اولین شخصیتی که مردم ایران را با صدای عبد الباسط آشنا کرد

پنچاه سال قبل زمانی که کم تر کسی صدای قرائت قاریان مصری را شنیده بود استاد اوحدی نوار عبد الباسط را به ایران آورد و انقلابی در تلاوت ایرانی ها به وجود آورد.


خبرگزاری شبستان: از قدیم الایام یکی از نقاط با استعداد در زمینه قرائت قرآن شهر مقدس مشهد بوده که قاریان توانمندی را در سال های اخیر به جامعه قرآنی کشور معرفی کرده است. یکی از دلایل مهم آن حضور اساتید پیشکسوت و با سابقه در این خطه از کشور است که زمینه را برای پرورش قاریان بزرگ آماده می کند.

استاد محمد علی اوحدی یکی از استادان و قاریان پیشکسوت ایران در شهر مشهد است. وی متولد سال 1320 در شهر کربلا بوده و در حال حاضر در جوار حرم امام رضا(ع) زندگی می کند و توفیق خادمی این امام بزرگوار را پیدا کرده است.

 

چگونگی انس با کلام الهی
من از سن یازده سالگی خواندن قرآن را شروع کردم آن زمان همراه خانواده در کشور عراق زندگی می کردم.
یک روز دو تن از اساتید مصری به نام عبد الفتاح شعشایی و ابوالعینین شعیشع که برای تلاوت قرآن به شهر بغداد سفر کرده بوده من را شیفته قرائت قرآن کردند.
از این رو کم کم به حضور در جلسات آموزش قرآن در کشور عراق علاقه مند شدم و به آموزش تجوید قرآن مشغول شده و از اساتید عراقی کسب فیض کردم.
چند سال بعد چهار تن از قاریان مصری به نام های مصطفی اسماعیل، عبدالباسط، ابوالعینین شعیشع و عبد الفتاح شعشایی برای اجرای برنامه های قرآنی به کشور عراق سفر کردند و در همین سفر استاد عبد الباسط تلاوت مشهور سوره مبارکه حشر را در شهر کاظمین انجام داد.
 

 

خاطره تلاوت استاد عبدالباسط
شاید کم تر کسی تلاوت معروف استاد عبدالباسط را که آیات پایانی سوره حشر را می خواند نشیده باشد. قرائتی که در آیه "لَوْ أَنْزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ عَلَى جَبَلٍ لَرَأَیْتَهُ خَاشِعًا مُتَصَدِّعًا مِنْ خَشْیَةِ اللَّه" ِاوج کار و هنر مندی استاد مصری را نمایان می کند.
استاد اوحدی یکی از حاضران در این جلسه با شکوه قرآنی بوده و از نزدیک هنرنمایی شاهکار تاریخ قرائت قرآن را نظاره می کردند.
استاد درباره این جلسه قرآنی می گوید: یکی از پادشاهان وقت قرار بود در این مجلس شرکت کند و استاد هم به این علت در این مراسم به قرائت قرآن پرداختند.
به علت ازدحام جمعیت من نتوانستم به جایگاه نزدیک شوم ولی به خاطر جسته کوچکم تا آنجا که ممکن بود جلو رفتم.
استاد اوحدی می گوید: در این تلاوت اگر دقت کرده باشید بعد کلمه یتفکرون مکث طولانی اتفاق می افتد و علت آن هم ورود پادشاه به آن مجلس و شلوغی جمعیت است.
نکته جالب در این مراسم صدای ملکوتی استاد مصری است که بعد از این همه صدا وقتی شروع به خواندن می کند بلافاصله همه در سکوت غرق می شوند.
یکی از کارهای فنی استاد در این تلاوت تکرار های زیبا و فنی در فراز های آیه لَوْ أَنْزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ است که اشک هر عاشق معرفت الهی را جاری می کند.


شعف مردم از تلاوت عبد الباسط
یکی از سنت های دیرینه مردم عرب در رو در رویی با قاریان هدیه دادن به آنها است. وقتی عبدالباسط این سوره را تمام کرد مردم از شور و شعف بسیار در دامن استاد مصری پول می ریختند.
این آداب عرب ها وقتی برای تلاوت به همراه جمعی از قاریان ایرانی به کشور عربستان سفر کرده بودم برایم اتفاق افتاد.
وقتی در مسجد الحرام در حال قرائت قرآن بودم عرب ها به دور من حلقه زدند و به من پول هدیه می دادند.
ادامه دارد...

کد خبر 145804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha