به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، سیدمحمد زمان ابطحی، معاون سیاسی اجتماعی فرماندار بیرجند امروز (6 تیر) در شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر شهرستان بیرجند که در محل فرمانداری تشکیل شد، اظهار داشت: امروز در کنار سه بحران جهانی فقر و رشد جمعیتی، نابودی محیط زیست و تهدیدات نظامی موضوع مواد مخدر به عنوان بحران چهارم و بزرگترین شوک هزاره سوم سبب شده که اکثر قریب به اتفاق کشورهای جهان برای مبارزه با این معضل چاره جویی کنند.
وی ادامه داد: مواد مخدر به عنوان یک معضل دائمی بلند مدت تا زمانی که بشر وجود دارد عامل تهدید کننده ای برای سلامت جسمانی، بهداشتی، روانی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی انسان ها خواهد بود.
وی از عوارض مواد مخدر به عنوان زلزله ای خاموش در انسان یاد کرد و گفت: به لحاظ اقتصادی بر اساس شاخص ها سالیانه حدود 10 هزار میلیارد تومان هزینه و خسارت بدون احتساب خسارت های معنوی برای امر مبارزه با مواد مخدر بر کشور تحمیل می گردد.
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار بیرجند هدر رفتن سرمایه های انسانی را معضلات قاچاق مواد مخدر در جامعه ذکر کرد و افزود: روزانه تعداد قابل توجهی از منابع انسانی کشور با سطح سواد و کارآیی مختلف زن و مرد و در سنین مختلف به علت ورود در چرخه مواد مخدر از عرصه فعالیت مفید خارج می شوند.
ابطحی اذعان کرد: از لحاظ اجتماعی به واسطه مستقیم بین استفاده از مواد مخدر و توسعه دیگر جرائم، شاهد افزایش آمار زندانیان ورودی به زندان ها طی چند سال اخیر بوده ایم به طوری که جرائمی همچون شرارت، سرقت و اعمال منافی هفت متاسفانه با افزایش مواجه بوده است.
وی تصریح کرد: مصرف مواد مخدر در جامعه برای افراد در معرض خطر که فاقد هرگونه حمایت های اجتماعی، عاطفی، مهارت های مقابله ای و باورها و نگرش های معنوی می باشند به عنوان یک هنجار مثبت ذهنی و جزئی از سبک زندگی برای کسب لذت و گذراندن اوقات فراغت و دوری از استرس، اضطراب و ناامیدی تلقی شده است.
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار بیرجند با اشاره به وضعیت درمان معتادین خاطر نشان کرد: با توجه به چرخش نوع اعتیاد از مواد افیونی به مواد صنعتی و روان گردان ها بایستی در نوع درمان نیز تغییر ایجاد شود.
ابطحی با بیان اینکه عمده ترین راه درمان، روان درمانی است، یادآور شد: سازمان های ذیربط در امر معالجه مبتلایان بایستی این مسئله را مورد توجه بیش تر قرار دهند.
پایان پیام/
نظر شما