان های انقلاب اسلامی ایستادند و در همه مراحل چه در برخورد با منافقین و جنگ تحمیلی و چه در مشکلات پس از جنگ و حتی جریان فتنه ای که سال گذشته پیش آمد، به صحنه آمدند و توطئه های دشمنان اسلام را خنثی کردند.
وی با تاکید بر افزایش سطح آگاهی و اطلاعات مردم نسبت به اوایل انقلاب، تصریح کرد: مردم هم اکنون از رشد فکری بالاتری برخوردارند، به همین دلیل در تشخیص حق از باطل نیز بهتر عمل می کنند.
آیت الله غروی، ادامه داد: آنان از امام خمینی(ره) آن چنان حمایت کردند که اگر این اطاعت از شخص امام معصوم (ع) باشد، یقینا با شوق و اشتیاق بیشتری همراه خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: باید همواره از خدا بخواهیم که هیچ وقت دنیا زده نشویم و با کسب تقوای الهی در امتحاناتی که پیش می آید، بتوانیم سربلند بیرون آییم.
پایان پیام/
نظر شما