به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر سعید سادات منصوری، معاون پیشگیری سازمان بهزیستی گیلان، امروز(6 تیر) در نشست با اصحاب رسانه با بیان اینکه نوع مصرف مواد در بین جوانان تعییر یافته است، گفت: مصرف مواد بیشتر به سمت ترکیبات شیشه گرایش یافته است، این ترکیبات مورفینی نیست و درمان دارویی برای آن وجود ندارد.
وی با بیان اینکه 66 مرکز پزشکی ترک اعتیاد استان تحت پوشش بهزیستی هستند، بیان کرد: طی سال گذشته 12 هزار و 780 نفر در این مراکز درمان شدند.
معاون پیشگیری سازمان بهزیستی گیلان، با اشاره به وجود 3 مرکز بستری در استان با جمعیت 128 نفر، اظهار کرد: این مراکز درمان اجتماع محور بیش از 70 درصد موفقیت در ترک اعتیاد معتادان دارند.
وی با اشاره به 5 مرکز کاهش آسیب (dic) با پوشش 807 نفر، افزود: 9 تیم سیار در سطح استان معتادان تزریقی پر خطر را شناسایی کرده و با دادن مشاوره های لازم آنان را از آسیب های مثل ایدز و هپاتیت بر حذر می دارند.
درمان 15 هزار معتاد در یکصد مرکز مجاز ترک اعتیاد
سادات منصوری با بیان اینکه 15 هزار نفر طی سال گذشته برای درمان به یکصد مراکز مجاز مراجعه کردند، افزود: بیشترین مراجعه کنندگان در طیف سنی 20 تا 40 سال هستند که مراحل مختلف درمان را پشت سر گذاشتند.
وی با اشاره به افزایش گرایش مصرف شیشه در بین جوانان، تصریح کرد: این مواد تحت عنوان قرص های لاغری در جامعه توزیع می شوند و بچه های طلاق بیشترین گرایش به مصرف مواد را دارند.
معاون پیشگیری سازمان بهزیستی گیلان، تصریح کرد: هر چقدر میزان آگاهی در جامعه ارتقا یابد به همان نسبت مصرف مواد نیز کاهش می یابد.
وی با تاکید بر عدم کارایی برخوردهای قهری با معتادان، بیان کرد: پیشگیری بهترین نوع درمان است.
سادات منصوری با اشاره به کارایی روش ماتریکس در درمان معتادان شیشه، بیان کرد: استفاده از گروه های همتا به ویژه همتاهای درمان شده و کمپ های مجاز نیز از راه های درمان است.
وی با تاکید بر نقش مهم خانواده در درمان معتادان، اظهار کرد: خانواده ها باید حضوری فعال در روند درمان داشته باشند چون برخورد غلط اعضای خانواده، روند درمان را مختل می کند.
راه اندازی 3 کمپ ترک اعتیاد ویژه بانوان
معاون پیشگیری سازمان بهزیستی گیلان، با اشاره به گرایش مصرف مواد در بانوان گفت: 3 کمپ ویژه بانوان برای ترک اعتیاد در استان راه اندازی می شود.
وی تبلیغات لاغری را عامل عمده گرایش بانوان به مواد دانست و افزود: اعتیاد معضلی است که ممکن است گریبانگیر هر خانواده ایی شود و خانواده نقش مهمی در اعتیاد، پیشگیری و درمان دارد.
معاون پیشگیری سازمان بهزیستی گیلان، با اشاره به اینکه رشد شیوع مصرف مواد در استان در حال کاهش است، گفت: درمان غیر دارویی موثرتر از درمان دارویی است و بیش از 80 درصد درمان های معتادان، غیر دارویی است.
اشتغال 23 معتاد در گیلان
وی از پرداخت یکصد میلیون یارانه درمان خبر داد و اذعان داشت: این یارانه ها به افراد بی بضاعت و کم توان پرداخت می شود.
سادات منصوری با اشاره به ارائه آموزش فنی و حرفه ایی به معتادان تحت درمان گفت: طی سال گذشته 61 نفر آموزش فنی و حرفه ایی دیده و گواهینامه دریافت کردند.
وی با اشاره به اشتغال 23 نفر از معتادان در استان گفت: این وام ها از 7 میلیون آغاز شده و پرداخت آن نیازمند 18 ماه پاکی است.
پایان پیام/
نظر شما