به گزارش خبرگزاری شبستان، جلد اول از مجموعه کتابهای اسلام21 تالیف حجت الاسلام دکتر کثیری، استاد دانشکده الهیات دانشگاه وین توسط انتشارات پترلانگ چاپ و منتشر شده است. این کتاب با عنوان اسلام مذهب قلبها (تجربه وجود خداوند در اسلام) در دانشکده کاتولیک دانشگاه وین با حضور فرهیختگان اتریشی و ایرانی رونمایی شد.
در ابتدای این مراسم، "مارتین یگله" رئیس دانشکده الهیات دانشگاه وین طی سخنان کوتاهی اظهار داشت:در این مراسم قرار بود پرفسور لولکر که یکی از اساتید اسلامشناسی است سخنرانی کند اما به دلیل بیماری عذرخواهی نمود، لذا خانم پورفسور هاینه که بیش از 30 سال زندگی علمی خود را صرف پژوهش درباره اسلام نموده است، سخنرانی خواهد کرد.
یگله افزود: این کتاب که به مناسبت صدمین سالگرد به رسمیت شناخته شدن اسلام در اتریش منتشر شده است، قابلیت ارائه در مراکز علمی و آکادمیک و همچنین در محیطهای مذهبی مانند مساجد را دارد.
فواد ساناج رئیس جامعه اعتقادات اسلامی اتریش اظهار داشت: کثیری کتاب بسیار خوبی نوشته است و این باعث افتخار جامعه مسلمانان می باشد چرا که همیشه غیرمسلمانها برای مسلمانان کتابهای اسلامی نوشته اند ولی درحال حاضر به موقعیتی رسیده ایم که خود مسلمانان درباره اسلام کتاب می نویسند.
وی افزود: متاسفانه متخصص مسلمان که به زبان آلمانی کتاب بنویسد و وقت خود را صرف این مهم کند، کم داریم. در حال حاضر مدت 2 سال است که با کمک 25 نفر از متخصصین اتریشی و مسلمان تلاش میکنیم که یک سری کتاب برای دانش آموزان مدارس تدوین کنیم ولی تا به حال این کار به پایان نرسیده است، چرا که این افراد نمی توانند تمام وقت خود را صرف این مهم کنند. برای حل این معضل بایستی نیروهای جوان تربیت شوند تا تمام وقت در اختیار این امور باشند.
ساناج گفت: در آستانه صدمین سالگرد به رسمیت شناختن اسلام در اتریش هستیم، و ما در واقع بخشی از جامعه اتریش می باشیم. کودکان ما بایستی احساس کنند که در کشور اتریش بیگانه نیستند و در خانه خود زندگی می کنند. در کشور اتریش دست کم بیش از 100 هزار فرزند مسلمان به دنیا آمده است. دیگر فاکتور مهمی که بایستی به خاطر آن، این مناسبت را هرچه با شکوه تر گرامی بداریم این است که ما دومین مذهب بزرگ بعد از مسیحیت در اتریش هستیم.
وی افزود: از مسلمانان تقاضا داریم که از حالت بسته بودن بیرون بیایند و روابط خود را با دیدار از همسایگان خود تحکیم ببخشند. من حدود 4 سال در آلمان و حدود 8 سال در اتریش درس خواندم و طبق رسوم مسلمانان همیشه انتظار داشتم همسایگان قدیمی آلمانی زبان از همسایگان جدید مسلمان دیدار کنند،چون این بخشی از سنت اسلامی است که هرگز اتفاق نیفتاد و ما هم خودمان را ایزوله کرده بودیم، ولی الان میگویم که ما غریبه نیستیم و ما هم بخشی از این جامعه هستیم. اگر شما به تاریخ نگاه کنید در جنگ جهانی اول و دوم تعداد زیادی از مسلمانان جان خود را برای حفظ این آب و خاک از دست دادهاند. این تعلق خاطر مسلمانان به این آب و خاک است.
ساناچ ادامه داد: نکته دیگری که میخواستم عرض کنم مساله قوانین به تصویب رسیده در مجلس اتریش در ارتباط با مسلمانان است. این قوانین از لحاظ کمیت و کیفیت پاسخگوی نیازهای روز جامعه اسلامی حاضر در اتریش نیست. برای این منظور هیاتی از کارشناسان و متخصصین امور اسلامی را گردآوری کردیم تا روی نیازهای مسلمانان کار کنند که حاصل آن مجموعه قوانین جدید است که برای تایید بایستی به 20 مرکز اتریشی فرستاده شود و همچنین چند وزیر بایستی آن را تایید کنند تا سرانجام بتواند در مجلس اتریش تصویب گردد. قوانین جامعه یهودی 6 سال طول کشید تا اصلاح و تصویب شد و ما از دستاندرکاران امور تشکر میکنیم که به ما قول دادهاند تا دو سال دیگر این قوانین را پس از بررسی تصویب کنند.
وی گفت: امیدواریم این قوانین راکه با تلاش شبانه روزی متخصصین اسلامی آماده شده است بتوانیم در روز جشن صدمین سالگرد به رسمیت شناخته شدن اسلام در اتریش رونمایی کنیم.
ساناچ خاطرنشان کرد: دیگر نمیخواهیم شاهد این باشیم که برای اختصاص دادن زمینی برای قبرستان مسلمانان، 25 سال انتظار بکشیم.
خانم سوزانه هاینه استاد دانشکده الهیات دانشگاه وین بود.وی نخستین استاد زن در اتریش است که حدود 30 سال از عمر خود را صرف شناختن علوم اسلامی کرده است. او نه تنها در تئوری بلکه در عمل نیز به ویژه در گفتگوهای ادیان و فرهنگها شرکت کرده است.
خانم هاینه گفت: بسیار جالب است که من به عنوان یک استاد پروتستان در یک دانشکده کاتولیک درباره اسلام صحبت میکنم. من به آقای کثیری تبریک میگویم به خاطر نوشتن این کتاب و من آن را به دقت مطالعه کردم.من آشنایی خود با اسلام را مدیون مرحوم پروفسور فلاطوری هستم. اینجانب افتخار شاگردی ایشان را داشتم.
وی افزود: حدود 30 سال است که گفتگوی بین اسلام و مسیحیت به صورت جدی انجام میشود. با توجه به تجارب اینجانب تنها راه رسیدن به یک تفاهم، گفتگوهای مداوم و مدارا در مشکلات و صبر و تحمل یکدیگر است. این کتاب هم دعوت میکند که در قرن 21 نگاه جدیدی به اسلام داشته باشیم و افکار خود را نسبت به آن تجدید کنیم.
بنا بر گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پروفسور هاینه ادامه داد: کتاب از 3 بخش عمده تشکیل شده است که با مطالعه این بخشها شما با زوایای مختلف اسلام آشنا می شوید.در مقدمه این کتاب تمام مذاهب را به گفتگو و تعامل دعوت کرده است. گفتگو یعنی یکدیگر را بهتر شناختن و بجای اینکه مقابل یکدیگر باشیم، بایستی در کنار یکدیگر باشیم. در گفتگو باید هر انسان هر درکی که از خود دارد از دیگران هم داشته باشد. نکته جالب دیگری که در این کتاب به آن اشاره شده، این است که قرآن را بایستی در تمامیت آن فهمید و نه بخش بخش مورد معیار و سنجش قرار داد.
وی در ادامه در ارتباط با موضوعات دیگر این کتاب یعنی تثلیث وانجیل و پیام سیاسی کتب مقدس، دعا و نماز صحبت کرد و دیدگاههای اسلام و مسیحیت را برشمرد.
پایان پیام/
نظر شما