محمد آقاعلیخانی، رئیس مرکز ملی فرش ایران در گفتگو با خبرنگار شبستان در بجنورد از انجام هدفگذاری انجام شده برای افزایش صادرات دست بافته های قالیبافان به میزان دو برابر خبر داد و گفت: پیش بینی می شود صادرات فرش دستباف امسال به یک میلیارد دلار برسد.
وی با بیان اینکه افزایش میزان حضور درنمایشگاه های خارج از کشور نیز از دیگر برنامه های این مرکز است، اظهار داشت: در حال حاضر حضور در 16 نمایشگاه خارجی و نیز اعزام 20 هیات تجاری به خارج از کشور در دستور کار این مرکز قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: فرش از گذشته جایگاه اقتصادی خوبی در کشور ما داشته است اما وجود برخی از مشکلات منجر به از دست دادن بخشی از بازار فرش در سطح دنیا در برهه ای از زمان شد.
آقا علیخانی افزود: با این وجود به لحاظ وجود ظرفیت هنری در کنار ظرفیت تجاری این کالا، در سریع ترین زمان ممکن بازار را دوباره تصاحب کرده و به دست گرفتیم به طوری که فروش فرش دستباف کشور چین طی سال گذشته به میزان 40 میلیون دلار کاهش یافت.
وی مشکل دیگر بازار فرش را تغیر سلیقه ها ذکر کرد و بیان داشت: متاسفانه نقوش و بافته های گذشتگان دیگر مطابق سلیقه نسل جوان نیست.
وی تاکید کرد: برای حل این مشکل و اقتصادی کردن فعالیت بافندگان و نیز توسعه صادرات این محصول، ضروری است در این زمینه طرح ها و نقش های بافته های داری به روز شود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در ادامه اشاره ای نیز به برندسازی محصولات بافندگان استان داشته و تصریح کرد: در همین راستا برای حمایت معنوی از بافندگان کشور، برندسازی و ثبت پنج محصول بافندگان در فهرست جهانی از برنامه های سال جاری است.
وی با اشاره به پیشگام بودن خراسان شمالی در ساماندهی و منسجم کردن فعالیت بافندگان فرش، این اقدام را امری ستودنی دانست و متذکر شد: راه اندازی شهرک تخصصی فرش دستباف در این استان به عنوان پایلوت کشور، فضای خوبی برای توسعه صنعت فرش بافی و صنایع وابسته ایجاد کرده است.
علیخانی با اشاره به اینکه برای شتاب بخشی به راه اندازی این شهرک 72میلیارد ریال اعتبار طی سال 91 و 92 به این طرح تخصیص می یابد، ادامه داد: بر این اساس راه اندازی و ایجاد شهرک تخصصی فرش در سایر استان های کشور یکی از برنامههای این مرکز است.
وی در خصوص تعداد بافندگان کشور گفت: تاکنون آمار دقیقی از شمار و ظرفیت های موجود در دسترس نیست ولی سال گذشته پنج میلیون مترمربع فرش دستباف در کشور تولید شده که بر این اساس پیش بینی می شود حدود دو میلیون نفر بافنده در کشور به این امر مبادرت داشته باشند.
آقا علیخانی افزود: در هر حال جمع آوری اطلاعات از جمله شمار بافندگان و تعداد دار قالی و ... در دستور کار سازمان صنعت، معدن و تجارت قرار دارد که قرار است تا نیمه نخست امسال آمار دقیق را دریافت نماید.
پایان پیام/
نظر شما