مهمانپرست: پیروزی مرسی گام مهمی برای تداوم انقلاب مصر بود

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرد: پیروزی محمد مرسی نشاندهنده گام مثبت دیگری از سوی مردم مصر برای تداوم حرکت انقلابی آنها بود.

به گزارش خبرنگار شبستان، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست پرسش و پاسخ خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که پیش از ظهر امروز سه شنبه 6 تیر برگزار شد در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه با توجه به انتخاب محمد مرسی نامزد اخوان المسلمین در انتخابات ریاست جمهوری مصر سطح روابط ایران با این کشور چگونه خواهد شد گفت: پیروزی مرسی نشاندهنده گام مثبت دیگری است از سوی مردم مصر برای تداوم حرکت انقلابی آنها و ما این پیروزی را به مردم مصر تبریک می گوییم.

وی افزود: انتخاب فردی که مورد تایید اکثریت جامعه است نشاندهنده آینده درخشان کشور مصر می باشد.

مهمانپرست سپس گفت: شرط موفقیت های بعدی برای مصر تداوم حضور پرشور مردم در صحنه های سیاسی و اجتماعی است و قطعاً با نزدیک شدن به استقلال واقعی می توان امید روزهای بهتری را برای مردم مصر داشت.

وی خاطرنشان کرد: ارتباط با کشورهای منطقه که به سوی استقلال پیش رفته اند می تواند برای منطقه کمک بسیار مهمی باشد و به ثبات و امنیت آن کمک کند و ما از ارتقای اینگونه روابط استقبال می کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه موضع وزارت امور خارجه در قبال اقدامات تهدیدآمیز حکومت عربستان علیه ملت ما که در چندماه گذشته شدت پیدا کرده چیست گفت: بحث اتفاقات مربوط به عربستان سعودی و اعدام اتباع ایرانی در این کشور موضوع قابل گذشتی نیست و به هیچ عنوان نه عربستان و کشورهای دیگر حق ندارند نسبت به اتباع کشور ما اینگونه رفتار کنند.

وی ادامه داد: از نظر حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه این مساله را مورد پیگیری قرار داده است و هیئتی کنسولی و حقوقی به همراه وکلای اتباع اعلام شده عازم عربستان می شوند تا این مساله را مورد پی گیری قرار دهند اما نکته اصلی این است که همه کشورها باید در چارچوب کنوانسیون های بین المللی حرکت کنند.

مهمانپرست گفت: رفتار با کشورها براساس تعهداتی انجام می شود که از قبل با آنها صورت گرفته است و اگرچه کشوری مانند عربستان در چارچوب کنوانسیون های بین المللی نسبت به ایران حرکت نکرده اما از آنجا که اجلاس عدم تعهد مانند سایر برنامه ها دارای قوانین و مقررات خاص خودش می باشد و برای این اجلاس براساس پروتکلی که دارد باید از همه کشورها دعوت رسمی به عمل بیاید بنابراین کشور عربستان هم از این قاعده مستثنی نیست و ما برای اجلاس عدم تعهد از این کشور دعوت رسمی می کنیم و صرف نظر از اینکه این دعوت را قبول کنند یا نه.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در مورد تحریم های جدید اتحادیه اروپا در مورد ممنوع کردن خرید نفت از ایران به صورت شدیدتر بحث تحریم و هرگونه اقدام غیرمنطقی و غیرقانونی و بدون مبنای حقوقی که به طور یکجانبه از سوی اتحادیه اروپا انجام می گیرد کاری نیست که روند مثبت و سازنده ای میان ما و کشورهای 1+5 ایجاد کند و همانطور که قبلاً توسط مسئولین مذاکره کننده اعلام شده برای داشتن فضای قابل قبولی میان طرفین باید فضای همکاری وجود داشته باشد در غیر این صورت فضا به سمت عدم همکاری و غیرقابل ثمر برای دو طرف ایجاد می شود.

رامین مهمانپرست همچنین در مورد سفر اخیر ولادیمیر پوتین به اسراییل گفت: در این شرایط با توجه به حساسیت های به وجود آمده اینگونه سفرها می تواند قابل توجیه باشد پوتین نیز به عنوان مقام ارشد روسیه سفر خود را برای بررسی وضعیت منطقه و رسیدن راه حلی که اجازه دخالت کشورهای فرامنطقه ای را به امور داخلی کشورهای دیگر ندهد انجام داده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آیا سفر آقای احمدی نژاد به برزیل براساس پروتکل های تشریفاتی مناسب با سفر رییس جمهوری یک کشور به کشوری دیگر انجام شده بود یا نه؟ و اینکه چرا رییس جمهوری برزیل از دیدار با رییس جمهوری ایران امتناع کرد گفت: برخی از رسانه ها به دنبال ایجاد فضای منفی در مورد روابط کشور ما با کشورهای دیگر از جمله کشورهای آمریکای لاتین هستند اجلاس ریو +20 ملاحظاتی داشت که باید مردم و رسانه ها نسبت به آن اطلاع داشته باشند پروتکل های اینگونه اجلاسها با سفرهای دوجانبه متفاوت است در این اجلاس 180 کشور حضور داشتند که 90 کشور در حد رییس جمهوری حضور پیدا کرده بودند و برای چنین اجلاسهایی پروتکل های خاصی تعریف می شود.

مهمانپرست افزود: قبل از این اجلاس اعلام شده بود که رییس جمهوری برزیل نمی تواند ملاقات های رسمی با وزرای خارجه کشورهای دیگر داشته باشد و این مساله عملاً هم امکان پذیر نبود که در یک اجلاس دو روزه و در یک محدوده زمانی کوتاه که حدود 100 کشور شرکت داشتند ملاقات های دوجانبه صورت بگیرد.

وی ادامه داد: 57 کشور در سطح رسمی تقاضای ملاقات با رییس جمهوری برزیل را داشتند اما از قبل اعلام شده بود که در نهایت ملاقات با 8 کشور که ملاقات استراتژیک و کاربردی با برزیل دارد می تواند انجام شود بنابراین انتشار خبرها و گزارش های منفی دیگر درباره عدم ملاقات رییس جمهوری برزیل با رییس جمهوری ایران فضاسازی های علیه کشور ما است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به این پرسش که آیا خبر اظهارات مرسی مبنی بر اینکه به خاطر مواضع ایران در قبال سوریه با کاردار ایران ملاقات نخواهد کرد چیست گفت: اظهارنظرهایی از قبل صورت گرفته که صحت آنها مشخص نیست و بهتر آن است که صبر کنیم تا وقتی که کابینه رییس جمهوری جدید به طور رسمی تشکیل شود و سیاست های مصر در دوره جدید رسماً اعلام شود ما فکر می کنیم فضای جدید ایجاد خواهد شد که باید از آن برای ایجاد و ثبات و دفع فتنه ها از منطقه استفاده کرد.

وی گفت: بهتر است مواضع مصر به طور مستقیم شنیده شود زیرا برخی از رسانه ها ممکن است برای ایجاد اختلاف مطالبی را که صحتش معلوم نیست اعلام کنند.

پایان پیام/
 

کد خبر 145620

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha