به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر سید جعفر حجازی، استاندار خوزستان، در پایان نشست گروه 6+5 که به میزبانی کرمانشاه برگزار شد، تفاهم نامه های خود را با استانداران استان های ' بصره، واسط، اربیل و سلیمانیه ' عراق به امضا رساند.
براساس تفاهم نامه استان های خوزستان و بصره، استانداران این دو استان در راستای اجرایی کردن توافق های قبلی بر تشکیل کمیته ای متشکل از مدیران کل هماهنگی و اقتصادی استانداری های دو طرف تأکید کرد و همچنین رؤسای اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن دو طرف برای اجرایی کردن توافق های قبلی، هر دو هفته یکبار جلسه مشترکی در مرز شلمچه تشکیل دهند.
بازدید دانشجویان دانشگاه های بصره از دانشگاه ها و مراکز صنعتی خوزستان، حل مشکلات ناشی از اختلاف ساعت کار اداری در پایانه مرزی شلمچه، پیگیری حمل یکسره کالا و تردد مسافر از مرز شلمچه از سوی استاندار بصره، از دیگر محورهای تفاهم نامه میان استانداران خوزستان و بصره بود.
همچنین در تفاهم نامه سه جانبه بین استان های خوزستان، اربیل و سلیمانیه که به امضای حجازی، نوزاد هادی و محمد صالح استانداران این استان ها رسید، بر توسعه روابط و همکاری های اقتصادی و تجاری اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تأکید شد.
استانداران خوزستان و واسط عراق نیز در توافق نامه ای جداگانه، بر همکاری های دو جانبه در زمینه سرمایه گذاری مشترک در امر کشاورزی، آموزش عالی و بهداشت تأکید کردند؛ در حاشیه امضای این تفاهم نامه ها، مقرر شد استانداران خوزستان و واسط در آینده نزدیک و در رأس هیاتی بلندپایه از فرصت ها و زیرساخت های اقتصادی استان های مقابل بازدید کنند.
دکتر حجازی، در حاشیه این اجلاس گفت: خوزستان بیش از دو هزار شرکت تعاونی فعال در زمینه خدمات فنی، مهندسی دارد که از آمادگی خوبی برای صادرات این خدمات به عراق و مشارکت در بازسازی استان های مرزی این کشور به ویژه بصره برخوردار است.
وی حجم صادرات غیرنفتی سال گذشته خوزستان به عراق را 700 میلیون دلار عنوان کرد و افزود: درصددیم تا با احداث راه آهن شلمچه به بصره از طرف عراق، صادرات را تا یک میلیارد دلار افزایش دهیم؛ خوزستان سال گذشته پنج میلیارد دلار صادرات غیرنفتی به 30 کشور جهان داشته است.
به گزارش روابط عمومی استانداری خوستان، وی به توافق های سال گذشته خوزستان با استان های بصره و میسان عراق اشاره کرد و ادامه داد: در چارچوب این تفاهم نامه ها بحث مشارکت شرکت های خوزستانی در احداث شهرک های صنعتی، پل سازی و ابنیه مطرح شده بود.
حجازی، همکاری در زمینه تردد زائران عتبات عالیات از طریق مرزهای خوزستان و عراق را از دیگر بندهای تفاهم نامه قبلی عنوان کرد و اذعان داشت: طرف عراقی برای شروع عملیات اجرایی هر سریع تر زیرساخت های لازم، باید زمینه مشارکت شرکت های خوزستانی را فراهم آورد.
پایان پیام/
نظر شما